2019. november 20.
Jön a csúcsrangadó a BL-ben
Ma este összecsap egymással a világ legjobb csapatai közé tartozó Pro Recco és az FTC-Telekom.

A Bajnokok Ligája csoportkör talán legjobban várt mérkőzését rendezik szerda este Bolognában, hiszen a sorozat rekordgyőztese, vagyis a Pro Recco fogadja a címvédő Ferencvárost. A két csapat a tavalyi szezonban is egy nyolcasban szerepelt, ám akkor mindkét felvonást a vártnál könnyebben nyerte meg az olasz sztárcsapat (9-6 Soriban, 13-7 Budapesten). Most viszont, ha úgy tetszik, jobban néz ki a Fradi, ráadásul egy év tapasztalattal, BL-címvédőként és friss Európai Szuperkupa-győztesként érkezett Olaszországba.

Mindezek mellett azt is meg lehet állapítani, hogy az új játékosok szép lassan beilleszkedtek, Varga Zsolt csapata pedig kezd összecsiszolódni. Ezt mi sem jelzi jobban, mint a hétvégi bajnoki rangadó, ahol a zöld-fehérek lehengerlő játékkal nyertek a Szolnok otthonában. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a szezon eddigi legjobb produkcióját nyújtották a mieink, de vezetőedzőnk szerint kellett ehhez az is, hogy riválisunk gyenge napot fogjon ki. A 18-7-es sikerből tehát nem érdemes kiindulni, hiszen ezúttal egy komplett világválogatottal csapunk össze.

TELT HÁZ VÁRJA A CSAPATOKAT

A Pro Recco hétfőn kirakta a „minden jegy elkelt” táblát a közösségi oldalaira, ami azt jelenti, hogy több, mint 1000 néző előtt játszanak majd a csapatok fantasztikus hangulatban. Az olaszok ugyan 2015 óta nem tudták megnyerni a Bajnokok Ligáját, de a hazai csoportmeccseiken jóformán verhetetlenek. Az elmúlt nagyjából 15 évben alig-alig kaptak ki otthon, utoljára 2014 januárjában a Primorje Rijeka távozott győztesként, azóta pedig zsinórban mind a 33 meccsét megnyerte a Recco. Érdemes azonban megjegyezni, hogy közel hat éve ki volt a 8-6-as vendég győzelemmel végződő mérkőzés hőse. A Fradi jelenlegi csapatkapitánya, Varga Dénes volt, aki három gólt szerezve vezette sikerre horvát csapatát…

RANGADÓ, DE TÉT NÉLKÜL

De bármekkora várakozás is előzi meg a Pro Recco – Ferencváros összecsapást, azt a két csapat kedd esti edzésén is lehetett érezni, ahogy váltották egymást a medencetérben, hogy minimális feszültség sincs a játékosok között. Ez pedig annak tudható be, hogy még nagyon a szezon elején járunk, ráadásul eddig mindkét együttes szorgosan gyűjtögette a pontokat és a csoport első két helyén áll. A Fradi négy forduló után hibátlan, míg az olaszoknak három győzelem mellett egy döntetlenük van. A fenti megállapításra az FTC-Telekom vezetőedzője is ráerősített nyilatkozatában:

„Olyan rettenetesen nagy tétje nincs ennek a meccsnek. Ebben a szakaszban ez inkább egy presztízsmérkőzés, én legalábbis annak veszem. Ami a szakmai szempontokat illeti: biztos, hogy ez lesz a legnehezebb mérkőzésünk a szezon eddigi időszakában és én szeretném látni, hogy ténylegesen hol tartunk, az eddig végzett munka mire elég, milyen problémák jönnek elő egy ilyen erős ellenféllel szemben. Fontos, hogy ilyen téren is tapasztalatot szerezzünk, "megtanuljuk" a Reccót, azt, hogy hogy kell, hogy lehet egy ilyen nehéz ellenféllel szemben végig meccsben lenni. A játékosállomány egészét tekintve a Recco szerintem a világ legjobb csapata.” – mondta Varga Zsolt.

Az összecsapás szerda este 20:30-kor kezdődik és az M4 Sport, valamint az m4sport.hu élőben közvetíti.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 5. forduló, 2019.11.20., szerda 20:30

Olaszország, Bologna

PRO RECCO – FTC-TELEKOM WATERPOLO

Tv-közvetítés: M4 Sport

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin