2023. április 22.
Győzelem Egerben, veretlen alapszakasz
Az FTC-Telekom férfi pólócsapata lassú kezdés után magabiztosan nyert a hevesiek otthonában.

Utolsó alapszakasz-mérkőzésére készült Varga Zsolt csapata a férfi pólóbajnokság idei kiírásában. Ennek és a biztos első helynek köszönhetően, négy utánpótlás játékossal álltunk fel, akik Pohl Zoltán, Molnár Erik, Német Toni és Vigvári Vendel pihenőjét segítették elő, légiósaink közül pedig Danyiil Merkulov nem kapott sapkát ezen a találkozón. Varga Bence, Haverkampf Bence, Lugosi Csongor és Szőke Benedek számára sem volt ismeretlen az ob I légköre, így mindannyian gátlások nélkül játszhattak a mérkőzésen.

Az első gólt mégis a rutin szerezte, Varga Dénes jóvoltából volt az előny nálunk, de mégis lassan kezdtük a mérkőzést. Volt játékosunk, Spitz Márk hamar egyenlített, majd egy gólpasszt is kiosztott, így hamar fordított ellenfelünk. Nagy Ádám gólja sem volt elég, így is 3-2-es vezetéssel zárta az Eger az első negyedet.

Két újabb elszenvedett találattal már 5-2 volt az állás, ekkor viszont csapatkapitányunk ismét megvillant, majd másik klasszisunk Jansik Szilárd is, aki Fekete Gergőtől kapta a gólpasszt. 22 esztendős játékosunk azonban nem csak az előkészítésben jeleskedett, hanem egyből ezután labdát is szerzett, az akció végén pedig Varga Bence volt eredményes, villámgyorsan egyenlített a Fradi (5-5).

A mérkőzésen először a fordulás után vezettünk, Nagy Ádám emberfórból volt eredményes, de ezután ismét közel voltunk ahhoz, hogy egyenlítsen ellenfelünk, de Vogel Soma kivédte Baksa ötméteresét. Nagy pedig megint gólt szerzett, őt Varga Dénes követte a sorban és máris mi vezettünk hárommal, (8-5) egy 6-0-s rohamnak köszönhetően. A negyed hátralévő részében három FTC-találatra csupán két egri érkezett válaszul, részünkről Jansik Szilárd, Nemanja Ubovics és az ihletett formában játszó Varga Dénes talált be (11-7).

Fekete Gergő először, Varga ötödjére zörgette meg a hálót, így indult a záró felvonás a Bitskey Aladár Uszodában. Jansik Szilárd folytatta és fejezte be a góllövést a mi részünkről. Ami a hazaiakat illeti, még meglőtték a nyolcadik találatukat, ezzel beállítva a 14-8-as végeredményt.

Úgy gondolom, hogy az Eger dominálta a mérkőzésnek az első felét, nekünk kellett ebből fordítani. Megvoltak a helyzeteink akkor is, de kihagytuk őket és ezek megbosszulták magukat. Játékban és koncentrációban is változtatnunk kellett, hogy meglegyen a mérkőzés - nyilatkozta Varga Zsolt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Nagyon sok energiát emésztett fel, hogy visszajöjjünk és átvegyük a vezetést. Sokkal koncentráltabbnak kellett volna lennünk az elejétől kezdve, de legfontosabb, hogy nyertünk és veretlenül tudtuk zárni az alapszakaszt - mondta a két gólt szerző Nagy Ádám.

Ezzel a győzelemmel pedig a 26 bajnoki mérkőzésből 25-t nyertünk meg és mindössze egyszer értünk el döntetlent az OSC ellen, így 76 szerzett ponttal zárjuk az alapszakaszt és várjuk a jövő hét keddi, Marseille elleni meccset, majd a bajnoki elődöntőt, amit a Honvéd ellen vívunk majd május harmadikán, egy esetleges döntetlennel, vagy győzelemmel pedig egyből döntőbe jutnánk.

- „Jó és nehéz mérkőzéseket játszottunk a Honvéddal, most is erre számítok. Várom Szivós Marcitól a kapuba állásos védekezést, illetve pár új dolgot is. Magunktól pedig egy 4 negyeden át tartó fegyelmezett védekezést és egy kiegyensúlyozott támadást várok” – ezek voltak Varga Zsolt első gondolatai az elődöntő párosításunkról.

 

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 26. forduló, 2023.04.22.

Eger, Bitskey Aladár Uszoda

TIGRA-ZF-EGER – FTC-TELEKOM WATERPOLO 8-14 (3-2, 2-3, 2-6, 1-3)

Góllövőink: Varga D. 5, Jansik 3, Ubovics 2, Nagy 2, Varga B., Fekete 1-1

Cikkajánló

A továbbjutásért küzdünk a klub 125. születésnapján

Az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata a Brescia elleni győzelemmel akár be is juthat a BL négyes döntőjébe.

Kitelepülés: Vízilabdás BL-élmény a Fradi Shoppal

Számos népszerű FTC-termék közül lehet válogatni a Fradi Shop kitelepülésén.

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin