2023. december 5.
Hibátlan őszi szezont zártunk!
Az FTC-Telekom Waterpolo férfi pólócsapata ötméteresekkel nyert a Jadran Split otthonában a BL-ben.

A naptári év utolsó mérkőzéséhez érkezett Nyéki Balázs csapata, ahol a hibátlan őszi szezon volt a tét a Jadran Split ellen férfi vízilabdacsapatunknak. Az augusztus végén a Magyar Kupa-negyeddöntőivel kezdődő idényben eddig 22 meccset játszott le a Ferencváros, amely kivétel nélkül az összeset megnyerte. Az évzáró BL-meccsünkön a szintén továbbjutó Jadran Splittel néztünk farkaszszemet, és biztosak lehettünk benne, hogy a horvátok nem adják meg magukat, hiába nem volt számukra tétje a meccsnek.

Argiropulosz-Kanakakisz lepte meg a hazaiak kapusát először, majd egyenlített a Split, amely a vezetést is átvette egyből (2-1). Jansik Szilárd egalizált, de az első játékrész végén mégis a hazaiak vezettek 3-2-re.

Dusan Mandics folytatta az utóbbi időszakban megszokott kiváló formáját, a szerb világklasszis két góllal vétette észre magát, és már 4-3 volt a mi javunkra. Egy újabb spliti találat következett, ezután pedig Fekete góljára érkezett válasz. ismét ellenfelünk kezében volt az előny, de Jansik és Argiropulosz kezeskedett arról, hogy mi vezessünk. Végül 7-7-es állással mentünk a nagyszünetre.

Folytatódott az öldöklő harc, és a harmadik negyed közepéig fej-fej mellett haladtunk a Jadrannal, amely többször is kihasználta az ezúttal “puhább” védekezésünket. 10-9-es hátránynál azonban Mandics bődületesen nagy gólt csavart, ez pedig lendületet adott nekünk. Zsinórban négy találattal sikerült ellépnünk: Argiropulosz, Damonte, Pohl voltak eredményesek, így 13-10-nél már reménykedtünk benne, hogy lezárjuk a találkozót. Sajnos nem így lett… Hiába talált be Molnár és Merkulov, visszakapaszkodott riválisunk, és 1.43-al a vége előtt 15-15 állt az eredményjelzőn. Argiropulosz újabb gólt szerzett a hajrában, de ez sem volt elég a győzelemhez. A helyszínen úgy tűnt, szabálytalan körülmények között talált be a Jadran, majd az utolsó támadásnál nem kaptunk ítéletet, hiába védekezett keményen az ellenfél. 16-16 lett a rendes játékidő vége, ettől a szezontól pedig itt már nem döntetlen a meccs vége, hanem ötméterespárbaj következett.

Vogel Soma bekapcsolta az ötméteres-ölő üzemmódot, és a nyári vb-döntőhöz hasonlóan ezúttal is áthatolhatatlan volt. Kapusunk kétszer védett, egy lövést a kapufára bűvölt, és csak egyszer tudtak túljárni az eszén. A túloldalon Mandics és Edoardo Di Somma nagyon magabiztos volt, ahogy Jansik is hideg vérrel teljesítette a rá kiszabott feladatot. Loren Fatovics pedig hiába talált be, Argiropulosz ötödjére is megrezgette a hálót, és lezárta a találkozót, amit tehát 20-17-re nyertünk meg az ötméteresek után, így veretlenek maradtunk.

Összességében kijelenthető, hogy at FTC remekül teljesített az idény első felében az új vezetőedző, Nyéki Balázs irányításával, hiszen amellett, hogy szeptemberben elhódította a Magyar Kupát, mind a 23 meccsét megnyerte. A klubszezon az Európa-bajnokság és a világbajnokság után február végén tér vissza, a Fradi pedig folytathatja fantasztikus menetelését a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 5. forduló, 2023. december 5., kedd 19:00

Horvátország, Split

JADRAN SPLIT – FTC-TELEKOM WATERPOLO 16-16 (3-2, 4-5, 3-5, 6-6) - ötméteresekkel 1-4
Gólszerzőink: Argiropulosz 5, Jansik 4, Mandics 4, Merkulov 2, Fekete, Damonte, Pohl, Molnár, Di Somma 1-1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin