2019. június 6.
Kezdődik a Final8!
Az FTC csütörtöktől a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében szerepel, ahol első ellenfele a horvát bajnok lesz.

Talán nem túlzás kijelenteni, hogy már a szezon kezdete óta erre a napra vártunk! Ma elkezdődik Hannoverben a Bajnokok Ligája nyolcas döntője a Fradival. Sokak szerint már tavaly is itt lett volna a helyünk, ám akkor még a másodikszámú európai kupasorozat döntőjében, az Euro Kupában játszottunk és védtük meg a címünket. Csapatunk 18 év után szerepel ismét a legrangosabb kupaporondon és azzal, hogy bejutott a Final8-be már történelmet írt, hiszen először jutott el a BL végső szakaszáig.

PÖRGŐS NAPOK

A Fradi kedden kora délután indult útnak a Népligetből busszal a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan Frankfurt volt az első állomás. Mivel jókora csúszással szállt fel a gépünk Budapestről, ezért az átszálláskor futnunk kellett, hogy elérjük a hannoveri csatlakozást. A csapat ezt teljesítette, a csomagok azonban csak a következő géppel érkeztek meg. A magyar bajnok végül este elfoglalta szállását Hannoverben.

Szerdán két edzés várt a játékosokra, melyet a Final8-nek otthont adó Stadionbad uszodában vezényelt le a Varga Zsolt-Nyéki Balázs edzőpáros. Azt már nézők nélkül is meg lehetett állapítani, hogy a meccsekre igazi katlanná változik majd az uszoda és nem csak a páratartalom miatt. A szervezők látványos showműsorral készülnek. A medence 50 méteres, ám a két kapu mögé egy-egy lelátót építettek a vízbe, így közvetlen közelről láthatják majd a nézők a játékosokat.

Életképek Hannoverből:

Vogel Soma beszél az új labdáról:

Délután megtartották az eseményt felvezető hivatalos sajtótájékoztatót az uszoda szomszédságában található hannoveri labdarúgócsapat stadionjában, ahol minden csapattól a vezetőedző és egy játékos képviseltette magát. A Fradi részéről Varga Zsoltot Gór-Nagy Miklós kísérte el.

A szakértők szerint a 8-szoros BL-győztes Pro Recco a legnagyobb esélyes, amely legutóbb 2015-ben nyerte meg a sorozatot, hiszen tavaly kikapott a döntőben az Olympiakosz Pireusztól, amely természetesen most is itt van. Az olaszt sztárcsapat mögött esélyesként emlegetik a címvédő görögöket, a Jugot, a 2014-es győztes spanyol Barcelonetát, illetve az olasz Bresciát és az FTC-t. A fogadóirodák már jóval nagyobb összeget fizetnek a Szolnokot megelőző olasz BPM Sport Management és a rendező Hannover végső sikerére, főleg hogy a német csapat csak a hatodik helyen végzett csoportjában és csak a rendezés miatt vívta ki helyét a Final8-ben.

Varga Zsolt foglalja össze az első napot:

A NÉGYSZERES BL-GYŐZTES VÁR RÁNK

Mivel a Fradi csoportja negyedik helyén végzett, ezért a B-csoport győztesével, a Jug Dubrovnikkal került össze a negyeddöntőben, amely a BL egyik legsikeresebb klubjának számít a négy trófeájával (1980, 2001, 2006, 2016). A horvát bajnok a 14 csoportmérkőzésből tízet megnyert, emellett volt két-két döntetlene és veresége. Míg a Ferencváros a Final8 egyik újonca, a BPM Sport Management mellett, addig a Jug a BL ezen szakaszának rendszeres résztvevője. Tavaly negyedik lett, 2017-ben csupán a Szolnok győzte le a döntőben, 2016-ban pedig megnyerte a Bajnokok Ligáját. Ez azt is jelenti, hogy ellenfelünk az elmúlt években mindig megnyerte az első találkozót.

A szerdai sajtótájékoztatón a két vezetőedző – Varga Zsolt és Vjekoslav Kobescak – egyetértett abban, hogy mindkét együttes számára a szezon legnehezebb mérkőzései jönnek, és már a negyeddöntő megnyerése is nagy feladat lesz. A két szakember számára azért is különleges lesz a mérkőzés, mert 1997 és 2001 között - amikor mindketten a Mladost Zagrebben játszottak – nemcsak csapat–, hanem szobatársak is voltak.

Ha az FTC sikerrel veszi a negyeddöntőt, akkor korábbi csoportriválisa, a spanyol Barceloneta vagy a tavalyi Euro Kupa-döntős ellenfele, az olasz BPM Sport Management vár rá.

A Jug Dubrovnik – FTC-Telekom mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti 16 órától.

A BAJNOKOK LIGÁJA FINAL8 PROGRAMJA:

2019.06.06., csütörtök, negyeddöntő:

FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik (horvát) 16.00

CNA Barceloneta (spanyol)-BPM Sport Management 17.30

Pro Recco (olasz)-Waspo Hannover (német) 19.00

Olympiakosz (görög)-Bresica (olasz) 20.30

 

2019.06.07., péntek:

az 5-8. helyért 15.00 és 16.30

elődöntő: Pro Recco/Waspo Hannover - Olympiakosz/Bresica 19.00, FTC-Telekom Waterpolo/Jug Dubrovnik - CNA Barceloneta/BPM Sport Management 20.30

2019.06.08., szombat:

a 7. helyért 15.00

az 5. helyért 16.30

a 3. helyért 19.00

döntő 20.30

Cikkajánló

Ötödik helyen zártunk a Világligán

Kanada és Japán legyőzése után az ötödik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világligán.

Visszavonul világbajnokunk!

Az FTC-Telekom Waterpolo játékosa, Gór-Nagy Miklós befejezi pályafutását, de marad a klub kötelékében!

Nem jutottunk be az elődöntőbe

Ötméteresekkel vesztette el a negyeddöntőt a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga Szuperdöntőben.

Német Toni vezérletével nyertünk Japán ellen

Remek hajrájával győzött a magyar férfi vízilabda-válogatott és második helyen jutott tovább a Világligában.

BL-győzelem, nyári tábor, kapusedzés

Az FTC-Telekom kapusa, Gárdonyi András a szezon befejeztével a nyári táborban segít és már tervezi jövőjét.

Vihar után jött a feltámadás

Nem mindennapi meccset nyert meg ötméteresekkel a magyar válogatott a Világliga Szuperdöntőben.

Vereség Kanadától

Megbosszulta magát a rossz kezdés, így vereséggel indult a magyarok számára a Világliga Szuperdöntő.

Kedden kezdődik a Világliga

A magyar válogatott négy Fradistával a csapatban a Világliga Szuperdöntőjén szerepel ezen a héten.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most