2019. november 27.
Jön az év legnehezebb hazai meccse!
Jövő hét szerdán BL-csúcsrangadót rendeznek a Császár-Komjádi Sportuszodában 19 órától.

A december 14-ig tartó őszi szezonban több fontos megmérettetés is vár még az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára. A szombati UVSE elleni idegenbeli bajnoki után jövő hét szerdán a Mladost Zagreb együttesét fogadjuk a Komjádiban, majd a Magyar Kupa Négyes Döntője (elődöntő a Szolnokkal, majd győzelem esetén másnap finálé) után az OSC elleni BL-rangadóval zárjuk az évet a Kondorosi úti Nyéki Imre Uszodában. A felsoroltakból a legelső ígérkezik a legkönnyebbnek, mivel a szezon eddigi három Fradi-UVSE derbijét magabiztosan nyerte csapatunk. A december 4-i BL-összecsapás viszont annál nehezebbnek tűnik, így összeszedtünk néhány érdekességet a Mladost Zagrebről. Jöjjön egy kis ellenfélnéző.

DICSŐ MÚLT

Amíg az FTC az elmúlt szezonban megnyerte a Bajnokok Ligáját, addig a horvát csapat el sem jutott a Final8-ig, mivel 7. helyen végzett csoportjában, előtte pedig évekig nem is játszott a legrangosabb európai kupasorozatban. Összességében viszont a Mladost a BL második legeredményesebb klubja a nyolcszoros bajnok Pro Recco mögött. Hétszer nyerte el a trófeát, emellett pedig négy-négy ezüst- és bronzéremmel rendelkezik. Az FTC vezetőedzője, Varga Zsolt is tevékeny részt vállalt a zágrábi csapat trófeagyűjteményének bővítésében, hiszen 1997 és 2001 között három Horvát kupát, valamint bajnoki aranyat, KEK-et, LEN-kupát illetve BL-ezüstöt is nyert a klub színeiben.

A FRISS HORVÁT KUPAGYŐZTES

Az idei idényre viszont alaposan megerősödött a Mladost, amit jól jelez, hogy pár nappal ezelőtt nyolc év szünet után sikerült elhódítania a Horvát Kupát. A négyes döntőben összejött az álomfinálé, hiszen a zágrábiak ellenfele a címvédő Jug Dubrovnik volt, amelyet végül remek játékkal győztek le 16-12-re.

A Zoran Bajic vezette csapat a bajnokságban második helyen áll a Jug mögött, míg a Bajnokok Ligájában negyedik a tabellán, három ponttal lemaradva a csoportot vezető Ferencvárostól. Ugyan vereséggel kezdték a sorozatot az OSC ellen Budapesten (13-10), de a következő négy fordulóban nem kaptak ki. A Dinamo Tbilisit 21-11-re, a Terrassát 14-11-re, míg a Hannovert 15-13-re győzték le. A Pro Reccóval pedig egy őrült hajrát hozó meccsen játszottak 11-11-es döntetlent hazai medencében. Történt ugyanis, hogy három másodperccel a vége előtt az olaszok gólt szereztek büntetőből, így 11-10-nél sokaknak már csak formalitásnak tűnt a középkezdés. Ám a horvátoknak elég volt ennyi idő is az egyenlítésre. Mindezt érdemes videón is megnézni:

A SZERB ÉS AMERIKAI GÓLVÁGÓ

A Mladost két sztárját jól ismerhetjük, hiszen az olimpiai bajnok Milos Cuk korábban Egerben és Szolnokon is játszott, míg Alex Bowen Miskolcról szerződött a horvátokhoz. Az amerikai játékos legutóbb ötször is betalált nekünk egy márciusi bajnokin, míg szerb csapattársa az idei BL-ben termeli a gólokat szép számmal. Jelenleg 16 találattal a góllövőlista harmadik helyén áll öt forduló elteltével. Cuk az előző fordulóban a Hannovernek „hintett” egy hatost, amit ITT lehet megnézni. 

A horvátok formáját elnézve nem lesz egyszerű dolga a Ferencvárosnak, ezért a szurkolók támogatására is szükségünk lesz, hogy megtartsuk veretlenségünket és megszerezzünk mindhárom pontot. Várunk minden Fradistát, és vízilabda szeretőt december 4-én a Császár-Komjádi Sportuszodában, ahol 19 órakor kezdődik az FTC-Telekom – Mladost Zagreb mérkőzés. A belépők egységesen 1500 Ft-be kerülnek, elővétel nincs, így csak a helyszínen lehet jegyet vásárolni 18 órától.

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin