2021. május 23.
Kettős győzelemmel nyerte a bronzcsatát férfi csapatunk
Az FTC-Telekom Waterpolo idegenben is győzött a BVSC ellen, ezzel megszerezte a bajnokság harmadik helyét

Az OB I 2020/2021-es bajnokságának utolsó mérkőzését játszotta az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata vasárnap a BVSC-Zugló ellen a Laky Károly Uszodában. A bronzcsata első találkozóján a Császár-Komjádi Sportuszodában, 10-9-es győzelmének köszönhetően egy gólos előnyben várta a vasárnapi visszavágót az FTC. A keretből ezúttal Német Toni és Pohl Zoltán maradt ki.

Nikola Jaksic góljával kezdődött a találkozó, majd Vogel Soma védett emberhátrányban, de az ellenfélhez pattanó labdát, Nagy Márton vágta a kapunkba. Két Szakonyi Kristóf védés után újabb emberelőnyt értékesített a zuglói csapat, majd egy perccel később már kettővel vezettek (3-1).

Vogel könnyű szerrel hárított egy ejtést, de támadásban a kapufa kisegítette a hazaiakat. Egy perccel az első játékrész vége előtt hárommal lépett el a BVSC, de végre megtörtük a gólcsendünket, Giannis Fountoulis talált be (4-2).

Öt perces gólcsendet megtörve, Fountoulis második góljával egyre zárkóztunk és Vogel labdaszerzését követően az egyenlítésért támadtunk: Vámos Márton passzolt a kapás oldalra, Varga Dénes lövése pedig a zuglói kapuban kötött ki (4-4)! A mintaszerű támadás után egyből válaszolt a BVSC, Csapó Miklós talált be, majd újra sikerült egyenlítenünk Varga révén és görög légiósunk góljával már a Fradinál volt az előny (5-6). Varga remekül bekkelt, Vogel hárított, a negyed végére feljavult a védekezésünk és egy gólos előnnyel cseréltek térfelet a csapatok.

Másfél perc elteltével újra egyenlő volt az állás, Nagy talált be (6-6). Szakonyi ekkor bravúrt-bravúrra halmozott és nem találtuk az ellenszert a harmadik negyed elején a BVSC kapusa ellen. Átvette a vezetést a hazai csapat, de ez felrázta pólósainkat! Gyorsan egyenlítettünk Zalánki Gergő révén, majd Jaksic is mattolta tudta Szakonyit (7-8). Vezetőedzőnk, Varga Zsolt kért időt és újabb góllal tudtuk befejezni az akciót, de a zuglóiak egyből válaszoltak (8-9). A játékrész vége előtt Vámos talált be, két gólos - összesítésben három - FTC-Telekom előnnyel kezdődhetett az utolsó negyed.

Sedlmayer Tamás köszönt be, ezzel hárommal húztunk el, majd Gyárfás Tamás emberelőnyös gólt szerzett, de Varga büntetőjével újra hárommal vezettünk (9-12). Egymás után potyogtak a gólok, Pásztor Mátyás szabaddobása után zárkózott kettőre a hazai csapat (10-12), Kovács Péter találata után pedig csak egy volt közte (11-12). A végjátékban Nicolas Constantin-Bicari és Varga szerztek további gólokat (11-14), a BVSC azonban nem tudott betalálni az utolsó öt percben, csapatunk 11-14-es sikert aratott a bronzcsata visszavágóján.

Az FTC-Telekom Waterpolo kettős győzelemmel szerezte meg a bajnokság harmadik helyét, de a szezon még nem ért véget. Következik a Bajnokok Ligája Final 8, melyet június 3-5 között rendeznek Belgrádban. Csapatunk első ellenfele a francia Marseille lesz a negyeddöntőben.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
Bronzcsata 2. mérkőzés, 2021.05.23. 17:00
Császár-Komjádi Béla Sportuszoda

BVSC-ZUGLÓ - FTC-TELEKOM WATERPOLO 11-14 (4-2, 1-4, 3-4, 3-4)
Gólszerzőink: Varga 4, Fountoulis 3, Jaksic 3, Sedlmayer, Zalánki, Vámos, Bicari 1-1

 

Cikkajánló

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

Nyerni megyünk Barcelonába!

A BL-csoportban két győzelemmel álló férfi pólósaink újabb lépést tennének a Final4 felé.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin