2019. október 5.
Könnyed siker a BL-rajt előtt
A Debrecen sem tudta megszorongatni a címvédő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatát, amely a BL-re készül.

Jövő héten kezdődik a Bajnokok Ligája, éppen ezért a Debrecen elleni idegenbeli bajnokin talán az volt a legnagyobb elvárás a Fradival szemben, hogy ne sérüljön meg senki. A győzelem jóformán borítékolható volt, hiszen eddigi négy meccséből csak egyet nyertek meg a hazaiak, ráadásul közel legerősebb összeállításában utazott el a cívisvárosba a bajnoki címvédő. Csak Vámos Márton, Aaron Younger és Mezei Tamás kapott pihenőt vezetőedzőnktől, aki a szezonban először kezdette a kapuban Vogel Somát.

Csapatkapitányunk, Varga Dénes csodaszép ejtéssel kezdett, ám a találkozó elején még nem igazán állt össze a védelmünk, hiszen három és fél perc után 2-2-re egyenlítettek a hazaiak. Innentől azonban felhúztuk a falat a kapunk elé és közel 14 percig nem kaptunk gólt, míg az FTC támadógépezete kíméletlen volt és egy 8-0-s sorozatot produkált. Hasonló szögből talált be két balkezesünk, Zalánki Gergő és Kállay Márk, Jansik Szilárd duplázott, Nicolas Constantin-Bicari gyönyörűen bújt ki centerben két ember szorításában és jutatta a kapuba a labdát, rajtuk kívül pedig eredményes volt Sedlmayer Tamás, Varga Dénes és Pohl Zoltán is (10-2). A debreceniek ötméteresből tudták csak megtörni hosszan tartó gólcsendjüket, amit már Gárdonyi Andrásnak lőttek be, mivel a félidőben kapust cseréltünk.

Görög klasszisunk, Giannis Fountoulis egy duplával jelentkezett be, majd Nicola Jaksic sakk-matt gólja után már tíz volt a két csapat közti különbség (13-3). Ezek után a büntetőké volt a főszerep, hiszen a játékvezetők ebben az időszakban hatot, összesen tízet fújtak be. Négyet a Debrecennek, hatot a Fradinak, amiből egyébként hármat kanadai játékosunk, Contantin-Bicari harcolt ki. Az „ötméterespárbaj” 4-4-es döntetlent hozott, míg a meccset hatalmas különbséggel nyerte meg az FTC-Telekom. Feliratkozott a gólszerzők közé 17 éves játékosunk Varga Bence Bendegúz is és ugyan a végén kapaszkodni próbáltak a hazaiak és az utolsó negyedet sikerült megnyerniük, de nem tudták elkerülni a nagyarányú vereséget. Varga Zsolt csapata 20-9-es sikert aratott a bajnokság 5. fordulójában, így győzelemmel várja a Hannover elleni első BL-meccset, melyet október 9-én 19 órától rendeznek a Császár-Komjádi Sportuszodában.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 5. forduló, 2019.10.05., szombat

Debreceni Sportuszoda

DVSE – FTC-Telekom 9-20 (2-5, 0-4, 2-7, 5-4)

Gólszerzőink: Jansik 3, Sedlmayer 3, Varga D. 2, Fountoulis 2, Jaksic 2, Constantin-Bicari 2, Kállay 2, Pohl 2, Zalánki, Varga B. 1-1

Cikkajánló

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

Nyerni megyünk Barcelonába!

A BL-csoportban két győzelemmel álló férfi pólósaink újabb lépést tennének a Final4 felé.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin