2023. május 22.
Jön Varga Zsolt utolsó hazai mérkőzése
A Margitszigeten búcsúzhatnak el szurkolóink az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapatának vezetőedzőjétől.

Csütörtökön aranyéremmel a nyakukban, hétfő reggel már gumikötéllel a kezükben lehetett látni játékosainkat. A friss magyar bajnok FTC ugyanis elkezdte a felkészülést a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjére. Mivel a sorozat végső szakaszát nyitott medencében bonyolítják le, ezért már ennek jegyében több edzést is a Margitszigetre vezényel a szakmai stáb, és a csoportkör utolsó mérkőzését is a vízilabda Mekkájában, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában játssza le a csapat a spanyol Sabadell ellen.

EZ LESZ VARGA ZSOLT UTOLSÓ HAZAI MECCSE AZ FTC KISPADJÁN!

Ugyan még biztosan lesz három összecsapásunk a Final8-en, ugyanakkor az idény végén távozó vezetőedzőnk kedd este irányítja utoljára a zöld-fehéreket. Varga Zsolt 2013 óta irányítja a Fradit, a szakember eddig 15 trófeát gyűjtött a csapattal. Fantasztikus sikertörténet, amelynek hamarosan a végéhez érünk…  Nem véletlenül fogalmazott úgy Nyíri Zoltán, klubunk ügyvezető alelnöke a bajnoki cím megvédése után, hogy az FTC történetének egyik legsikeresebb edzőjétől búcsúzunk el a szezon befejeztével. Több szempontból is különleges lesz tehát a kedd este, ahol Varga Zsoltot és a bajnokcsapatot is köszönthetik a szurkolók. 

Felszabadult játékot várunk Varga Déneséktől, hiszen a Sabadell elleni találkozó már nem befolyásolja a BL-csoportban elfoglalt helyezésünket, hiszen biztosan harmadik helyen végzünk a Brescia és a Novi Beograd mögött, ugyanakkor tökéletes alkalom arra, hogy felkészüljünk a belgrádi megmérettetésre. A közelmúlt mérlege biztató, hiszen a Marseille elleni vereség óta felfelé ívelő játékot mutat az FTC, amit bebizonyított az együttes a Honvéd elleni elődöntőben, a Brescia elleni BL-rangadón, illetve az OSC-vel szembeni bajnoki döntőkön is. Ez alatt a négy mérkőzés alatt nem mentünk nyolc kapott gól fölé, de a leggyakoribb a hat találat volt egy meccsen amit beengedtünk, ami a védelmünk és Vogel Soma kiváló teljesítményéről árulkodik. Klasszis kapusunk két büntetőt hárított az újbudaiak otthonában a finálé második meccsén, és mindössze hat gólt kapott. 

"Persze motivál is a siker, az mindig motivál, és szerintem erőt gyűjtöttünk most itt a döntő sorozat előtt a bajnokság megnyerésével. A szezon legnagyobb sziklája, ami nyomhatta a vállunkat, az most leesett, és már nem nyom minket." - Nyilatkozta Vogel Soma a FradiMédiának.

Picit előretekintve a Final8-re, nem áll könnyű feladat előttünk, hiszen a másik csoportban az utolsó fordulóban dől el, hogy a Pro Reccóval, vagy az Olympiakosszal kell megküzdenünk a negyeddöntőben. Ugyanakkor ilyen stabil játékkal bárki ellen lehet esélyünk Belgrádban. A csapaton és Varga Zsolton semmi nem fog múlni, hiszen szeretnénk újabb éremmel zárni a már eddig is sikeres szezont. 

 

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 14. forduló, 2023.05.23., kedd 19.30

Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO - CN Sabadell

Jegyek: 2000 Ft

Élő közvetítés: m4sport.hu

Cikkajánló

Világklasszis pólósokkal erősített a Ferencváros

Szerb világsztárral és olasz klasszissal erősít férfi pólócsapatunk, a hölgyeknél visszatérőt köszönthetünk.

Molnár Erik és Varga Vince az U20-as vb-keretben

Kovács Róbert, az U20-as vízilabda-válogatott szövetségi edzője kijelölte a Bukarestbe utazó játékosokat.

Június 19-én búcsúznak Bodnár Jánostól

Az FTC vízilabda-szakosztályának egykori utánpótlásedzőjét a Farkasréti temetőben kísérik végső útjára.

„Az otthonomnak tekintem, és tekintettem a Fradit”

Idénybeli utolsó BL-meccsünk után a búcsúzó vezetőedző, Varga Zsolt értékelt.

BL FINAL8: Hatodik helyen zártuk a szezont

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata kikapott az Olympiakosz ellen az ötödik helyért folyó csatában.

BL FINAL8: Jön a szezon és Varga Zsolt utolsó meccse

Az FTC-Telekom férfi csapata az 5. helyért csap össze a világklasszisokkal felálló Olympiakosz Pireusszal.

Változtatott a LEN: visszatér a BL Final4

Az LEN Belgrádban jelentette be a klubvízilabdát érintő reformokat. Mindenhol változik a lebonyolítás.

„A legjobb tudásunk szerint hoztuk le a meccset”

Az FTC vezetőedzője, Varga Zsolt és játékosunk, Varga Dénes értékelt a Brescia legyőzését követően.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin