2024. április 13.
Kiütéses siker a Honvéd otthonában
A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Óriási lendülettel vetette bele magát a meccsbe a Fradi, hiszen még három perc sem telt el, de már 0-3 állt a Kőér utca uszoda eredményjelzőjén a mieink javára. Nagy Ádám egy bődületesen nagy góllal, Vigvári Vendel egy csodaszép emeléssel, Vogel Soma pedig egy bravúros védéssel jelezte, hogy bár papíron a Honvédnak volt fontos a négybe jutás szempontjából a szombati találkozó, de mi egyik mérkőzést sem vesszük félvállról. Még akkor sem, ha már biztosan első helyen zárjuk az E.ON férfi OB I középszakaszát. Argiropulosz, Vigvári és Pohl találata után már 5-0 volt a javunkra, Vogel eszén pedig ötméteresből sem tudtak a hazaiak túljárni, világbajnokunk a kapufára tolta a büntetőt.

Nem vettünk vissza a második negyedben sem, Fekete Gergő és Dusan Mandics lőtt egy-egy távoli bombát, majd a Honvéd tíz perc játék után tudta megtörni nyomasztó gólcsendjét (1-7). Potyogtak szép számmal a Fradi-gólok, Fekete második találata után Varga Vince is feliratkozott a gólszerzők közé, a tizediket pedig az Olympiakosz elleni BL-rangadón sérülést szenvedő Edoardo Di Somma szerezte, aki egy hónap után tért vissza a csapatba (2-10). A folytatásban is hasonló mederben zajlott a meccs, Molnár Erik és Szabó Bence is eredményes volt, majd egy labdaszerzés után Argiropulosz robogott el a szélen, majd vágta be magabiztosan, ezzel pedig már tíz volt a különbség a harmadik negyed vége előtt három perccel (4-14). Láthatóan mindenki élvezte a játékot az FTC-ből, Fekete negyedik lövését is gólra váltotta, így 16-5-ös vezetéssel kezdhettük az utolsó játékrészt.

Vogelt Szakonyi Dániel váltotta, akinek bár négyszer is ki kellett vennie a labdát a kapunkból, de sokáig csak két ötméteresből tudtak neki betalálni. Elől viszont nem maradtunk adósak a gólokkal a hajrában sem… héttel terheltük meg Szivós Márton együttesét, a helyszínre kilátogató zöld-fehér szurkolók nagy örömére. Varga Vince szerezte meg a huszadikat, végül pedig 23-nál álltunk meg. Ugyan a Magyar Kupa-negyeddöntőben 24-et lőttünk a BVSC-nek a szezon első meccsén, de a bajnokságot nézve ez a mostani lett a legtöbb Fradi-gólt hozó meccs.

Kemény csatára számítottunk a mindig kellemetlen Honvéd ellen, végül tettünk arról, hogy kiütéses, 23-9-es sikert érjünk el. A középszakaszt április 19-én a Kaposvár ellen zárjuk a Népligetben, és készülhetünk az Olympiakosz elleni athéni BL-rangadóra.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Középszakasz 6. forduló, 2024. április 13., szombat 19:00

Budapest, Kőér utcai uszoda

ENDO PLUS SERVICE-HONVÉD - FTC-TELEKOM WATERPOLO 9-23 (0-5, 3-6, 2-5, 4-7)

Gólszerzőink: Fekete 4, Argiropulosz 3, Mandics 3, Vigvári 3, Varga V. 3, Nagy Ádám 2, Szabó 2, Di Somma, Pohl, Molnár 1-1

 

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin