2021. március 27.
Kilenc góllal és hat up-játékossal a keretben győztünk
Az FTC-Telekom Waterpolo 18-9-es sikert aratott hazai medencében a Szentes ellen.

Tíz nap elteltével ugrottunk újra medencébe és játszottunk OB I-es bajnoki mérkőzést, a Szentes látogatott a Népligetbe. Varga Zsolt meccskeretében alaposan kicserélődtek a nevek, öt ifjúsági és egy serdülő játékossal vágtunk neki a találkozónak. A kemény felkészülés közepette pihenőt kapott Zalánki Gergő, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás, Jansik Szilárd, Vogel Soma és Mezei Tamás is, valamint még mindig nem áll csapatunk rendelkezésre Varga Dénes.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, Vigvári Vendel labdát szerzett, majd egyből gólt is lőtt. Az első támadásunkból megszereztük a vezetést és látszott játékosainkon, hogy gyorsan, magabiztos előnyben szeretnének vízilabdázni a mai napon. Vámos Márton, aki az egész mérkőzésen kiválóan játszott megúszásból vette be a szentesi kaput. Gólja után sem tétlenkedett válogatott balkezesünk, elcsente a labdát, majd a támadás végén Giannis Fountoulis volt eredményes, így három támadásból háromszor tudtuk mattolni a vendégek kapusát (3-0). Remek védekezésünknek köszönhetően Gárdonyi Andrásnak a kötelezőkön kívül nem sokat kellett játékba avatkoznia; a szentesi támadások rendre elhaltak és rossz kísérlettel fejeződtek be vagy labdát szereztünk. Vigvári nagyon elemében volt, fél perc alatt két gólt szerzett és 5-0-ra vezettünk egy negyednyi játék után. A második játékrészt is úgy kezdtük, ahogy az elsőt. A Szentes elhozta a labdát, de nem tudták sikerrel zárni a támadást, Gárdonyi szerzett labdát, mi pedig ismét gólt szereztünk Nicolas Constantin-Bicari révén és Fekete Gergő lövése után már héttel vezettünk (7-0).

A második negyed felénél kaptuk az elsőt, ezt rögtön követte a vendégek második találata, de Nyíri Balázs megtörte a három perces gólcsendünket és egy 6-0-ás rohamot indítottunk. Vigvári, Vámos, Fekete és Nikola Jaksic lövése után lett közte tíz, majd ismét görög légiósunk volt eredményes (13-2).

Három góllal válaszolt a Szentes (13-5). A kiválóan játszó Constantin-Bicari azonban szép gólt szerzett az utolsó negyed első támadásából, Gál Sándor labdaelhozása után. Az utolsó nyolc percre lehetőséget kapott a 2004-es születésű Gyapjas Viktor. Serdülő korú kapusunk az első OB I-es meccsét játszotta.  

Bicari és Fountoulis után Gál módosította az eredményt büntetőből és újra tíz gól volt a két csapat közti különbség (16-6). Szabó II. Bence kiállítása után Takács János talált be a vendégektől, majd az előbb kiállított Szabó II. hatalmas gólját Varga Bence kapufás találata követte (18-8). Jól és fegyelmezetten játszottak fiataljaink a mérkőzésen, ami a vendégek tizenegyese, Pellei Frank szabaddobásgóljával zárult, a végeredmény 18-9-lett. Magabiztosan tartottuk itthon a három pontot.

Nem kell újabb tíz napot várnunk a következő mérkőzésig, március 31-én ismét hazai medencében fogadjuk a Pécs csapatát. A találkozót élőben követheti a Fradi Média YouTube csatornáján.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
23. forduló
2021.03.27., szombat
Budapest, FTC-MVM Sportközpont, Népligeti uszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO–METALCOM SZENTES 18-9 (5-0, 5-2, 3-3, 5-4)
Gólszerzőink: Vigvári 4, Fountoulis 3, Vámos 2, Fekete 2, Constantin-Bicari 2, Szabó, Varga B., Gál, Jaksic, Nyíri 1-1

Cikkajánló

SZURKOLJATOK ÚJRA EGYÜTT!

Az FTC-Telekom-UVSE mérkőzésen a Microsoft Teamsen keresztül jelen lehetnek szurkolóink.

Sorozatban hatodszor nyertünk a bajnokságban

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 3-10-re győzött a Tatabánya ellen.

Másodikként várjuk a következő fordulót

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata pénteken a Népligetben játszik a Tatabánya ellen bajnoki mérkőzést.

Hoztuk a kötelezőt – Feljöttünk a második helyre

Az FTC-Telekom Waterpolo magabiztos védekezéssel tartotta otthon a három pontot.

Bemutatkozott díjnyertes fotósunk, Szilágyi Anna

Anna az Európa-bajnokok című képével nyerte meg a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség díját.

A forduló után, akár másodikok is lehetünk a tabellán!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata szerda este az Egert fogadja a Népligetben.

Magabiztos játékkal tartottuk itthon a három pontot

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 15-4-re győzött a PVSK ellen a Népligetben.

A Pécset fogadjuk a Népligetben

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az OB I 24. fordulójában ismét vendéglátóként ugrik medencébe

close
Facebook Youtube Instagram TikTok Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most