2024. január 24.
Franciák legyőzve, Vogel 1-esben, Német visszatért
Nagy mérföldkőhöz érkezett Vogel Soma, aki először viselte a válogatott 1-es sapkáját.

Telt ház és remek hangulat fogadta a magyar férfi vízilabda-válogatottat a Császár-Komjádi Sportuszodában, ahol a mieink a vb-felkészülés jegyében Franciaország ellen játszottak hivatalos mérkőzést. A nemzeti együttest körülölelő hatalmas érdeklődés érthető, hiszen több világbajnoka nélkül, egy fiatal kerettel tett csodát Varga Zsolt az Európa-bajnokságon, és lett csapatunk negyedik Zágrábban. Ezúttal már a fukuokai hősökkel állt fel a válogatott, amelyben ott volt természetesen a világ- és Európa-bajnok, Vogel Soma, aki ráadásul felnőtt pályafutása során először vette fel az 1-es sapkát. Bár saját nevelésű játékosunk már hosszú ideje első számú kapusnak számít az FTC-ben és a válogatottban is, elmesélte nekünk korábban, hogy mindaddig marad a 13-as és 14-es számnál, amíg aktuális kapustársa idősebb nála. Így volt ez Gárdonyi András, Lévai Márton és Szakonyi Dániel mellett is. Ez az elv a franciák elleni felkészülési meccsen dőlt meg, hiszen a 26 éves Soma mellett a 24 éves Bányai Márk került be a keretbe, így a Fradi BL-győztes hálóőrével kezdődött a felsorolás.

Vogelen kívül Molnár Erik, Varga Dénes, a csapatkapitány Jansik Szilárd játszott, és a legfontosabb, hogy 143 nap után visszatért Német Toni! Világbajnok centerünk a tavaly szeptemberi Magyar Kupa-győzelem után döntött úgy, hogy megműtteti sérült vállát, amely már Fukuokában is hátráltatta. Tonya közel öt hónap rehabilitáció után ezen a meccsen játszott újra, és megmutatta, hogy akár már a vb-n is számíthat rá a válogatott.

Nagyon szoros volt a találkozó, négy és fél perc után törte meg a gólcsendet Zalánki Gergő, de jött az egyenlítés, majd Jansik is betalált. A második negyedben is ezt a sorrendet tartották a csapatok, így 4-2-re mentünk a félidőben.

Amiért fontos volt ez a meccs, hogy Varga Zsolt közelebb kerüljön a végleges vb-keret megtalálásához. Több Eb-n remeklő fiatal is bejelentkezett, így nincs egyszerű dolga a szövetségi kapitánynak, hiszen világbajnokok helye vált bizonytalanná.

A franciák gyorsan feljöttek 5-5-re, majd az utolsó felvonásig nem is tudtunk újra ellépni szívós ellenfelünktől. Maradt az egál, és 8-8-nál jött a következő szünet. Varga Zsoltnak sikerült felráznia tanítványait, az öt gólig jutó Jansik pedig ismét nagy szerepet vállalt a győzelemben. 14-10-re nyert Magyarország Franciaország ellen.

A magyar csapat csütörtökön reggel elutazik Barcelonába, ahol a friss Európa-bajnok spanyol válogatott ellen gyakorol csütörtök és vasárnap között. Varga Zsolt szövetségi kapitány várhatóan a hazaérkezés után hirdeti ki a 15 fős vb-keretet, mellyel a címvédést célozza meg Dohában.

FÉRFI VÍZILABDA FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS        

2024.01.24., szerda – Császár-Komjádi Sportuszoda

MAGYARORSZÁG – FRANCIAORSZÁG 14-10 (2-1, 2-1, 4-6, 6-2)

Gólszerzőink: JANSIK 5, Zalánki 3, Vigvári Vince 2, Vámos 2, Manhercz, Tátrai 1-1

Cikkajánló

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin