2019. december 6.
Két kupáért küzdünk hétvégén
Az FTC-Telekom Waterpolo női és férfi csapatáért is szurkolhatunk a Magyar Kupa négyes döntőjében.

Ezen a hétvégén rendezik a Császár-Komjádi Sportuszodában a vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjét, melyben a férfiaknál az FTC, a Szolnok, az OSC és a Miskolc küzd meg az aranyéremért, míg a nőknél az UVSE, az FTC, a Dunaújváros és a Szentes harcol majd a trófeáért. Ez azt is jelenti, hogy ezúttal csak a Ferencváros képviseli magát két csapattal! Varga Dénesék címet védhetnek, Tóth-Csabai Dóráéknak viszont a címvédőn át vezet az útjuk a fináléba.

DEJA VU

Ismerős helyzetből várják női pólósaink a szombati elődöntőt, hiszen az elmúlt két évhez hasonlóan megint az UVSE-t kellene legyőzniük ahhoz, hogy bejussanak a fináléba. Eddig sajnos nem jártunk sikerrel, mivel 2017-ben ötméteresekkel maradtunk alul, tavaly pedig két góllal voltak jobbak Keszthelyi Ritáék. Mindezek ellenére bizakodva várhatja a Fradi a meccset, ugyanis november közepén az utóbbi évek egyik legjobb mérkőzésén megszorongatta az UVSE-t a Népligetben. Még 11-8-ra is vezettünk, ám a végét jobban bírta a címvédő és kiegyenlített. Ezzel együtt is bravúr volt a döntetlen, hiszen a két éve alapított női csapatunk megtörte az UVSE három éves győzelmi sorozatát, amely 66 sikernél állt meg. Van tehát mibe kapaszkodni! A másik ágon jóval egyértelműbb párharcot rendeznek, mivel a Dunaújváros ellenfele a bajnokság alsóbb régiójában szerénykedő Szentes lesz.

NŐI MAGYAR KUPA

Elődöntő, december 7., szombat

UVSE – FTC-Telekom | 14:00

Dunaújváros – Szentes | 15:45

Döntő, december 8., vasárnap

14:30 (a Duna World élőben közvetíti)

A CÍMVÉDÉS A CÉL

„A cél az, hogy minden sorozatban, ahol elindulunk, nyerjünk.” Ezt az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője, Varga Zsolt nyilatkozta a minap az M4 Sport stúdiójában. Nos, csapatunknak az Európai Szuperkupát már sikerült megvédenie és az elmúlt hetekben mutatott teljesítményével joggal érezhetik szurkolóink, hogy a Magyar Kupa legnagyobb esélyese a Fradi. A formaidőzítést ismét remekül hozta össze szakmai stábunk, és játékban is fantasztikus produkciót nyújtottunk az utóbbi hetekben a Szolnok, a Pro Recco és a Mladost Zagreb ellen. Nem véletlenül tartja jelenleg a világ legjobb csapatának a Ferencvárost a szakma és több médium is. A dicséretek persze jól esnek, de a hétvégén attól még meg kell nyerni mind a két meccset ahhoz, hogy újra magasba emeljük a serleget. Először a Szolnokot kell legyőzni, ami a bajnokságban már sikerült a szezonban. A 18-7-es idegenbeli győzelemből viszont nem szabad kiindulni, mert Varga Zsolt szerint nincs ekkora különbség a két együttes között és a kupaelődöntő teljesen más lesz. A másik ágon OSC-Miskolc csatát rendeznek.

FÉRFI MAGYAR KUPA

Elődöntő, december 7., szombat

FTC-Telekom – Szolnok | 17:30

OSC - Miskolc | 19:00

Döntő, december 8., vasárnap

16:00 (a Duna World élőben közvetíti)

Jegyet az eventim oldalán lehet vásárolni ITT. Az elődöntőkről nem lesz tévéközvetítés, a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján közvetíti a mérkőzéseket, míg a vasárnapi két döntőt a Duna World adja majd élőben.

Cikkajánló

Parázs meccsen arattunk győzelmet

Öt góllal nyert az FTC-Telekom Waterpolo a BVSC ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójának első meccsén.

Duplán meccsnap

Az FTC-Telekom Waterpolo női és férfi csapata is Magyar Kupa meccset játszik ma este.

Ezüstérmesek lettek ifista pólósaink

Kikapott a KSI-től az FTC-Telekom Waterpolo ificsapata a Lemhényi Dezső Ifjúsági Kupa fináléjában.

Újabb három meccs a Margitszigeten – tét az elődöntő

Az FTC-Telekom Waterpolonak az Eger, a BVSC és a Miskolc együttesein keresztül vezet az útja az elődöntőbe.

Ismét hibátlan mérleggel léptünk tovább

A második csoportkört is megnyerte az FTC-Telekom Waterpolo, amely vasárnap a DVSE ellen győzött.

A legjobb nyolc között a Magyar Kupában

Az utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül már megvan a továbbjutás férfi pólósainknak.

A megerősített Honvéd sem jelentett akadályt

Ötgólos győzelemmel kezdte a Magyar Kupa második csoportkörét az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata.

Tét a nyolc közé jutás

Folytatódnak a férfi vízilabda Magyar Kupa küzdelmei, melyben az FTC-Telekom a csoportgyőzelemre hajt.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most