2022. január 5.
Korai kezdés
Az előrehozott 14. forduló előrehozott bajnokijára érkezik a Kaposvár.

Egy hét sem telik el az újévből, máris itt az első mérkőzés: az előrehozott 14. fordulóból még előbbre hozott Kaposvár elleni bajnoki.

Legutóbb december 21-én, a Bajnokok Ligájában a Jadran Split ellen játszott a férficsapatunk, mégsem lehetne állítani, hogy két és fél hétig csak a lábát lógatta volna a keret, mivel karácsony és szilveszter között, valamint a mostani hét elején is válogatott-összetartást szervezett Märcz Tamás szövetségi kapitány.

Az elsőre Szakonyi Dániel,  Fekete Gergő, Molnár Erik és Vigvári Vendel kapott meghívót, a másodikra pedig Vogel Soma, Fekete Gergő, Jansik Szilárd, Molnár Erik, Német Toni, Pohl Zoltán, Varga Dénes, Vámos Márton és Vigvári Vendel. Pohl Zoltán és Varga Dénes kisebb-nagyobb sérülés miatt végül lemaradt az edzőtáborról, viszont Fekete és Molnár először vehetett részt a nagyok edzésein, miközben Molnár természetesen az utánpótlás-válogatottban is szolgálatot teljesített.

Mindezek után következik a Kaposvár elleni bajnoki folytatás.

A 14-es táblázaton a somogyiak a 8. helyen állnak 4-3-6-os mérleggel és 15 ponttal, ugyanakkor érdemes feleleveníteni, hogy az óév utolsó fordulójában jókora meglepetésre 9–8-ra nyertek a Vasas otthonában!

Eközben a mieink úgy állnak a második helyen mindössze egy pont lemaradással, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszottak, hiszen a Szolnok és Debrecen elleni bajnokikat későbbre halasztották. Viszont él a minden sorozatot beszámítva 23-as veretlenségi sorozatunk, a bajnokságban pedig a 10-1-0-s a mérlegünk, amihez a legkevesebb kapott gól is társul.

Ősszel, a szeptember 8-i első fordulóban a négygólos Vámos Márton vezetésével 16–8-ra győztünk Kaposváron, úgyhogy nyilván most is a sima győzelem a cél – aztán kedden már Tbilisziben akad teendő a Bajnokok Ligájában…

Jelenleg azonban az elsődleges, hogy ismét összerázódjon a társaság, hiszen a légiósok jártak otthon, a fiatalok és a rutinosak megfordultak a válogatottaknál, miközben mindenki próbált pihenni is valamennyit, köztük a vezetőedzőnk, Varga Zsolt is, aki az aktuális helyzet és a válogatottjaink okozta büszkeség mellett előzetesében kitért a nagyon jó kis középcsapattá érett Kaposvárra is.

A hatályos járványügyi szabályok miatt természetesen a Népligetben is kötelező a maszkviselés, a péntek esti mérkőzésre belépni pedig védettségi és fényképes igazolvány együttes felmutatásával lehet.

E.ON FÉRFI OB1, 14. FORDULÓ
2022. 01. 07., 20:15, FTC-MVM Sportközpont, Népliget
FTC-Telekom Waterpolo–Kaposvár

Cikkajánló

A hétközi feladat: a Dinamo Tbiliszi

Kezdődik a BL-csoportkör második fele, a cél nyilvánvalóan az újabb három pont megszerzése.

Mindenhol elsők vagyunk!

Uralkodnak vízilabdacsapataink: a férfiak és a nők is veretlenül, pontelőnnyel vezetnek a bajnokságban.

Vogel Soma: „A fiatalokban szinte saját magamat látom”

Az FTC vízilabdázója ifjú csapattársait is méltatta a Szolnok elleni győztes rangadó után - VIDEÓ

Újabb remeklés: a Szolnok is kipipálva!

Pontelőnnyel és egy meccset kevesebbet játszva is veretlenül vezetjük a bajnokságot!

Vissza a jövőbe: a Szolnok következik!

A decemberről elhalasztott rangadóra a mieink készülhetnek az MK-döntő kellemes emlékével.

Veretlenül az élen – kétszer

Párját ritkító bravúrként sem férfi, sem női csapatunkat nem győzték még le a bajnokságban!

Szép győzelem Egerben is

Az egész idényben veretlen csapatunk jó formában várhatja a Szolnok elleni csúcsrangadót.

Négyből négy a cél az Eger ellen

Ősszel a bajnokságban és két kupamérkőzésen is simán győztünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most