2020. december 15.
Férfi vízilabda BL: magabiztos kezdés a Jadran ellen
A védekezésnek és a centerjátéknak köszönhető férfi pólósaink 11-2-es sikere az első BL-csoportmeccsen.

Elérkezett, amire már jó ideje vártunk: az FTC-Telekom Waterpolo bemutatkozott a vízilabda Bajnokok Ligája 2020/2021-es idényében. A sors különös fintorának köszönhetően, a koronavírus-járvány következményeként a 2019-es klubtörténeti BL-siker után még mindig címvédőnek mondhatjuk magunkat a legerősebb európai sorozatban.

A nemzetközi porond mindig más terep, itt minden csapaton jóval nagyobb a teher, nem kívétel ez alól Varga Zsolt együttese sem. Ráadásul a címvédő skalpja mindig hatalmas trófea, ám reménykedtünk benne, hogy sokáig egyetlen csapat sem szerzi meg azt a dicsőséget, hogy fölénk kerekedik.

A sorozat budapesti csoportjában játszott első mérkőzésünkön a Jadran Hercg Novi főleg fiatalokkal próbálta felvenni velünk a harcot, ráadásul nem túl jó előjelekkel, ugyanis a montenegrói első osztályban három forduló alatt két nem várt vereséget is elszenvedett ellenfelünk az elmúlt időszakban.

Ami a mieinket illeti, a Duna Aréna a hazai rendezésű diadalmas Európa-bajnokság óta több játékosunk számára is emlékezetes helyszín, rendkívül sajnálatos, hogy ezúttal a közismert járványügyi okok miatt szurkolóink nem bíztathatják a helyszínen a csapatot. Varga Zsolt a szokott módon tizenhárom játékost nevezhetett a keretbe, amiből ezúttal kimaradt Sedlmayer Tamás és Mezei Tamás, helyükön Fekete Gergő és Németh Toni kapott szerepet.

A mérkőzés első negyede egy gyors, előnyből szerzett Varga Dénes-találattal indult, majd Constantin-Bicari pazar csavargóljával folytatódott (0-2). A játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy Jansik Szilárdot orrsérülés miatt perceken át a medence partján ápolták, de szerencsére folytatni tudta a mérkőzést.

A második nyolc percben sem változott sokat a játék képe, csapatunk keményen, határozotton védekezett, levegőt is alig hagyott ellenfelének. Németh Toni és Constantin-Bicari lubickolt, mindketten megállíthatatlannak bizonyultak (0-5.). Válogatott kapusunknak, Vogel Somának szinte semmi dolga nem akadt, összesen három lövés jutott el a kapujáig.

A harmadik felvonásban is erőfölényben voltunk, teljesen elbizonytalanítottuk a montenegróiakat, közel voltunk ahhoz, hogy három negyedet is lehozzunk kapott gól nélkül, végül a 23. percben nagy nehezen feliratkozott a kijelzőre a papíron pályaválasztó Jadran. A mieink kíméletlenek voltak, ebben a negyedben Németh és Bicari ismét villant, de Jaksic szemfüles, kipattanóból szerzett találata is említést érdemel (1-9).

Az utolsó negyed összesen három gólt hozott, ekkor már Gárdonyi András védte a kapunkat, méghozzá magabiztosan. Meg kell említenünk, hogy kanadai klasszisunk, Constantin-Bicari a vége előtt nem sokkal ritkán látható megoldással hozta százszázalékos ziccerbe a mérkőzés utolsó két gólját jegyző Fekete Gergőt – első számú centerünk védőjét és a kapust is becsapva a víz alól passzolt társához (2-11).

A mérkőzés konklúziója, hogy úgy fest, csapatunk túltette magát az elmúlt két hétben a bajnokságban elszenvedett fájó vereségeken. A mai játék rendkívül bíztató volt, erre bőven lehet alapozni a folytatásban is. Erre utal a mérkőzésen két gólt és számtalan remek megoldást bemutató Németh Toni az európai szövetség (LEN) hivatalos honlapjának adott értékelése is:

- Túltettük magunkat a korábbi sokkon, és ma remek teljesítményt nyújtottunk. A védekezésünk sokkal jobb volt, mint az elmúlt két hétben, és a figyelmünk egy pillanatra sem lankadt. Így kell folytatnunk, mivel holnap már keményebb ellenféllel, a Bresciával találkozunk.  

Vezetőedzőnk, Varga Zsolt így látta a mérkőzést a LEN-nek adott nyilatkozata szerint:

- Az elmúlt közel két hétben több problémával is küzdöttünk, a legtöbb gondot a sérülések okozták, a kulcsjátékosaink közül többen sem álltak még készen arra, hogy olyan szintű mérkőzéseken jól játsszanak, mint a Szolnok vagy az OSC elleni bajnoki. Nincs szó csodáról, egyszerűen csak alaposan átbeszéltük, a játékunk mely pontjain kell egyszerűsítenünk, javítanunk ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk, mire van szükségünk ahhoz, hogy javuljon az egyensúlyunk és szintet lépjünk. A mai mérkőzés alapján úgy gondolom, mára sikerült megoldásokat találnunk, jól teljesítettünk, igazi csapatként játszottunk. Sikerült a nagyobb hibákat is kizárni, ennek pedig egy magabiztos győzelem lett az eredménye.

Szerdán következik a hét előreláthatólag legnehezebb meccse, a grúz Dinamo Tbiliszi ellen 15-9-es győzelemmel bemutatkozó olasz Brescia elleni rangadó.

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, B-csoport, Duna Aréna
FTC-Jadran Herceg Novi 11-2 (2-0, 3-0, 4-1, 2-1)
Gólszerzőink: Constantin-Bicari 3, Német 2, Fekete 2, Jaksic 2, Varga 1, Vígvári 1

Cikkajánló

A Bajnokok Ligája előtt még megküzdünk a BVSC-vel

Ebben az idényben már kétszer megizzasztott bennünket, a héten edzőváltáson átesett zuglói csapat.

A világbajnokkal is összecsapunk az olimpián

Kisorsolták az olimpiai vízilabda torna csoportkörét: ÍME, a magyarok ellenfelei!

Szerbia győzött az uszodaavatón

A magyar válogatott 13-10-re kikapott az edzőtábor zárómeccsén.

Fountoulis még harcol az olimpiáért

Az FTC-Telekom Waterpolo két légiósa közül már csak görög klasszisunknak van esélye kijutni Tokióba.

Hét fradista gól az olimpiai selejtezős tornán

A görög férfi vízilabda-válogatott Georgiát, Kanada Brazíliát győzte le ferencvárosi vezérlettel.

Jó hír! ÉLŐBEN a Fradi összes hazai meccse!

Zárt kapu? Szurkolóink mostantól így is élvezhetik a felnőtt vízilabda bajnoki mérkőzéseket - VIDEÓ!

Komjádi Kupa: a Szentessel találkozik a Fradi

Az 1998 után született játékosoknak kiírt kupában február 24-én rendezik a negyeddöntőket.

Remek harmadik negyed - néggyel nyert a címvédő FTC

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata 13-9-re nyert hazai medencében a Kaposvár ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most