2022. május 24.
Hétvégi éremeső! 3+1 korosztályban is dobogóra álltunk
Az utánpótlás bajnokságokban, a Benedek Tibor Emléktornán és a Budapest Bajnokságban a legjobbak között.

Az országos bajnokságok végjátékában két csapatunk is érdekelt volt a hétvégén, a leány serdülők és a fiú gyerekek. Mindkét finálé lebonyolítása nyolcasdöntő koreográfia szerint zajlott, vagyis az alapszakaszban elért eredmények alapján péntektől vasárnapig negyeddöntő, elődöntő és döntő várt fiataljainkra.

A serdülő leányok a Margitszigeten töltötték a hétvégét és határozottan léptek túl a Dunaújvároson (13-5). Ez a siker azért is volt fontos, mert a bajnokságban kétszer vereséget szenvedtünk tőlük. Az elődöntőben a korosztályból átvitt- és fizikai értelemben is kimagasló UVSE-t nem sikerült feltartóztatni, 17-9-re kaptunk ki és kerültünk össze a Szentessel a harmadik helyért. A bronzcsata tulajdonképpen végig szoros volt, a harmadik negyedben még 11-9-re vezetett a Szentes. Innen sikerült fordítani és 16-12-re megnyerni a mérkőzést és a bronzérmet.

Fehér András, a lányok edzője így értékelte a nyolcasdöntőt: „A középszakaszban nyolcból hat meccset nyertünk, látható volt a fejlődés, amin a lányok keresztülmentek az év során. Az eredmény ellenére a Dunaújváros nem volt könnyű ellenfél, kicsit tartottunk is a mérkőzéstől. Az UVSE-vel szemben nem volt esélyünk, több jó játékosuk van, fizikailag erősebbek, többet is eddzenek, szélesebb a taktikai repertoárjuk, bár az első negyedben még tudtuk tartani magunkat. A Szentes ellen már a harmadik meccsünket játszottuk három nap alatt, viszonylag rövid kispaddal. Kicsit bosszantó volt, hogy a harmadik negyedben hátrányban voltunk, mert a helyzeteink megvoltak, de kihagytuk őket. Ebben benne lehetett egy kis izgulás is, bár a múlt héten az ifjúsági csapattal már megtapasztalták a lányok a téthelyzetet, akkor is sokat voltak vízben. Végül a ziccereket a negyedik negyedben belőttük, így sikerült megfordítani a meccset, nagyon nagy volt az öröm a végén.”

Szolnokon a fiú gyermek csapatunk a BVSC-vel nyitott és remek játékkal sikerült nyerni 12-7-re. Az elődöntőben a KSI-vel szemben maradtunk alul egy 41 személyi hibát hozó mérkőzésen, míg a bronzmeccsen a második negyedben gólt sem kapva tudtuk megverni a Vasast 11-5-re. A nyolcasdöntő legeredményesebb játékosa Paján Viktor Bátor lett, aki a három meccsen összesen 14 gólt lőtt.

A fiúk edzője, Plézer Janos így látta a három napot: „Sokat számított, hogy három hetet tudtunk készülni a nyolcasdöntőre, a játékosok minden alárendeltek, főként a negyeddöntőnek. Ez látszott is a BVSC ellen, majdnem tökéletes meccset játszottunk, jól reagáltunk helyzetekre, jól kezelték a srácok a stresszt. A KSI-nek van egy mítosza, de láttam olyan pontokat, ahol meg lehet őket fogni. Az elődöntő elején ezeket meg is tudtuk csinálni, de a rutintalanságunk miatt kaptunk két utolsó pillanatos gólt, ráadásul a sok kiállítás miatt a végére elfogytunk. A KSI jobban bírta, mi nem tudtunk átlépni a saját árnyékunkon. A fiúkban természetesen csalódottak voltak, de részemről rendben volt a hozzáállás és a teljesítmény is. A bronzmeccsre már nem csalódottan érkeztünk, hanem lehetőségként tekintettünk rá, az egész éves munkánk eredményeként valamilyen gyümölcsöt le akartunk szakítani a fáról. Komoly fegyvertény, hogy csak öt gólt kaptunk, az első negyedet leszámítva uraltuk a mérkőzést. Nagyon büszke vagyok a srácokra, köszönöm nekik ezt az évet! A fél csapat egy évvel fiatalabb ennél a korosztálynál, remélhetőleg jövőre is itt leszünk a döntőben.”

Szintén a Margitszigeten zajlott a II. Benedek Tibor Emléktorna az UVSE szervezésében, melyre a magyar top klubok mellett meghívást kapott a Partizan Belgrád, a Mladost Zagreb és az U17-es Tehetséggondozó csapat is. Ifjúsági-serdülő vegyes csapatunk három nap alatt öt mérkőzést játszott és kisrészben a szerencsének köszönhetően is végül döntőt játszott.

Szűcs Levente edzői szemmel ezt látta a három napban: „Megtisztelő volt az UVSE meghívása, amit köszönettel el is fogadtunk. Egyértelmű volt, hogy elmegyünk, játszunk, tapasztalunk. Első meccsünkön ellenfelünknél, a KSI-nél is hiányoztak öten-hatan az elsőszámú csapatból, bár szerintem így is erősebbek voltak, mint mi. De nagyon jól játszottunk, Varga Vince a hátára vette a csapatot, és győztünk. Az U17-es válogatott ellen papíron nem mi voltunk az esélyesek, de Vince 6 gólt lőtt, a többiek is hozzátették a magukét, így nyerni tudtunk. A Belgrád ellen mindig nehéz, mert már gyakorlatilag felnőtt testalkatú játékosaik vannak ebben a korosztályban, fizikálisan nagyon erősek. Ellenünk is erősdemonstrációt tartottak, aminek kétgólos vereség lett a vége. A csoportunkban körbeverés volt, amiből mi jöttünk ki jól. A Mladost elleni elődöntőre már kimerültünk, ezért bravúrosnak mondanám, hogy a hosszabb cserepaddal bíró horvátokat egy fél perccel a meccs vége előtt lőtt góllal le tudtuk győzni. Az UVSE elleni döntőről tudtuk, ha teljes kerettel jönnek, akkor nehéz dolgunk lesz. Ők folyamatosan cserélgették a játékosaikat a három napban, frissebben érkeztek és olyan kezdést produkáltak, amiből látszott, nincs esélyünk. Csak kozmetikázni tudtuk a végeredményt, ami így 15-10 lett. Minden meccs más forgatókönyv szerint zajlott, más stílusú ellenfelek elleni, mi csak tanulni tudtunk ezekeből. Amilyen eredmények születtek ezen a tornán, úgy gondolom, felértékelődik az ezüstérmünk.”

A felnőtt Budapest Bajnokság évről évre színvonalasabb, egyre több korábbi klasszis vagy stabil első osztályú játékos csobban vízbe hétről hétre. Még hátra vannak mérkőzések az idei sorozatból, de az FTC-Masters csapata behozhatatlan előnnyel áll a tabella élén, a vasárnapi győzelmével bebiztosította bajnoki címét.

A masters csapat nyári programjával és a vezetőedző, Kásás Zoltán értékelőjével később egy külön anyagban fogunk foglalkozni.

Gratulálunk csapatainknak az elért eredményekhez és jó pihenést, eredményes felkészülést kívánunk a következő szezonra!

A bajnoki bronzérmes leány serdülő csapat

Awad Zoya, Csernus Flóra, Donauer Abigél, Jessica Ficher, Gulyás-Oldal Emma, Gyárfás Luca, Karakas Artemisz, Kiss Korina Csenge, Kocsis Kitti Laura, Laszlovszky Anna, Nagy Janka, Nagy Laura, Obrácz Nagy Júlia Kincső, Paján Zille, Rácz Boglárka, Szabó Júlia, Szőke Hanna Sára, Török Lívia

Vezetőedző: Fehér András
Másodedző: Tóth-Csabai Dóra

A bajnoki bronzérmes fiú gyermek csapat

Bárány Máté, Bella Csanád, Dér Barnabás, Ditzmann Barnabás, Faragó Szabolcs, Farsang Aurél, Horváth Levente, Kárász Keve, Kaszán Erik, Kovács Mátyás, Köllő Botond, Kucsay Bende, Joseph Matthews, Paján Viktor Bátor, Simon Domonkos, Szalkai Zalán, Szöllősi Nándor, Tanka Bendegúz, Tempfli Gergő, Varga Ákos, Varga Kean William, Varga-Pergel Krisztián, Visznyovszki Gábor

Vezetőedző: Plézer János
Másodedző: Nyéki Balázs
Csapatvezető: Várkonyi Gabriella

Az ezüstérmes fiú ifjúsági csapat – II. Benedek Tibor Emléktorna

Balla Ferenc, Deák Gergő, Dubinák Szabolcs, Fülöp Domonkos, Gombos Ádám, Merryl Jackson, Pápai Márton, Rausch Ákos, Simon Sebestyén, Szabó Gergő, Szőke Benedek, Tóth Artúr, Varga Vince, Zeman Márton

Vezetőedző: Szűcs Levente

A Budapest Bajnokság aranyérmes FTC-Masters csapata

Bakos Bence, Bánhidy András, Beliczay Bendegúz, dr. Bólya László, Csapó István, Csurgó Gábor, Dr. Deák Péter, Dér Zoltán, Fábián Gergely, Gombos Ádám, Gyurováth Tamás, Horváth Mihály, Kardos István, Lihotzky Károly, Lövey Félix, Madarász Gábor, Nyéki Balázs, Nyíri Zoltán, Paján Viktor, Paróczi Gergő, Szapek Szilveszter, Várhegyi Dániel, Zetkó Szabolcs

Vezetőedző: Kásás Zoltán

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin