2021. március 27.
Kilenc góllal és hat up-játékossal a keretben győztünk
Az FTC-Telekom Waterpolo 18-9-es sikert aratott hazai medencében a Szentes ellen.

Tíz nap elteltével ugrottunk újra medencébe és játszottunk OB I-es bajnoki mérkőzést, a Szentes látogatott a Népligetbe. Varga Zsolt meccskeretében alaposan kicserélődtek a nevek, öt ifjúsági és egy serdülő játékossal vágtunk neki a találkozónak. A kemény felkészülés közepette pihenőt kapott Zalánki Gergő, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Jansik Szilárd, Vogel Soma és Mezei Tamás is, valamint még mindig nem áll csapatunk rendelkezésre Varga Dénes.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, Vigvári Vendel labdát szerzett, majd egyből gólt is lőtt. Az első támadásunkból megszereztük a vezetést és látszott játékosainkon, hogy gyorsan, magabiztos előnyben szeretnének vízilabdázni a mai napon. Vámos Márton, aki az egész mérkőzésen kiválóan játszott megúszásból vette be a szentesi kaput. Gólja után sem tétlenkedett válogatott balkezesünk, elcsente a labdát, majd a támadás végén Giannis Fountoulis volt eredményes, így három támadásból háromszor tudtuk mattolni a vendégek kapusát (3-0). Remek védekezésünknek köszönhetően Gárdonyi Andrásnak a kötelezőkön kívül nem sokat kellett játékba avatkoznia; a szentesi támadások rendre elhaltak és rossz kísérlettel fejeződtek be vagy labdát szereztünk. Vigvári nagyon elemében volt, fél perc alatt két gólt szerzett és 5-0-ra vezettünk egy negyednyi játék után. A második játékrészt is úgy kezdtük, ahogy az elsőt. A Szentes elhozta a labdát, de nem tudták sikerrel zárni a támadást, Gárdonyi szerzett labdát, mi pedig ismét gólt szereztünk Nicolas Constantin-Bicari révén és Fekete Gergő lövése után már héttel vezettünk (7-0).

A második negyed felénél kaptuk az elsőt, ezt rögtön követte a vendégek második találata, de Nyíri Balázs megtörte a három perces gólcsendünket és egy 6-0-ás rohamot indítottunk. Vigvári, Vámos, Fekete és Nikola Jaksic lövése után lett közte tíz, majd ismét görög légiósunk volt eredményes (13-2).

Három góllal válaszolt a Szentes (13-5). A kiválóan játszó Constantin-Bicari azonban szép gólt szerzett az utolsó negyed első támadásából, Gál Sándor labdaelhozása után. Az utolsó nyolc percre lehetőséget kapott a 2004-es születésű Gyapjas Viktor. Serdülő korú kapusunk az első OB I-es meccsét játszotta.  

Bicari és Fountoulis után Gál módosította az eredményt büntetőből és újra tíz gól volt a két csapat közti különbség (16-6). Szabó II. Bence kiállítása után Takács János talált be a vendégektől, majd az előbb kiállított Szabó II. hatalmas gólját Varga Bence kapufás találata követte (18-8). Jól és fegyelmezetten játszottak fiataljaink a mérkőzésen, ami a vendégek tizenegyese, Pellei Frank szabaddobásgóljával zárult, a végeredmény 18-9-lett. Magabiztosan tartottuk itthon a három pontot.

Nem kell újabb tíz napot várnunk a következő mérkőzésig, március 31-én ismét hazai medencében fogadjuk a Pécs csapatát. A találkozót élőben követheti a Fradi Média YouTube csatornáján.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
23. forduló
2021.03.27., szombat
Budapest, FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO–METALCOM SZENTES 18-9 (5-0, 5-2, 3-3, 5-4)
Gólszerzőink: Vigvári 4, Fountoulis 3, Vámos 2, Fekete 2, Constantin-Bicari 2, Szabó, Varga B., Gál, Jaksic, Nyíri 1-1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin