2023. szeptember 27.
Győzelem a BL-nyitányon
Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata szépen lassan őrölte fel a Herceg Novit, és megfordította a meccset.

Nagy várakozás előzte meg a szezon első Bajnokok Ligája-meccsét, amit még jobban erősített a Magyar Kupa megnyerése és az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának első néhány bajnokin mutatott játéka. A rajt előtt tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk a montenegrói Jadran Herceg Novi ellen, ugyanakkor ilyen kemény csatára kevesen számítottak.

Az első negyed hétpercnyi gólcsendet hozott, és hiába védekeztünk kiválóan, elől pontatlan lövéseink voltak, így sokáig 0-0 volt az állás. Az első találatokat ráadásul nem is mi szereztük, így 2-0-ra vezetett a Herceg Novi az első nyolc perc után. A második játékrészben azonban már elkezdett rendeződni a játékunk, Edoardo Di Somma egy kiállítást követően zárkóztatott minket, aki honfitársa, Luca Damonte gólpasszából fejezte be az olasz melót. A Jadran 3-1-re növelte előnyét, de Nagy Ádám találatával kapaszkodtunk továbbra is (3-2). A montenegróiak 4-2-re ismét elmentek, így ebből a hátrányból várhattuk a második félidőt. Ekkor még a Jadran sem tudta, hogy mi vár rájuk...

Egy varázslatos összejáték lendítette át a csapatot: Vigvári Vendel hihetetlen mozdulattal adta oda a labdát közel a félpályáról a kapu előtt várakozó Di Sommának, aki csak szimplán belepofozott a labdába, de amolyan olaszos eleganciával. Az egyenlítésünk egy kíméletlenül nagy lövésből született Jansik Szilárd jóvoltából, aki a támadóidő lejárta előtt bombázott a Jadran kapujába (4-4). Csapatkapitányunk, Varga Dénes egy klasszis mozdulattal fokozta a hangulatot, ekkor már előnyünk tudatában robbant fel a Császár-Komjádi Sportuszoda 5-4-es Fradi vezetésnél. Ezután azonban a Herceg Novi szaladt az eredmény után. Először Iván Nagaev, majd Argiropulosz-Kanakakisz találatára Danilo Radovics adott választ. Az utolsó játékrész előtt viszont Dusan Mandics találatával ismét előnyhöz jutottunk (7-6).

Ezt még 7-7-re sikerült mentenie ellenfelünknek, ezután viszont Vogel Soma lezárta a kapuja felé vezető utat. Világbajnokunk ismét világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő, amiben a hátsó alakzat is segítségére volt. Elől pedig jöttek a Fradi-gólok. Fekete Gergő Di Somma labdaszerzése után értékesített egy ziccert, Varga pedig ahogy megszokhattuk, utánozhatatlan gólt lőtt, amivel beállította a 9-7-es végeredményt.

Megszenvedtünk ezért a három pontért, de a Nyéki-csapat is megmutatta, hogy a korábbi szezonokhoz hasonlóan nem ismerünk lehetetlent. Remek kezdése volt ez a BL-szezonnak, várjuk is a folytatást. Október 7-én a Crvenza zvezda otthonába látogatunk, majd 18-án a Jadran Splitet fogadjuk a Komjádiban.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
Csoportkör 1. forduló, 2023. szeptember 27., szerda 18:30

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO - JADRAN HERCEG NOVI 9-7 (0-2, 2-2, 5-2, 2-1) 

Gólszerzőink: Di Somma 2, Varga D. 2, Mandics, Jansik, Argiropulosz-Kanakakisz, Nagy Ádám, Fekete 1-1

Cikkajánló

Már lehet jegyet venni a máltai Final Fourra

Az FTC már biztosan ott lesz a klubvízilabda csúcseseményén, a Bajnokok Ligája négyes döntőjében.

Elhunyt Juhász Károly

Vízilabdacsapatunk egykori másodedzőjét gyászoljuk.

Ez ám az ajándék: „Ma a csillagok is a Fradinak álltak”

Férfi vízilabdázóink végletekig kiélezett meccsen nyertek a BL-ben és bejutottak a Final4-ba – VIDEÓ

Bejutottunk a FINAL FOURBA!!!

A klub 125. születésnapján óriási csatában nyert az FTC férfi vízilabdacsapata a Brescia ellen.

A továbbjutásért küzdünk a klub 125. születésnapján

Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata a Brescia elleni győzelemmel akár be is juthat a BL négyes döntőjébe.

Kitelepülés: Vízilabdás BL-élmény a Fradi Shoppal

Számos népszerű FTC-termék közül lehet válogatni a Fradi Shop kitelepülésén.

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin