2023. szeptember 1.
Készen állunk a Magyar Kupa Final4-ra
A szombati elődöntőben a Honvédot kell legyőznie a fináléba jutáshoz az FTC-Telekom címvédő férfi csapatának.

2018, 2019, 2020, 2021, 2022… Reméljük, hogy idén sem szakad meg a sor és a Ferencváros férfi vízilabdacsapata megvédi címét és megnyeri zsinórban a hatodik Magyar Kupáját. A 22 aranyéremmel egyébként is örökranglista vezető FTC egy újabb sikerrel beállítaná az Újpest rekordját a sorozatban hatszor elhódított MK-trófeával.

Ehhez pedig két meccset kell nyerni a hétvégén sorra kerülő négyes döntőben a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Először a bajnoki bronzérmes Honvéd vár ránk a szombati elődöntőben, amire nagyon készülnek a zöld-fehérek ezen a héten. Nyéki Balázs a csütörtöki edzés végén széles mosollyal és tapssal zárta le az emberelőnyös és hátrányos taktika gyakorlását, ugyanakkor az elégedettségét firtató kérdésünknél még nem akart dicséreteket szórni.

„Azért vannak olyan edzések, amikor nem működik minden annyira jól, de ennek több oka is van – kezdte vezetőedzőnk. Egyrészt, hogy szezon elején járunk, ezért sok mindent le kell még tisztáznunk, valamint vannak olyan hullámhegyek, hullámvölgyek a játékosoknál a fizikai állapotban is, amikor picit elfáradnak. A mostani kicsit frissítőbb edzés volt, a végén mégis kifejezetten jól mozogtak, annak ellenére is, hogy nem akartam annyit gyakorolni.”

Azt többször is megfigyeltük és a szakember is megerősítette, hogy hatalmas motiváció ég a csapatban. A kilenc fukuokai világbajnok továbbra is éhes az újabb sikerekre, ahogy a keret többi tagja beleértve az új játékosokat, akik óriási elánnal dolgoznak. Nyéki a BVSC elleni negyeddöntős párharc után azt emelte ki Dusan Mandics kapcsán, hogy a balkezes klasszis meg akarja mutatni, hogy még mindig a világ legjobb vízilabdázói között van. Azt pedig a játékosoktól tudjuk, hogy az öt hónapos kihagyás után visszatérő szerb olimpiai bajnok kirobbanó fizikai állapotban van, borzasztóan nehéz megtartani az edzéseken.

Dusan Mandics öt gólt lőtt a BVSC ellen 15-9-re megnyert negyeddöntő visszavágóján

Bízunk benne, hogy a meccseken sem tudja senki megállítani Mandicsot és a Fradit. Szombaton tehát a Honvéd próbálkozhat majd a Margitszigeten, ahol a mi elődöntőnket megelőzően a másik ágon Vasas-OSC rangadót rendeznek. A lehetséges vasárnapi ellenfélről ugyanakkor még hallani sem akar Nyéki Balázs.

„A másik találkozót egyáltalán nem fogom figyelni és azt se szeretném, ha a játékosok néznék. Ha továbbjutunk, akkor akarok az első elődöntővel foglalkozni, hogy mi történt azon a mérkőzésen és hogy ki lesz az ellenfél a fináléban. Addig csak a Honvédra koncentrálunk, mert nagyon jó csapatnak tartom. Lendületes, fiatalos együttes jó edzővel. Azt gondolom, hogy Szivos Marci ki tud találni olyan taktikai elemeket, amikkel meg akar minket lepni, de vannak olyan jó játékosaink, hogy mérkőzésen belül tudjanak alkalmazkodni a váratlan szituációkhoz.” – mondta az FTC-Telekom vezetőedzője.

Arra biztatunk mindenkit, hogy látogasson ki a hétvégén a Margitszigetre, hiszen a nyár zárásaként igazi vízilabda ünnepet láthatnak majd a sportág szentélyében. Jegyek kaphatók elővételben az eventim oldalán.

Varga Dénes és Nyéki Balázs nyilatkozata a négyes döntő előtt:

BENU FÉRFI VÍZILABDA MAGYAR KUPA – NÉGYES DÖNTŐ

Budapest, Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda

Elődöntők - szeptember 2., szombat

17:30 | A Híd-VasasPlaket – Genesys-OSC-Újbuda

19:00 | Endo Plus Service-Honvéd – FTC-TELEKOM WATERPOLO

Döntő - szeptember 3., vasárnap 18:30

Cikkajánló

FTC-fölény a BL álomcsapatában

Három játékost és az edzőt a Bajnokok Ligája-győztes FTC-Telekom vízilabdacsapata adja az év csapatába.

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin