2019. október 30.
Hibátlanul menetelünk a BL-ben
Harmadik szezonbeli meccsét is magabiztosan nyerte meg a Bajnokok Ligájában az FTC-Telekom Waterpolo.

Villámrajtot vett a címvédő a Komjádi uszodában, hiszen négy perc elteltével már 4-0-ra vezetett Nikola Jaksic, Mezei Tamás, Varga Dénes, Giannis Fountoulis góljaival, majd a Terrassa csak ezután szerezte meg szépítő találatát (4-1). Az első negyedben Zalánki Gergő is eredményes volt, szokásához hűen egy hatalmas távoli bombával (5-1). Ezután két gólt is lőttek a vendég spanyolok, de 5-3 után egy 3-0-s sorozattal tettük helyre a különbséget.  

Vámos Márton óriási lökete szerencsénkre a kapufáról a kapus hátára pattant, onnan pedig a hálóba (6-3), majd Jansik Szilárd értékesített egy szép átadást közvetlen közelről (7-3). Ez azt jelentette, hogy hét gólunkon hét különböző játékos osztozott. Ezt a sormintát Varga Dénes törte meg, ráadásul egy parádés megoldással. Csapatkapitányunk egy megúszás után Fountoulisztól kapott hosszú passzt és úgy húzta be a kapuba a labdát, hogy oda se nézett (8-3). A szünet előtt még kaptunk egy gólt, de így is 8-4-es, magabiztos előnnyel fordultunk.

A harmadik negyedben felváltva szerezte a gólokat a Fradi és a Terrassa. Fountoulis ötméterest értékesített, Zalánki távolról lőtt gólt, majd Mezei talált be közelről Vámos szép átadása után. A spanyolok csak nem akartak leszakadni, sőt a játékrész végénél, 11-8-as állásnál Vogel Soma nagyon fontos pillanatban védett ötméterest, hiszen két gólra is feljöhetett volna a Terrassa.

Kettő helyett azonban öt lett a különbség az utolsó negyed elején. A nagy passzok után Vámos is megszerezte második találatát, miután büntetőből hatalmas erővel lőtte kis a sarkot (12-8), majd egy gyors megúszásból Jansik is duplázott (13-8). A végig nagy kedvvel játszó Mezei Tamás újabb ötméterest harcolt ki, amit Varga Dénes értékesített magabiztosan (14-9). A Fradi-tábor a megnyugtató vezetés tudatában sem halkult, és még tovább hajtotta és buzdította csapatunkat. A hátralévő időben Sedlmayer Tamás is feliratkozott a gólszerzők közé, Zalánki pedig újabb két találattal feltette teljesítményére a pontot. A Ferencváros végül 17-11-re megnyerte a mérkőzést, így három forduló után három győzelemmel áll BL-csoportjában.

A héten pedig vár még egy nagy feladat Varga Zsolt tanítványaira, hiszen csütörtökön elutazik a Fradi Marseille-be, ahol szombat este az Európai Szuperkupa megvédéséért száll harcba az Euro Kupa-győztes francia csapat ellen. A mérkőzést a Facebook oldalunkon élőben követhetik figyelemmel!

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

B-csoport 3. forduló, 2019.10.30., szerda

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

FTC-Telekom Waterpolo – CN Terrassa 17-11 (5-2, 3-2, 3-4, 6-3)

Gólszerzőink: Zalánki 4, Varga 3, Fountoulis 2, Vámos 2, Mezei 2, Jansik 2, Jaksic, Sedlmayer 1-1

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin