2023. október 18.
Fontos győzelem a BL-ben
Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a kiváló erőkből álló Jadran Split ellen aratott sikert.

A szezon őszi felének legfontosabb mérkőzésére készültünk a Jadran Split ellen. A Bajnokok Ligájában eddig két forduló után két hibátlan csapat találkozott a Császár-Komjádi Sportuszodában, a győztes pedig nagy lépést tehetett afelé, hogy biztosan a következő körbe jusson a csoportból.

Már az első percek után látszódott, hogy a horvát bajnok más tempót diktál, mint eddigi ellenfeleink az idényben. Villámgyors labdajáratás vette kezdetét a vendégeknél, de nem találtak rést a Fradi-pajzson. Azonban nekünk sem volt egyszerű dolgunk feltörni a vendégek védelmét, egészen öt percig nem is sikerült, azonban egy végletekig kijátszott szituáció után Jansik Szilárd üresen maradt a kapu előtt, és bevágta a labdát (1-0). Következett Pohl Zoltán, aki rég látott önbizalommal távolról próbálkozott, ez azonban az ellenfél kapusát is meglephette. De azt is érdemes megjegyezni, hogy akkor is kevés esélye lett volna megfogni világbajnokunk bombáját, ha számít a lövésre (2-0). A védelem kiválóan muzsikált ezzel párhuzamosan, de a legolajazottabb gépezetbe is kerül homokszem néha, így zárkózott a Split (2-1).

Pohl jó lövőnapot fogott ki, hiszen már második találatát szerezte (3-1). Riválisunk azonban nem adta olcsón a bőrét, visszajött 3-3-ra, olykor éppen a támadóidő lejárta előtt találtak be Vogel Somának, aki nem mellesleg többször is kiváló védéseket mutatott be az egész találkozón. Ezzel szemben nem szegte kedvünket a döntetlen, villámgyorsan húztunk elő két ászt a kalapunkból, előbb Nagy Ádám kapta a kapu torkában a labdát Luca Damontétól, majd Fekete Gergő passzolta el a kapus mellett a játékszert (5-3). Viszont nem lett volna rangadó, ha nem ad életjelet a Jadran Split is magáról, így 5-4-el fordultunk a második félidőre.

Úgy nézett ki, hogy a vendégeknek a harmadik negyedben már az egygólos hátrányért kellett küzdenie a döntetlen helyett. Edoardo Di Somma egy villámgyors akciógóllal vétette észre magát, majd a zárkózás után Varga Dénes növelte ismét kettőre előnyünket. Ekkor következett egy vendég találat, de 7-6 után ritmust váltottunk, és elhúztunk 11-6-ra. Nagy Ádám, Dusan Mandics és Di Somma után ismét Nagy foglalta keretbe négygólos sorozatunkat a harmadik negyed végén.

A horvátok már-már a becsületükért küzdöttek, mindezt tették tisztességgel, ráadásul izgalmassá tették a záró játékrészt. Bár Mandics bombagóllal jelentkezett, Varga Dénes pedig nyakában a kapussal passzolt a hálóba, ugyanakkor Vogel Soma újabb remek teljesítménye nagyon kellett ahhoz, hogy ne olvadjon el az előnyünk. A horvátok ugyanis 5-2-re nyerték meg az utolsó negyedet. Az FTC végül 13-11-es sikert aratott a Jadran Split ellen, így Nyéki Balázs együttese nagyon nagy lépést tett a továbbjutás felé. Sőt, szinte fél lábbal már a következő körben érezheti magát a csoportkör felénél.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör, 3. forduló – 2023.10.18., szerda 20:45

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO – JADRAN SPLIT 13-11 (2-1, 3-3, 6-2, 2-5)

Gólszerzők: Nagy Ádám 3, Mandics 2, Di Somma 2, Pohl 2, Varga D. 2, Jansik, Fekete 1-1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin