2019. december 6.
Két kupáért küzdünk hétvégén
Az FTC-Telekom Waterpolo női és férfi csapatáért is szurkolhatunk a Magyar Kupa négyes döntőjében.

Ezen a hétvégén rendezik a Császár-Komjádi Sportuszodában a vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, melyben a férfiaknál az FTC, a Szolnok, az OSC és a Miskolc küzd meg az aranyéremért, míg a nőknél az UVSE, az FTC, a Dunaújváros és a Szentes harcol majd a trófeáért. Ez azt is jelenti, hogy ezúttal csak a Ferencváros képviseli magát két csapattal! Varga Dénesék címet védhetnek, Tóth-Csabai Dóráéknak viszont a címvédőn át vezet az útjuk a fináléba.

DEJA VU

Ismerős helyzetből várják női pólósaink a szombati elődöntőt, hiszen az elmúlt két évhez hasonlóan megint az UVSE-t kellene legyőzniük ahhoz, hogy bejussanak a fináléba. Eddig sajnos nem jártunk sikerrel, mivel 2017-ben ötméteresekkel maradtunk alul, tavaly pedig két góllal voltak jobbak Keszthelyi Ritáék. Mindezek ellenére bizakodva várhatja a Fradi a meccset, ugyanis november közepén az utóbbi évek egyik legjobb mérkőzésén megszorongatta az UVSE-t a Népligetben. Még 11-8-ra is vezettünk, ám a végét jobban bírta a címvédő és kiegyenlített. Ezzel együtt is bravúr volt a döntetlen, hiszen a két éve alapított női csapatunk megtörte az UVSE három éves győzelmi sorozatát, amely 66 sikernél állt meg. Van tehát mibe kapaszkodni! A másik ágon jóval egyértelműbb párharcot rendeznek, mivel a Dunaújváros ellenfele a bajnokság alsóbb régiójában szerénykedő Szentes lesz.

NŐI MAGYAR KUPA

Elődöntő, december 7., szombat

UVSE – FTC-Telekom | 14:00

Dunaújváros – Szentes | 15:45

Döntő, december 8., vasárnap

14:30 (a Duna World élőben közvetíti)

A CÍMVÉDÉS A CÉL

„A cél az, hogy minden sorozatban, ahol elindulunk, nyerjünk.” Ezt az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője, Varga Zsolt nyilatkozta a minap az M4 Sport stúdiójában. Nos, csapatunknak az Európai Szuperkupát már sikerült megvédenie és az elmúlt hetekben mutatott teljesítményével joggal érezhetik szurkolóink, hogy a Magyar Kupa legnagyobb esélyese a Fradi. A formaidőzítést ismét remekül hozta össze szakmai stábunk, és játékban is fantasztikus produkciót nyújtottunk az utóbbi hetekben a Szolnok, a Pro Recco és a Mladost Zagreb ellen. Nem véletlenül tartja jelenleg a világ legjobb csapatának a Ferencvárost a szakma és több médium is. A dicséretek persze jól esnek, de a hétvégén attól még meg kell nyerni mind a két meccset ahhoz, hogy újra magasba emeljük a serleget. Először a Szolnokot kell legyőzni, ami a bajnokságban már sikerült a szezonban. A 18-7-es idegenbeli győzelemből viszont nem szabad kiindulni, mert Varga Zsolt szerint nincs ekkora különbség a két együttes között és a kupaelődöntő teljesen más lesz. A másik ágon OSC-Miskolc csatát rendeznek.

FÉRFI MAGYAR KUPA

Elődöntő, december 7., szombat

FTC-Telekom – Szolnok | 17:30

OSC - Miskolc | 19:00

Döntő, december 8., vasárnap

16:00 (a Duna World élőben közvetíti)

Jegyet az eventim oldalán lehet vásárolni ITT. Az elődöntőkről nem lesz tévéközvetítés, a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján közvetíti a mérkőzéseket, míg a vasárnapi két döntőt a Duna World adja majd élőben.

Cikkajánló

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin