2019. március 15.
Közel a Nyolcas Döntő
A továbbjutás szempontjából fontos rangadót nyert meg az FTC, így közel került a BL Nyolcas Döntőhöz.

Remek hangulatban kezdődött a március 15-i magyar rangadó Egerben, de ez nem is feltétlenül a hazaiaknak volt köszönhető, hanem annak a 60-70 Fradi szurkolónak, akik elkísérték a csapatot a szezon egyik legfontosabb Bajnokok Ligája csoportmérkőzésére.

Így érkeztek meg a szurkolóink a Bitskey Aladár Uszodába:

A meccs első percét mindkét kapus, Vogel Soma és Valics Bence is egy-egy nagy védéssel kezdte, de amíg a Ferencváros játékosa a folytatásban is mutatott be bravúrokat, addig a hazaiak portása alig-alig találkozott a labdával a hajráig és ez döntőnek bizonyult.

A mieink Varga Dénes értékesített büntetőjével és Pohl Zoltán lövésével gyorsan kétgólos előnyre tettek szert (0-2). Egy egri találat után Varga Dénes használta ki, hogy őrizetlenül hagyták és bevarrta a kapuba a labdát (1-3). 4-2-es vezetés után nem tudtuk növelni a különbséget pedig kétszer is gyönyörűen játszottunk ki az emberelőnyt, ám az utolsó mozdulatba mindkétszer belekapott egy egri kéz. Ez meg is bosszulta magát a másik oldalon, így az hazaiak 4-3-ra felzárkóztak a negyed végén.

A második játékrész hasonló mederben alakult, hiszen egy FTC-találatot egy Eger-gól követett. Előbb Vámos Márton bombagóljára (3-5) jött a hazaiak válasza Hosnyánszky Norberttől (4-5), majd egy Slobodan Nikic centergól után (4-6) Vlachopulos volt eredményes ötméteresből (5-6).

Ezt követően viszont megtört a sorminta, ugyanis Vámos találatával (5-7) és Varga csodaszép elmozgásos góljával 8-5-re vezettünk a harmadik negyed elején.

Eldőlni látszott a találkozó, főleg azután, hogy Stefan Mitrovic is eredményes volt (5-9). Remekül helyt álltunk hátul is, amit nagyban köszönhettünk a védések tömkelegét bemutató Vogel Somának, hiszen 7 és fél percig nem találtak a kapunkba az egriek, de amikor ez a gólcsend megtört (6-9), arra kettővel válaszoltunk (6-11), így ezt a negyedet 4-1-re megnyertük.

Az utolsó játékrészben kiengedtünk, emiatt az Eger faragott a hátrányán, de nem annyit, hogy veszélyeztesse a sikerünket, így az FTC-Telekom 12-7-re nyerni tudott. Ezzel a győzelemmel nagy lépést tettünk a Nyolcas Döntő felé, ugyanis hét pontra leszakítottuk közvetlen rivális Egert és megerősítettük továbbjutó helyünket a csoportban. Ráadásul azzal, hogy a forduló rangadóján a Pro Recco nyerni tudott a Barceloneta ellen, beértük a spanyol csapatot. A következő fordulóban épp Barcelonában játszunk, ahol a harmadik hely lesz a tét.

A találkozó végén szurkolóink meglepték egy tortával vezetőedzőnket, Varga Zsoltot, aki nemrég ünnepelte 47. születésnapját.

 

FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 10. forduló, 2019.03.15., péntek

ZF-Eger – FTC-Telekom Waterpolo 9-12 (3-4, 2-3, 1-4, 3-1)

Gólszerzőink: Varga 5, Vámos 2, Pohl, Younger, Nikic, Mitrovic, Sedlmayer 1-1

Cikkajánló

Európa-bajnoki bronzérmesek!

Négy Fradistával a soraiban bronzérmet nyert a magyar válogatott az U17-es fiú vízilabda Európa-bajnokságon.

Végső búcsú Ambrus Miklóstól

A 87 éves korában elhunyt olimpiai bajnok vízilabdázónkat szeptember 2-án helyezik végső nyugalomra.

Sorsoltak az OB I-ben, a fiúk Szegeden kezdenek

Kisorsolták a női és a férfi vízilabda OB I csoportjait, menetrendjét, valamint az MK első körének beosztását.

Magabiztos győzelem az Eb-nyitányon

Az U17-es magyar vízilabda-válogatott nagy arányú győzelmet aratott az Európa-bajnokság első meccsén.

Indul a bérletértékesítés!

Augusztus 14-től megvásárolható az FTC Vízilabda szezonbérlete, amely ajándékokat is tartalmaz.

Aranyéremért utaznak az Eb-re

Négy ferencvárosi játékossal kezdi meg szereplését vasárnap a magyar válogatott az U17-es Európa-bajnokságon.

Hamarosan megvásárolható az új szezon vízilabda bérlete

Információk a 2019/2020-as vízilabda szezonra szóló jegy- és bérletárakról.

„Más az egész világ, de a Fradi-szív örök”

A 86 éves korában elhunyt Ambrus Miklós néhány hónappal ezelőtti, utolsó interjúja.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most