2021. április 7.
Hoztuk a kötelezőt – Feljöttünk a második helyre
Az FTC-Telekom Waterpolo magabiztos védekezéssel tartotta otthon a három pontot.

Egy hét elteltével ugrott vízbe az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata. A cél természetesen a mérkőzés megnyerése volt, de az eredmények szerencsés alakulásával megelőzhettük az OSC-t és felléphettünk a tabella második helyére. Ehhez először meg kellett szereznünk a három pontot az Eger ellen.

Giannis Fountoulis szerezte a mérkőzés első találatát, amire kilencven másodpercet kellett várni. Három perc gólcsend után Nikola Jaksic és Fekete Gergő köszönt be és már hárommal vezettünk (3-0). Nagyon magabiztosan védekezett csapatunk, de Fountoulis második találata után a hevesiek megszerezték első góljukat (4-1).

Zalánki Gergő elhozta a ráúszást, majd Nicolas Constantin-Bicari büntetőt harcolt ki, melyet csapatkapitányunk, Vámos Márton értékesített. A védekezésé volt a főszerep, ami remekül működött a mai napon; a következő gólt két és fél perc elteltével görög légiósunk szerezte Zalánki passzából, de egyből válaszolt az Eger (6-2).

Egy valamivel rövidebb gól nélküli időszak után Zalánki növelte az előnyt és Baksa Benedek lövése után ismét szépítettek a Biros Péter irányította vendégek, majd újra Zalánki talált a kapuba és állította be az öt gólos, 8-3-as félidei előnyt.

A harmadik játékrész első felében nem szereztünk gólt, két egri találat után a remekül játszó Német Toni lőtte a kilencediket (9-5). Próbált kapaszkodni az Eger, de ehhez volt egy-két szava Vogel Somának is, aki két mérkőzés után védett újra és játékára nem lehetett panasz.

Német Toni újra betalált, majd Jansik Szilárd értékesített egy újabb Constantin-Bicari által kiharcolt büntetőt és ismét öttel vezettünk az utolsó játékrészre fordulva (11-6). A záró negyedben szereztük a legtöbb gólt és a győzelmünk nem forgott veszélyben. Vámos és Zalánki találataival már héttel léptünk el a vendégektől, de Baksa ismét betalált (13-7). A végjátékban Német egyszer, Fekete pedig kétszer lőtte a labdát az egri kapuba, ám hét másodperccel a vége előtt még betaláltak a hevesiek, így 16-8-ra nyertünk.

Ezzel a győzelemmel felléptünk a tabella második helyére az OSC vereségének köszönhetően. Vasas–OSC 11-8, az angyalföldiek a második és harmadik negyedben mutatott dominanciájuknak köszönhetően nyertek (4-2,5-2), így belefért a nyitó és záró nyolc perc 1-2-es elvesztése is.

Legközelebb pénteken (04.09) játszik bajnoki mérkőzést az FTC-Telekom. Varga Zsolt tanítványai a Tatabányával mérkőznek meg a Népligetben. Az összecsapást a Fradi Média YouTube csatornáján élőben közvetítjük 20:10-től.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
25. forduló
2021.04.07., szerda 20:00
Budapest, FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO–Tigra-ZF-Eger 16-8 (4-1, 4-2, 3-3, 5-2)
Gólszerzőink: Zalánki 3, Fekete 3, Fountoulis 3, Német 3, Vámos 2, Jaksic 1, Jansik 1

 

Cikkajánló

SZURKOLJATOK ÚJRA EGYÜTT!

Az FTC-Telekom-UVSE mérkőzésen a Microsoft Teamsen keresztül jelen lehetnek szurkolóink.

Sorozatban hatodszor nyertünk a bajnokságban

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 3-10-re győzött a Tatabánya ellen.

Másodikként várjuk a következő fordulót

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata pénteken a Népligetben játszik a Tatabánya ellen bajnoki mérkőzést.

Bemutatkozott díjnyertes fotósunk, Szilágyi Anna

Anna az Európa-bajnokok című képével nyerte meg a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség díját.

A forduló után, akár másodikok is lehetünk a tabellán!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata szerda este az Egert fogadja a Népligetben.

Magabiztos játékkal tartottuk itthon a három pontot

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 15-4-re győzött a PVSK ellen a Népligetben.

A Pécset fogadjuk a Népligetben

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az OB I 24. fordulójában ismét vendéglátóként ugrik medencébe

Kilenc góllal és hat up-játékossal a keretben győztünk

Az FTC-Telekom Waterpolo 18-9-es sikert aratott hazai medencében a Szentes ellen.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most