2020. január 26.
Fradisták vezetésével Európa-bajnok Magyarország!
A magyar vízilabda-válogatott ötméteresekkel legyőzve Spanyolországot Európa-bajnok lett!

A spanyolok a horvátokat, mi Montenegrót győztük le az elődöntőben, így 2014 után újra fináléban szerepelhettünk - abból a keretből hatan most is a keret tagjai voltak. Märcz Tamás együttese azonban olyanra készült, amire sokkal régebben, konkrétan 1999 óta nem volt példa: meg akarta nyerni az Európa-bajnokságot! A két válogatott már a csoportmeccsek során is találkozott egymással, akkor 11-11-es döntetlen született. Ellenfelünknek a

A ráúszás után rögtön emberelőnybe kerültek a spanyolok, akik megszerezték a vezetést, amire aztán hamar jött Zalánki Gergő válasza, de egy újabb kiállítást követően ismét ellenfelünk került előnybe (1-2). Két perccel a negyed vége előtt egy nagy góllal már kettő volt a spanyolok előnye, miközben a másik oldalon semmi sem akart összejönni, vagy a kapust vagy a kapufát lőttük telibe (1-3).

Az elsőt nem sikerült, de a második ráúszást mi hoztuk el. Egy újabb kihagyott helyzet után remek védekezés következett, majd Angyal Dániel góljával eggyel közelebb kerültünk (2-3). A játékrész közepén emberelőnyben támadhattunk, gyorsan járattuk a labdát, majd Zalánki remek találatával egyenlítettünk (3-3). Játékosunk az utolsó előtti percben kiharcolt egy emberelőnyt is, amiből Varga Dénes megszerezte első gólját, ezzel először vezettünk a meccsen. A spanyolok még kihagytak egy ötméterest, így 4-3-mal ért véget az első félidő.

A második negyedben gól nélkül tartottuk ellenfelünket, a második elején azonban be tudtak találni. Nem kellett azonban sokat várni rá, hogy egy újabb fradista magyar kéz, nevezetesen Vámos Mártoné megvillanjon (5-4). Nehéz helyzeteket védekeztünk ki, de Marc Larumbe ejtésére Nagy Viktornak sem volt ellenszere. Manhercz Krisztián révén azonban ismét mienk lett az előny, amit meg is tartottunk a negyed végéig (6-5).

A záró játékrész ráúszását a spanyolok hozták el, majd ki is használtak a Varga kiállítása utáni emberelőnyt (6-6). Klasszisunk azonban hamar javított, a góljának köszönhetően újra vezettünk. Sajnos nem sokáig, a menteni igyekvő Zalánki peches mozdulatát követően ismét döntetlen volt az állás (7-7).

A következő támadásnál emberelőnybe kerültünk, amit Varga passza után Manhercz használt ki, de a spanyolok válaszul szintén értékesítették a fórjukat (8-8). A negyedik negyed második felébe lépve Hárai Balázs háttal a kapunak is gólt szerzett centerből, amire csak két perccel később jött a spanyol válasz (9-9). Egy perccel a vége előtt is ez volt az állás, a spanyolok centerből fölé lőttek, majd egy labdaszerzést követően megúszhattak, de szerencsére a kapufát találták el. Ugyanúgy döntetlen lett a vége, mint a csoportmeccsek során - jöhettek az ötméteresek!

Varga bevágta, majd Perrone sem hibázott. Vámos is magabiztos volt, majd Munarriz is belőtte. Manhercz lövéséből is gól lett, csakúgy, mint Delgadóéból. Hosnyánszky sem hibázott, majd jött Vogel Soma a kapunkba, de ő se fogott ki Sanahuján. Zalánki is bevágta,

Vogel Soma azonban kivédte az utolsó lövést, ezzel EURÓPA-BAJNOK LETT MAGYARORSZÁG!

A klubszinten mindent megnyerő Varga Dénes, Vámos Márton, Vogel Soma, Jansik Szilárd, Pohl Zoltán, Mezei Tamás és Zalánki Gergő hetes ezzel a csodálatos 2019-es évet követően 2020-at is felejthetetlenül kezdték! Mindannyian nagyon sokat tettek hozzá a végső győzelemhez, a vezetésükkel 1999 után újra Európa-bajnok Magyarország!

A torna legjobb játékosának teljesen megérdemelten VARGA DÉNEST választották meg!

LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG

Budapest, Duna Aréna

Férfi torna döntő, 2020.01.26., vasárnap

MAGYARORSZÁG – SPANYOLORSZÁG 9-9 (1-3, 3-0, 2-2, 3-4), ötméteresekkel: 5-4

Gólszerzőink: Zalánki, Varga, Manhercz 2-2, Angyal, Vámos, Hárai

Cikkajánló

Kisfilm a Fradiról, amely a világ legjobb csapata lett!

A verhetetlen ferencvárosi vízilabdázók előző évének feledhetetlen menetelése – VIDEÓ!

A jövő évre halasztották az olimpiát

A NOB bejelentette: a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Verhetetlen vízilabdázóink története a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban férfi pólócsapatunk elképesztő évét idézzük fel.

RENDKÍVÜLI DÖNTÉS!

A Magyar Vízilabda Szövetség a versenysorozatok felfüggesztéséről döntött a koronavírus miatt!

Első a biztonság, bajnoki zárt kapuk mögött

Az FTC-nek az emberek élete és egészsége az első! Zárt kapu a következő hazai vízilabda mérkőzéseken.

Tízgólos győzelemmel kezdtük a középszakaszt

Újra nyert és már 15 meccse tart az FTC-Telekom Waterpolo győzelmi sorozata a bajnoki szezonban.

Az élről kezdhetjük a középszakaszt

Összegeztük a bajnokság alapszakaszának legfontosabb statisztikáit az FTC-Telekom Waterpolo szemszögéből.

Hét példakép írta be a nevét klubunk történelmébe

Európa-bajnok vízilabdázóink is felkerültek a dicsőségek táblájára – VIDEÓ.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most