2023. október 13.
Győzelem a Szeged ellen
Az FTC-Telekom Waterpolo magabiztos győzelmet ért el a bajnokságban, a Split elleni BL-rangadó főpróbáján.

Újabb mérkőzéshez érkezett a Ferencváros férfi vízilabdacsapata azután, hogy nemrég Belgrádban remek játékkal 16-6-ra legyőzte a Crvena zvezdát a BL-csoportkör második fordulójában. Ezúttal a Szeged volt az ellenfelünk a hazai bajnokságban, amelynek több játékosát is nélkülöznie kellett a mai meccsen, a mieink oldalán pedig a rotáció miatt szerepelt több fiatal.

Dusan Mandics gyorsan labdát szerzett és jól továbbított a középen üresen úszó Lugosi Csongornak, aki gond nélkül vágta be, ezzel vezettünk, de a Szeged gyorsan kapcsolt és előbb egy emberelőnyt, majd abból egy büntetőt harcolt ki, amit értékesítettek is a vendégek (1-1), ezután Fekete Gergő szerzett ismét vezetést. Nagy Ákos már 3-1-re módosította az állást, de ellenfelünk rögtön közelebb zárkózott. Gyönyörű pillanatnak lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak péntek este az FTC Népligeti Uszodába, hiszen úgy növeltük 4-2-re az előnyünket, hogy a világ jelenlegi egyik legjobb játékosa, a balkezes Mandics adott gólpasszt a szintén balkezes fiatal tehetségnek, Nagy Ákosnak, szemet gyönyörködtető találatát pedig valószínűleg a szerb klasszis is megirigyelte.

A második negyedből mindössze egy perc telt el, amikor Sztilianosz Argiropulosz-Kanakakisz laza mozdulattal növelte tovább előnyünket, majd gyorsan válaszolt a vendég gárda (5-3). Ez azonban nem szegte kedvünket, Nagy Ádám és Argiropulosz-Kanakakisz révén már 7-3 volt az előny. Szépítés után Edoardo Di Somma is megmutatta, mekkora erő lakozik benne és ellenállhatatlanul lőtte be a felsőbe a labdát. Nem lehetett azonban megnyugodni, a csongrádiak továbbra is kitartóan jöttek ránk (8-5), de megint villant a mieinknél néhány bravúros megmozdulás, amikor az ifjúsági korosztályú Paján Bátor adta be a szintén ifi Varga Vincének a labdát, aki szép mozdulattal helyezte a gólvonal túloldalára a játékszert, majd Vigvári Vendel is feliratkozott a gólszerzők közé, aki ezután rögtön második találatát is meglőtte (11-5).

Mandics tevékenyen vett részt az eredmény alakításában, ezúttal viszont ő maga volt eredményes, megnyitva ezzel a harmadik negyedet. Nagy Ákos nagyszerűen vette észre a középen több játékos őrizetében emelkedő Di Sommát, olasz játékosunk a húzást elhibázta, de a kipattanót gond nélkül helyezte be a kapuba (13-5). A védekezésünk nem volt a legmagasabb szinten, újabb két kapott találat után Mandicsnak lett elege abból, hogy egymás után kétszer végeztünk el középkezdést, így erőből pattintott a hosszú felsőbe. Az utolsó felvonásra pedig Nagy Ádám zsinóron húzott labdájával 15-7-es vezetéssel mehettünk el.

Nagy Ádámon kívül Paján Bátor, Varga Vince és a találkozó legvégén Simon Sebestyén szerzett gólt, emellett a záró játékrészben háromszor hibáztunk hátul, amivel nem lehettünk elégedettek, hiszen így végül tíz gólt kaptunk a találkozón, ami nem megszokott idén csapatunktól. Ezzel 19-10-re nyertünk az OB I 6. fordulójában. A következő nagy feladat a Jadran Split ellen lesz a Bajnokok Ligájában, akik szintén két győzelemmel állnak a csoportunkban. Egészen biztos, hogy nem lesz egyszerű a jövő hét szerdán 20:45-kor kezdődő találkozó, így a legjobb tudásunkra és a lehető legtöbb szurkolóra lesz szükségünk a Komjádiban.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I.

Alapszakasz 6. forduló – 2023. október 13., péntek 19:00

Budapest, FTC-MVM Népligeti Sportközpont

FTC-TELEKOM WATERPOLO-SZEGED 19-10 (4-2, 7-3, 4-2, 4-3)

Gólszerzők: Nagy Ádám 3, Mandics 2, Di Somma 2, Argiropulosz-Kanakakisz 2, Vigvári 2, Nagy Ákos 2, Varga V. 2, Fekete, Lugosi, Paján, Simon 1-1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin