2019. december 8.
Jöhet az álomdöntő a Magyar Kupában
FTC-OSC finálét rendeznek a férfi vízilabda Magyar Kupában vasárnap délután a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Dörzsölhetik a tenyerüket a vízilabda szerelmesei, ugyanis minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a két legjobb magyar csapat jutott be a férfiak kupadöntőjébe. Az FTC-Telekom Waterpolo, amely megvédheti tavalyi elsőségét és 19. Magyar Kupa-trófeáját gyűjtheti be, valamint az A-HÍD OSC-Újbuda, amely 1970 és 1974 után harmadszor nyerheti meg a serleget. Mindkét fél könnyedén lépett túl az elődöntőn, hiszen Varga Zsolt tanítványai a Szolnokot győzték le 13-8-ra, míg Vad Lajos együttese a Miskolcot múlta felül 11-9-re szombaton.

JOBB A FRADI EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

A két gigász az előző szezon bajnoki döntőjében is összecsapott egymással, de akkor jóval simábban védte meg címét a Ferencváros, mint azt bárki gondolta volna, főleg hogy az első meccsen Varga Dénes eltiltás miatt nem játszott. A zöld-fehérek azonban esélyt sem adtak riválisuknak és 3-0-s összesítéssel gyűjtötték be az aranyérmet. A 8-6-os hazai, majd a 15-10-es idegenbeli győzelem után a párharc harmadik felvonása volt a legszorosabb, hiszen az OSC a 2018/19-es szezon legjobb meccsén büntetőkre mentette a mérkőzést, amit végül az FTC nyert meg a bajnoki címmel együtt.

Ezt megelőzően a középdöntőben találkoztak a felek és ide köthető az OSC egyetlen sikere. Március 20-án 9-7-re nyertek Manhercz Krisztiánék a Komjádi uszodában, ami azt is jelentette, hogy három góllal kellett legyőzni őket a Nyéki Imre uszodában, hogy első helyen végezzünk a felsőházban. Lehetetlennek tűnt, ám az április 27-i meccsre már csúcsforma közeli állapotban érkezett meg az FTC és öt góllal bizonyult jobbnak (13-8).

Közel egy éve a Magyar Kupában már az elődöntőben összefutott egymással a két csapat. Az előrehozott finálénak tekintett csatát a Fradi nyerte meg 11-7-re, majd a Miskolc sem tudta megállítani mieinket. A mérleg tehát az utóbbi egy évben a hat FTC-OSC mérkőzésen: öt Fradi győzelem szemben az egy OSC sikerrel.

ÚJ SZEZON, ÚJ OSC

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezeket a mérkőzéseket az előző idényben rendezték, azóta pedig mindkét keretben történtek változások. Az OSC-be sokak szerint megérkezett a hiányzó láncszem Andrija Prlainovic személyében, akivel még ütőképesebb lett a kék-fehér csapat. A bajnokságban és a Magyar Kupában veretlenül menetelnek, míg a Bajnokok Ligájában négy győzelem mellett meglepetésre kikaptak a Marseille-től, majd a Pro Reccótól is úgy, hogy sokáig tartani tudták a lépést az olaszokkal. Az utóbbi meccs szerdán volt, amikor az FTC-Telekom erődemonstrációt tartott a Mladost Zagreb ellen. Reméljük, hogy Vámos Mártonéknak sikerül folytatniuk azt az ellenállhatatlan játékot, amivel kiérdemelték a szakértők véleményét, miszerint a Ferencváros jelenleg a világ legjobb klubcsapata.

A Magyar Kupa döntőt vasárnap 16 órától rendezik a Császár-Komjádi Sportuszodában, az UVSE-Dunaújváros női finálé után közvetlenül. A napijegy ára 1500 forint egységesen, belépőt pedig a helyszínen is lehet vásárolni. A mérkőzéseket a Duna World-ön és az m4sport.hu-n élőben lehet követni.

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin