2020. június 6.
Kupák és díjak - vízilabda nosztalgia
Az új igazolások bejelentése előtt emlékezzünk vissza az FTC-Telekom Waterpolo elmúlt szezonjára.

„Minden rosszban van valami jó. Én azt emelném ki, hogy örülök, hogy további egy évre mi vagyunk a címvédők.” – nyilatkozta Varga Dénes, miután a LEN úgy döntött, hogy nem folytatódik a Bajnokok Ligája és törli az idei szezont. A szükséges továbblépés mellett azért eluralkodik az emberben egy érzés, talán a kíváncsiság, hogy mi lett volna, ha nem söpör végig a koronavírus-járvány az életünkön és minden a rendes mederben zajlik le. Talán azért is van ez így, mert ezekben a napokban rendezték volna meg Olaszországban a BL nyolcas döntőjét. Nem folytatjuk az elmélkedést, legyen annyi elég, hogy mi borzasztóan sajnáljuk, hogy nem láthatjuk azt, mire lett volna képes a bajnokság és a Bajnokok Ligája végső szakaszában a minden fronton címvédő FTC-Telekom Waterpolo, hiszen az az elmúlt években kiderült, hogy Varga Zsoltnak és szakmai stábjának mindig a szezon legfontosabb szakaszára sikerül időzítenie a csúcsformát.

Egy kis ízelítőt mindenképpen kaptunk csapatunktól 2019 őszén, amikor csúcsvízilabdával kiütöttük a Szolnokot idegenben 18-7-re, könnyedén nyertünk rangadót a Mladost Zagreb ellen a Komjádiban 14-5-re, és gyönyörű játékkal döntetlent értünk el a Pro Recco otthonában. De azt se felejtsük el, hogy így sem zárjuk üres kézzel a 2019/2020-as szezont. Amit lehetett azt most is megnyertük, hiszen tavaly év végén mindkét döntő végén az FTC emelhette fel a trófeát. Először a francia Marseille ellen az Európai Szuperkupa finálét fordítottuk meg négygólos hátrányból felállva, majd az OSC ellen a Magyar Kupát is megvédtük, hatalmas szívvel és küzdeni tudással.

Az Európai Szuperkupa-döntő góljai és az ünneplés

A Magyar Kupa-döntő góljai és az ünneplés

Immár kilencre nőtt a sorozatban megnyert trófeák száma, amiből a 2019-es évhez négy kötődik. Ezzel a fantasztikus teljesítménnyel több díjat is kiérdemelt az FTC-Telekom, amely a magyar sportújságíróknál az Év Csapata lett, míg az Év Edzőjének Varga Zsoltot választották, aki ráadásképp a kollégák szerint, egy nemzetközi szavazáson sorozatban másodszor érdemelte ki a világ legjobb edzőjének járó elismerést. Mindezek mellett a Fradi csapatkapitánya, Varga Dénes lett 2019 legjobb vízilabdázója a Total Waterpolo által indított szavazáson, ahol a szakma, az újságírók és a szurkolók adhatták le voksaikat világszerte.

Így vette át az Év Csapatának járó díjat az FTC az Év Sportolója Gálán:

Az Év Edzőjének Varga Zsoltot választották a magyar sportújságírók:

Ennyi visszatekintés után már érdemes a jövőre koncentrálni, hiszen augusztusban a Magyar Kupa küzdelmeivel újra indul a vízilabdaélet. Hogy milyen csapattal vág neki a következő szezonnak az FTC-Telekom, az hamarosan kiderül. Kedden ugyanis a Fradi TV legújabb adásában jön a bejelentés, beszámolunk arról, hogy kiket igazoltunk és milyen kerettel vágunk neki az idénynek. Érdemes lesz nézni az M4 Sportot!

Cikkajánló

Végső búcsút vettünk Kárpáti Györgytől

Csütörtökön utolsó útjára kísértük háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkat, Kárpáti Györgyöt – VIDEÓ!

Végső búcsú Kárpáti Györgytől

Háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkat, Kárpáti Györgyöt július 2-án helyezik végső nyugalomra.

Az FTC és a VLV közös közleménye

A sportág érdekeit szem előtt tartva az FTC és a vízilabdával foglalkozó VLV hírportál rendezte konfliktusát.

Több ezren búcsúztak Benedek Tibortól

Korábbi csapattársak, barátok is gyertyát gyújtottak az elhunyt legendáért a Hajós Alfréd Uszodánál.

Történetek Benedek Tiborról

47 éves korában elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, akitől Fradisták búcsúznak.

Gyászol a magyar sport: elment Benedek Tibor

Életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor, 3-szoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Gyászol a magyar sport és az FTC, elment a Gyurika

Nem sokkal 85. születésnapja előtt elhunyt az FTC háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázója, Kárpáti György.

Főtáblán a Fradi! Íme az új BL-rendszer

Változtattak a vízilabda Bajnokok Ligája lebonyolításán, de az FTC-Telekom biztosan ott lesz a rajtnál.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most