2020. június 6.
Kupák és díjak - vízilabda nosztalgia
Az új igazolások bejelentése előtt emlékezzünk vissza az FTC-Telekom Waterpolo elmúlt szezonjára.

„Minden rosszban van valami jó. Én azt emelném ki, hogy örülök, hogy további egy évre mi vagyunk a címvédők.” – nyilatkozta Varga Dénes, miután a LEN úgy döntött, hogy nem folytatódik a Bajnokok Ligája és törli az idei szezont. A szükséges továbblépés mellett azért eluralkodik az emberben egy érzés, talán a kíváncsiság, hogy mi lett volna, ha nem söpör végig a koronavírus-járvány az életünkön és minden a rendes mederben zajlik le. Talán azért is van ez így, mert ezekben a napokban rendezték volna meg Olaszországban a BL nyolcas döntőjét. Nem folytatjuk az elmélkedést, legyen annyi elég, hogy mi borzasztóan sajnáljuk, hogy nem láthatjuk azt, mire lett volna képes a bajnokság és a Bajnokok Ligája végső szakaszában a minden fronton címvédő FTC-Telekom Waterpolo, hiszen az az elmúlt években kiderült, hogy Varga Zsoltnak és szakmai stábjának mindig a szezon legfontosabb szakaszára sikerül időzítenie a csúcsformát.

Egy kis ízelítőt mindenképpen kaptunk csapatunktól 2019 őszén, amikor csúcsvízilabdával kiütöttük a Szolnokot idegenben 18-7-re, könnyedén nyertünk rangadót a Mladost Zagreb ellen a Komjádiban 14-5-re, és gyönyörű játékkal döntetlent értünk el a Pro Recco otthonában. De azt se felejtsük el, hogy így sem zárjuk üres kézzel a 2019/2020-as szezont. Amit lehetett azt most is megnyertük, hiszen tavaly év végén mindkét döntő végén az FTC emelhette fel a trófeát. Először a francia Marseille ellen az Európai Szuperkupa finálét fordítottuk meg négygólos hátrányból felállva, majd az OSC ellen a Magyar Kupát is megvédtük, hatalmas szívvel és küzdeni tudással.

Az Európai Szuperkupa-döntő góljai és az ünneplés

A Magyar Kupa-döntő góljai és az ünneplés

Immár kilencre nőtt a sorozatban megnyert trófeák száma, amiből a 2019-es évhez négy kötődik. Ezzel a fantasztikus teljesítménnyel több díjat is kiérdemelt az FTC-Telekom, amely a magyar sportújságíróknál az Év Csapata lett, míg az Év Edzőjének Varga Zsoltot választották, aki ráadásképp a kollégák szerint, egy nemzetközi szavazáson sorozatban másodszor érdemelte ki a világ legjobb edzőjének járó elismerést. Mindezek mellett a Fradi csapatkapitánya, Varga Dénes lett 2019 legjobb vízilabdázója a Total Waterpolo által indított szavazáson, ahol a szakma, az újságírók és a szurkolók adhatták le voksaikat világszerte.

Így vette át az Év Csapatának járó díjat az FTC az Év Sportolója Gálán:

Az Év Edzőjének Varga Zsoltot választották a magyar sportújságírók:

Ennyi visszatekintés után már érdemes a jövőre koncentrálni, hiszen augusztusban a Magyar Kupa küzdelmeivel újra indul a vízilabdaélet. Hogy milyen csapattal vág neki a következő szezonnak az FTC-Telekom, az hamarosan kiderül. Kedden ugyanis a Fradi TV legújabb adásában jön a bejelentés, beszámolunk arról, hogy kiket igazoltunk és milyen kerettel vágunk neki az idénynek. Érdemes lesz nézni az M4 Sportot!

Cikkajánló

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

Legyőztük az Olympiakoszt!

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata hatalmasat játszva győzte le a görög sztárcsapatot 11-9-re.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin