2024. június 14.
Köszönjük, Dumi!
Az olimpia után nem folytatja magyarországi karrierjét, és nem játszik többet az FTC-ben Varga Dénes.

Már olimpiai és világbajnokként érzkezett a Népligetbe, ahol sportága egyik legjobbjaként mutattuk be új igazolásunkat, Varga Dénest 2017. június 29-én, úgy, hogy két nappal előtte Bajnokok Ligáját nyert a Szolnokkal, mégis – ahogy néhány évvel később fogalmazott – a Fradi új szintre emelte a játékát.Varga Dénes minden kétséget kirázóan az FTC vízilabda újkori aranykorszakának egyik fő letéteményese. Hét év alatt összesen 16 trófeát emelhetett magasba, ebből csapatkapitányként 14-et. Főképp 2018-ban és 2019-ben teljesedett ki ez a „házasság”, hiszen két év alatt, ahol elindult, ott nyert akkor Varga Zsolt együttese, amely ebben az időszakban kilenc aranyérmet szerzett, közte a klub történetének első BL-címét. Dumi rendre világklasszis teljesítménnyel rukkolt elő a sorsdöntő meccseken – mint amikor a BL-elődöntő utolsó negyedében három góllal és egy gólpasszal megfordította az állást a Barceloneta ellen.

2019-ben Bajnokok Ligáját nyert az FTC-Telekom Hannoverben

Éppen ezért az egyéni díjak sem kerülték el. Például a Total Waterpolo nemzetközi szakportál által indított nagyszabású szavazáson a válogatott szövetségi kapitányok és csapatkapitányok, elismert szakemberek, újságírók, valamint a szurkolók voksai alapján a világ legjobb vízilabdázójának választották 2019-ben. Egy évvel később pedig minden idők legjobb csapatába is bekerült az FTC tízese.

A klubcsapatával elért sikereket a nemzeti együttesbe is át tudta menteni, ugyanis 2020 februárjában Európa-bajnoki címig vezette a magyar válogatottat a Duna Arénában, ahol a hazai publikum több káprázatos megmozdulásának, így a Montenegrónak csavart bődületes góljának is tapsolhatott. A torna végén meg is kapta az Eb legértékesebb játékosának járó elismerést. Sajnos nem kerülték el a súlyos sérülések, illetve betegségek, melyek miatt többször is előfordult, hogy hosszú ideig nem csodálhattuk a játékát, de amikor visszatért, akkor kárpótolta a sportág szerelmeseit.

A magyar válogatott kilenc FTC-játékossal lett világbajnok Fukuokában

Bár az évek alatt akadtak hullámvölgyek, meg tudott újulni akkor is, amikor megfiatalodott a keret és megváltozott a csapat szerkezete. A válogatottal 2013 után 2023-ban újra világbajnok lett, az új idényben pedig mindent megnyert a már Nyéki Balázs irányította Ferencvárossal. Dumi velünk az ötödik, összességében a 12. magyar bajnoki címét ünnepelte a Hajós uszodában, amivel beállította az Újpest legendájának, Bozsi Mihálynak a rekordját, így már ketten állnak az örökranglista első helyén. Június végén pedig Dusan Mandiccsal együtt visszavezették az FTC-t Európa trónjára. A máltai BL-döntőben ráadásul a háromszoros címvédő Pro Reccót sikerült legyőzni, ami még értékesebbé teszi ezt a sikert. Mint később kiderült, a legnagyobb rivális elleni csata volt az utolsó meccse Fradi-címeres sapkában.

A világ legjobbjai a Fradiban – Dusan Mandics és Varga Dénes

Június 11-én, az MVM Dome-ban tartott sajtótájékoztatón nagy bejelentést tett Nyíri Zoltán ügyvezető alelnök. Varga Dénes úgy döntött a vezetőséggel együtt, hogy nem játszik többet az FTC-ben, ám a klub kötelékében marad. Fontos megjegyezni, hogy minden idők egyik legjobb játékosa még nem vonul vissza, hiszen ott akar lenni nyáron a párizsi olimpián, és a tokiói bronz után a válogatottal is fel akar érni a csúcsra.

Szurkolunk, hogy sikerüljön!

VARGA DÉNES 16 TRÓFEÁT NYERT AZ FTC-VEL

 

2x Bajnokok Ligája-győztes (2019, 2024)

2x Európai Szuperkupa-győztes (2018, 2019)

Euro Kupa-győztes (2018)

 

5x magyar bajnok (2018, 2019, 2022, 2023, 2024)

5x Magyar Kupa-győztes (2018, 2019, 2021, 2022, 2023)

Magyar Szuperkupa-győztes (2018)

Cikkajánló

„Nem szabad most összeesni, erőt kell meríteni”

Az olimpiára készülő magyar válogatott két Fradi-játékosa nyilatkozott az olaszok elleni vereség után - VIDEÓ!

Megajándékoztuk az U18-as világbajnokainkat

A Buenos Airesből hazatérő vb-győzteseket a Népligetben köszöntötték - VIDEÓ!

VILÁGBAJNOK AZ U18-AS VÁLOGATOTT

Korényi Balázs vb-aranyig vezette Buenos Airesben az öt FTC-játékossal felálló magyar csapatot.

Párizs 2024: hat FTC-játékos került be a magyar keretbe

Az olimpiai aranyért küzdő magyar férfi vízilabda-válogatott majd’ felét a BL-győztes Fradi adja.

Szűcs Levente: Felülmúltuk az elvárásainkat!

Három érmet szerzett az FTC-Telekom Waterpolo fiú utánpótlása a 2023/24-es szezonban.

Ötméteresekkel kaptunk ki a vb-címvédőtől

Az olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 16-15-re kapott ki a horvátoktól.

A BL-győztesek adhatnak energiát a válogatottnak

21 fős bő kerettel, közte tíz FTC-játékossal készül a párizsi olimpiára a magyar férfi vízilabda-válogatott.

VB-bronzérmes az U16-os válogatott

Öt FTC-játékossal a keretben nyert világbajnoki bronzot az U16-os magyar fiú vízilabda-válogatott.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin