2023. szeptember 12.
Kezdődik a bajnoki szezon
A címvédő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a tavalyi utolsó helyezett KSI-t fogadja a Népligetben.

Friss Magyar Kupa-győztesként kezdi meg a bajnoki szezont az FTC férfi vízilabdacsapata, amely sorozatban hatodszor nyerte meg a trófeát. Nyéki Balázs együttese valóságos erődemonstrációt tartott a Margitszigeten megrendezett négyes döntőben, hiszen a rövidebb pálya és a sok támadás ellenére, fantasztikus védekezésének köszönhetően hat-hat gólon tudta tartani a Honvédot, majd a Vasast. A siker mellett tehát a mutatott játéknak is örülhettek a fradisták, mindezt négy lejátszott meccs után. Jó előjelek ezek a szezonra nézve…

A keret egy része a Magyar Kupa után kapott is egy kis szabadságot a múlt héten, néhányan pedig a válogatottnál edzettek, így hétfőn találkozott ismét a teljes csapat a Népligetben, ahol elkezdte a felkészülést a bajnokságra és a fontos rangadókra. Jobb ráhangolódást nem is lehet elképzelni, hiszen a többnyire ügyes fiatalokból álló KSI lesz az ellenfelünk az ob I első fordulójában. Ráadásul hazai medencében, hiszen korábbi kiírással ellentétben az FTC-MVM Sportközpontban kerül sok a mérkőzésre, mivel átadták a rendezés jogát a sportiskolások, így a szurkolóink is behangolhatják a Népligeti uszodát egy hosszabb szünet után.

A BL-GYŐZTES MEZEIVEL ÉRKEZHET A KSI

Soron következő ellenfelünk alapjáraton kiesett volna a tavalyi idényben elért utolsó helyezése után, viszont a másodosztályból egy csapat sem rendelkezett a megfelelő feltételekkel ahhoz, hogy osztályt lépjen, így a már tavalyról ismert mezőny fog egymással küzdeni idén is. Átigazolási szokásaihoz híven rendre fiatal játékosokkal erősített a margitszigeti együttes, viszont idén volt egy nagyon nagy kivétel. Az olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok Mezei Tamás visszatért anyaegyesületéhez, hogy a bentmaradáshoz segítse egykori klubját. A sors furcsa fintora, hogy a klasszis center első bajnokiján korábbi csapata, a Ferencváros lesz az ellenfél, amellyel mindent megnyert, többek között a Bajnokok Ligáját is. 

Távozók is voltak Horváth Jánosék háza táján, köztük volt az FTC-hez igazoló Nagy Ákos, aki korosztálya egyik legnagyobb tehetsége. A balkezes játékos már a nyáron velünk készült és minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a lehető legjobb formában várja a szezont. Ákos a BVSC ellen, majd a Honvéd elleni MK-elődöntőben is kapott lehetőséget, most pedig korábbi klubja, a KSI ellen is megmutathatja képességeit, mivel Nyéki Balázs nagy valószínűséggel rotálni fogja a keretet, és több meghatározó játékosunk edzeni fog a mérkőzés helyett.

Nyéki Balázs, az FTC-Telekom Waterpolo vezetőedzője:

"Sok fiatal fog játszani ezen a héten a KSI és a Szentes elleni mérkőzésen. De a többiek sem lazítanak, mert edzeni fognak. Munkára van most szükségük, nem arra, hogy pihenjenek. A vb után is volt egy másfél-két hét pihenőjük és most is kaptak egy hetet. A következő két hét elsősorban arról szól, hogy nagyon keményen dolgozzunk és valahogy pótoljuk be azokat a hiányosságokat, amiket általában ilyenkor szeptember-augusztus tájékán szoktak csinálni a csapatok."

Az előző bajnoki idényben kétszer találkoztunk a KSI-vel. Először - csak úgy, mint most, hazai medencében fogadtuk őket októberben, ahol 18-8-as győzelmet értünk el. A márciusi alapszakasz-mérkőzésen is hasonlóan nagyarányú Fradi-siker született, akkor 16-7-re nyertünk.

A szerda esti KSI-meccs után pedig nem kell sokat várni az újabb bajnokira, hiszen pénteken szintén 20 órától a Szentest fogadjuk a Népligetben.

E.ON FÉRFI OB I.

Budapest, FTC-MVM Népligeti Sportközpont

I. forduló - 09.13., szerda, 20:00

FTC-TELEKOM WATERPOLO-KSI SE 

Cikkajánló

Kezdődik a Bajnokok Ligája férfi pólósainknak

Kiváló formában várja a BL-rajtot az FTC, amely a Jadran Herceg Novit fogadja.

Magabiztos győzelem a BL-főpróbán

Az FTC-Telekom Waterpolo a Kaposvár otthonából hozta el az újabb három pontot, miután 14-3-ra győzött.

„Fogadásból odamentem egy rózsaszín gatyában”

Két fiatal vízilabdázónk idézte fel sulikezdés alkalmából az iskolaéveket, repkedtek a vicces sztorik – VIDEÓ!

Állami kitüntetésben részesült Varga Zsolt

A vb-győztes szövetségi kapitánya a Magyar Érdemrend parancsnoki keresztje kitüntetést vehette át.

Győzelem a Szentes ellen

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata jó játékkal győzte le ellenfelét a bajnokság második fordulójában.

A Szentes ellen folytatjuk pénteken

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hazai medencében folytathatja bajnoki menetelését.

Győzelem a bajnoki nyitányon

Az FTC-Telekom Waterpolo 17-11-re győzte le a KSI-t, több fiatal is helyet kapott a meccskeretben.

Teljes a Bajnokok Ligája-csoportunk

A selejtezősorozat után eldőlt, hogy az FTC-Telekom lesz az egyelten magyar csapat a férfi vízilabda BL-ben.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin