2024. február 17.
Kisorsolták az olimpiai csoportokat
A női és férfi vízilabda-válogatottnak is könnyebb a csoportja, de ez nehézséget jelenthet a későbbiekben.

A dohai világbajnokság záróceremóniája után sorsolták ki a 2024-es párizsi olimpia vízilabda tornájának csoportbeosztását. A férfiaknál kiegyensúlyozottabb a két hatos, míg a nőknél láthatóan nagyobb erőbeli különbség van, de kimondható, hogy mindkét szakág esetében könnyebb dolgunk lesz a torna elején. Ellenben ez az egyenes kieséses szakaszban azt jelentheti, hogy komolyabb ellenfeleket, akár friss világbajnokot is kaphatunk a legjobb négy közé jutás felé vezető úton.

NŐI TORNA 

A-csoport 

MAGYARORSZÁG 

Ausztrália 

Kanada

Kína 

Hollandia 

B-csoport 

Franciaország 

Görögország 

Olaszország

Egyesült Államok 

Spanyolország

FÉRFI TORNA 

A-csoport

Horvátország 

Olaszország

Románia 

Görögország 

Egyesült Államok

Montenegró

B-csoport 

Ausztrália

Szerbia 

Franciaország

MAGYARORSZÁG

Japán 

Spanyolország

Mindkét válogatottunk megkapta a januári Európa-bajnokot, tehát Varga Zsolt csapata Spanyolországgal is szembeszáll majd, de hazai közönsége előtt vehetünk revansot a franciákon a fájó vb-negyeddöntős vereségért. Emellett az Európa- és világbajnokság után újra találkozunk majd Dusan Mandicsékkal, de Ausztráliát sem lehet fél vállról venni, továbbá a teljesen más stílust képviselő és kellemetlen perceket okozó Japán ellen is játszani fogunk.

„Mindkét csoport elég erős és kiegyensúlyozott, talán a másikban eggyel több erős együttes van, de komoly mérkőzésekre van kilátás, egyik előtt sem gondolhatjuk úgy, hogy ez most csak kipipálandó feladat. Egy biztos, a mi csoportunk elég színes, ötféle stílusra kell felkészülnünk, ami szép kihívás. Igaz, most az a legfontosabb, hogy az elmúlt két hónap tanulságait levonjuk, a játékosok pedig holnaptól minden egyes nap úgy ébredjenek, hogy minden edzés és minden mérkőzés már az olimpiai felkészülés része, még a klubjaikban is.” – Mondta Varga Zsolt a waterpolo.hu-nak.

A bravúrosan küzdő, vb-ezüstérmet szerző női gárda azzal a holland csapattal küzd majd meg a csoportkörben, amely válogatott ellen kiharcolták az olimpiai kvótát az elődöntőbe jutással. Ezen felül a világbajnoki küzdelmek során 13-9-re legyőzött Ausztrália, illetve az indulási jogot az utolsó pillanatban lemondó dél-afrikai válogatott helyett érkező Kanada, valamint Kína lesz az ellenfelünk.

„Mindenképp élet-halál a negyeddöntő, azaz három meccset nyerni kell, hogy az amerikai-spanyol párost elkerüljük. Egyértelmű, hogy az ausztrálok, a kínaiak és a kanadaiak elleni mérkőzést be kell, hogy húzzuk, hogy a görögökkel vagy az olaszokkal találkozzunk a nyolc között, hiszen az első két hely valamelyike kell ahhoz, hogy a másik ág harmadik-negyedikjével találkozzunk. Ez persze csak a számolgatás, Dohában alapvetően senki sem akart csoportelsőként a csoportjában második világ- és Európa-bajnok Hollandiával találkozni a negyeddöntőben, a férfiaknál pedig mindenki a franciák elleni meccsre vágyott. Pontosan általunk bizonyosodott be, hogy a papírforma addig számít, amíg el nem érkezik a meccs napja. Azzal viszont tisztában kell lennünk, hogy a nem európai együttesek gyakorlatilag már hétfőtől táborba vonulnak és elkezdik az olimpiai felkészülést, azaz nekünk sem lehet más a feladatunk, mint egyénileg és később csapatszinten is a lehető leghamarabb elkezdeni készülni Párizsra” – nyilatkozta Mihók Attila, a női válogatott társkapitánya.

Az ötkarikás játékokat július 27. és augusztus 11. között rendezik Párizsban.

Cikkajánló

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

Nyerni megyünk Barcelonába!

A BL-csoportban két győzelemmel álló férfi pólósaink újabb lépést tennének a Final4 felé.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin