2019. december 8.
Jöhet az álomdöntő a Magyar Kupában
FTC-OSC finálét rendeznek a férfi vízilabda Magyar Kupában vasárnap délután a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Dörzsölhetik a tenyerüket a vízilabda szerelmesei, ugyanis minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy a két legjobb magyar csapat jutott be a férfiak kupadöntőjébe. Az FTC-Telekom Waterpolo, amely megvédheti tavalyi elsőségét és 19. Magyar Kupa-trófeáját gyűjtheti be, valamint az A-HÍD OSC-Újbuda, amely 1970 és 1974 után harmadszor nyerheti meg a serleget. Mindkét fél könnyedén lépett túl az elődöntőn, hiszen Varga Zsolt tanítványai a Szolnokot győzték le 13-8-ra, míg Vad Lajos együttese a Miskolcot múlta felül 11-9-re szombaton.

JOBB A FRADI EGYMÁS ELLENI MÉRLEGE

A két gigász az előző szezon bajnoki döntőjében is összecsapott egymással, de akkor jóval simábban védte meg címét a Ferencváros, mint azt bárki gondolta volna, főleg hogy az első meccsen Varga Dénes eltiltás miatt nem játszott. A zöld-fehérek azonban esélyt sem adtak riválisuknak és 3-0-s összesítéssel gyűjtötték be az aranyérmet. A 8-6-os hazai, majd a 15-10-es idegenbeli győzelem után a párharc harmadik felvonása volt a legszorosabb, hiszen az OSC a 2018/19-es szezon legjobb meccsén büntetőkre mentette a mérkőzést, amit végül az FTC nyert meg a bajnoki címmel együtt.

Ezt megelőzően a középdöntőben találkoztak a felek és ide köthető az OSC egyetlen sikere. Március 20-án 9-7-re nyertek Manhercz Krisztiánék a Komjádi uszodában, ami azt is jelentette, hogy három góllal kellett legyőzni őket a Nyéki Imre uszodában, hogy első helyen végezzünk a felsőházban. Lehetetlennek tűnt, ám az április 27-i meccsre már csúcsforma közeli állapotban érkezett meg az FTC és öt góllal bizonyult jobbnak (13-8).

Közel egy éve a Magyar Kupában már az elődöntőben összefutott egymással a két csapat. Az előrehozott finálénak tekintett csatát a Fradi nyerte meg 11-7-re, majd a Miskolc sem tudta megállítani mieinket. A mérleg tehát az utóbbi egy évben a hat FTC-OSC mérkőzésen: öt Fradi győzelem szemben az egy OSC sikerrel.

ÚJ SZEZON, ÚJ OSC

Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy ezeket a mérkőzéseket az előző idényben rendezték, azóta pedig mindkét keretben történtek változások. Az OSC-be sokak szerint megérkezett a hiányzó láncszem Andrija Prlainovic személyében, akivel még ütőképesebb lett a kék-fehér csapat. A bajnokságban és a Magyar Kupában veretlenül menetelnek, míg a Bajnokok Ligájában négy győzelem mellett meglepetésre kikaptak a Marseille-től, majd a Pro Reccótól is úgy, hogy sokáig tartani tudták a lépést az olaszokkal. Az utóbbi meccs szerdán volt, amikor az FTC-Telekom erődemonstrációt tartott a Mladost Zagreb ellen. Reméljük, hogy Vámos Mártonéknak sikerül folytatniuk azt az ellenállhatatlan játékot, amivel kiérdemelték a szakértők véleményét, miszerint a Ferencváros jelenleg a világ legjobb klubcsapata.

A Magyar Kupa döntőt vasárnap 16 órától rendezik a Császár-Komjádi Sportuszodában, az UVSE-Dunaújváros női finálé után közvetlenül. A napijegy ára 1500 forint egységesen, belépőt pedig a helyszínen is lehet vásárolni. A mérkőzéseket a Duna World-ön és az m4sport.hu-n élőben lehet követni.

Cikkajánló

Sorsoltak a Magyar Kupában: Íme, a Fradi csoportjai!

Férfi pólósainknak már a csoportban megismétlődik a 2018-as döntő párharca • A nők az UVSE-vel is játszanak.

Végső búcsút vettünk Kárpáti Györgytől

Csütörtökön utolsó útjára kísértük háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkat, Kárpáti Györgyöt – VIDEÓ!

Végső búcsú Kárpáti Györgytől

Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkat, Kárpáti Györgyöt július 2-án helyezik végső nyugalomra.

Az FTC és a VLV közös közleménye

A sportág érdekeit szem előtt tartva az FTC és a vízilabdával foglalkozó VLV hírportál rendezte konfliktusát.

Több ezren búcsúztak Benedek Tibortól

Korábbi csapattársak, barátok is gyertyát gyújtottak az elhunyt legendáért a Hajós Alfréd Uszodánál.

Történetek Benedek Tiborról

47 éves korában elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, akitől Fradisták búcsúznak.

Gyászol a magyar sport: elment Benedek Tibor

Életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor, 3-szoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Gyászol a magyar sport és az FTC, elment a Gyurika

Nem sokkal 85. születésnapja előtt elhunyt az FTC háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázója, Kárpáti György.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most