2022. november 16.
Győzelem a BL első fordulójában!
Vogel Soma remeklésével háromgólos diadal a BL-nyitányon Spanyolországban, a Sabadell nem bírta a végjátékot.

Már nagyon várták a játékosok, hogy elkezdődjön a BL-szezon, négy bajnoki után pedig Varga Zsolt is felmérhette, hogy jó úton halad-e a csapatépítésben. A Sabadell pedig épp erős ellenfélnek bizonyult ehhez, hiszen az előző idény Euro Kupa-győztese a Pro Recco elleni hétvégi Szuperkupa-döntőre készült, úgy hogy alig két hete nyerni tudott a bajnokságban a mindig kellemetlen riválisnak bizonyuló Barceloneta ellen. 

Kemény küzdelemre is késztették a hazaiak a Ferencvárost, és érezhető volt, hogy felpörögtek a rangadók miatt, nagy hőfokon égnek. Rögtön az első támadásból megszerezték a vezetést, de ezután gyorsan sikerült fordítani és kicsit visszavenni a spanyolok lendületéből. A szezon első FTC-s Bajnokok Ligája-gólját új játékosunk, Sztilianosz Argiropulosz-Kanakakisz lőtte büntetőből, majd Német Toni és Fekete Gergő is betalált, így 3-2-es előnnyel zártuk az első negyedet. 

Leszakítani azonban nem sikerült a Sabadellt, amely 3-3-ra, aztán 4-4-re is egyenlített és csak Vogel Soma hatalmas bravúrjain múlt, hogy nem vették vissza a vezetést. Ettől erőre is kaptunk támadásban és Danyiil Merkulov, valamint Nagy Ádám emberelőnyből lőtt góljaival kicsit fellélegezhettünk a nagyszünetre. 

6-4-es vendég előny után sem adta fel azonban a Sabadell, amely zárkózni tudott egy találatra, de Varga Dénes kissé lehűtötte a tüzes spanyol szurkolótábort. Csapatkapitányunk a tőle már megszokott eleganciával és könnyedséggel bombázott a kapuba, ezzel 8-6 volt az állás nekünk. Hosszú percekig gólképtelenek voltak a csapatok, de a harmadik negyed vége előtt a hazaiak betaláltak, ezzel még izgalmasabbá tették az egyébként sem unalmas mérkőzést. 

Egyetlen gól volt tehát a különbség az utolsó játékrészre, ahol Vogel ismét világklasszis fokozatba kapcsolt, óriási védéseket mutatott be, támadásban ugyanakkor nem akart összejönni a gól. Mígnem Merkulov bevágta a magyar bajnok kilencedik találatát, ami megnyugtatta csapatunkat, amely kézbe vette az irányítást az utolsó percekre.

Sőt, nem csak az irányítást, hanem a magabiztos vezetést is. Egy kivédekezett kettős emberhátrány utána az ellentámadásból az egyik kiállított, Jansik Szilárd kegyetlenül a kapuba lőtt egy szabaddobást. Két perccel a vége előtt 10-7 volt ide.

Ebből már nem tudott visszajönni a Sabadell, így közel tökéletes nyitánnyal hangolódott az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligájában. A második fordulóban Olaszországba utazik a csapat, amely november 30-án Bresciából szeretne elhozni újabb három pontot.

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport, 1. forduló
Sabadell-FTC-Telekom 7-10 (2-3, 2-3, 3-2, 0-2)
Az FTC gólszerzői: Fekete, Merkulov 2-2, Varga D., Német, Jansik, Argiropulosz-Kanakakisz, Damonte, Nagy Á.

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin