2022. november 19.
Madaras Norbert a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke
Az MVLSZ rendkívüli közgyűlésén bizalmat szavaztak a Ferencvárossal tíz kupát is begyűjtő sportvezetőnek.

Az élvonalbeli magyar vízilabdacsapatokat tömörítő liga már korábban egységesen kiállt Madaras Norbert jelölése mellett, majd a klubok hivatalos jelölése alapján is egyértelműen kiderült: a vízilabdatársadalom egységesen Madaras Norbert mellett áll.

Az MVLSZ rendkívüli közgyűlésén a küldöttek végül egységesen a kétszeres olimpiai bajnoknak szavaztak bizalmat, így Madaras Norbert veszi át a szövetség irányítását.
Madaras Norbert az MVLSZ új elnöke

- Köszönöm azt, hogy 2018 nyarán a Ferencváros vezetői bíztak bennem és átvehettem a vízilabda szakosztály irányítását – nyilatkozta Madaras Norbert a FradiMédiának. - Fantasztikus időszak volt, mindig szépen fogok rá emlékezni. Nem volt mindig könnyű a munka, de minden a cél érdekében történt. Ez a cél pedig az volt, hogy szakosztályunk jól működjön és sikeres legyen.

- Úgy érzem, a győzelmeink is mutatják, jó úton jártunk. Köszönöm Kubatov Gábor elnök úrnak, Nyíri Zoltán alelnök úrnak a támogatást, köszönöm az edzőknek, játékosoknak, a medence partján vagy éppen az íróasztal mellett tevékenykedő szakembereknek, hogy számíthattam rájuk és együtt dolgozhattunk a Ferencvárosért. Sokat kaptam ettől a klubtól, a szakosztálytól és úgy érzem én is tudtam adni valamit és közösen fejlődtünk, épültünk. Ennek a munkának minden pillanatét élveztem az elsőtől az utolsóig - tette hozzá a szövetség új elnöke.

Madaras Norbert megválasztása után távozik a Ferencváros vízilabda szakosztályának éléről.

Madaras Norbert (balra) távozik egyúttal a Ferencvárostól

- Még játékosként csatlakozott hozzánk, profizmusával, játéktudásával és fantasztikus egyéniségével trófeákhoz segítette a csapatot – nyilatkozta a FradiMédiának Nyíri Zoltán, klubunk ügyvezető alelnöke. – Még aktívan játszott, amikor Kubatov Gábor elnök úrral együtt már úgy éreztük, tökéletes vezető válna belőle. Játékospályafutása befejezésével rábíztuk a vízilabda szakosztályt, Norbi pedig itt is úgy dolgozott, mint korábban a medencében: szorgalmasan, profin, mindig tanulni akart. Büszke vagyok arra, hogy együtt dolgozhattunk, a Ferencvárosi Torna Club számára pedig megtisztelő, hogy a szövetségi kapitány, Varga Zsolt után újabb, a vezetői munkát a klubnál kezdő szakembert választottak egy kiemelkedő feladatra.

- A klubvezetéssel történt egyeztetés után már jelölése előtt eldöntöttük, megválasztása esetén távozik a szakosztály éléről. Egyszer úgy fogalmaztam, évtizedes vezetői munkám legjobb igazolása a Ferencvárosnál Madaras Norbert volt, most ehhez csak annyit tennék hozzá, a vízilabda szövetség legjobb igazolása is ő lesz - tette hozzá ügyvezető alelnökünk.

Madaras sikeres pályafutást tudhat maga mögött

Madaras Norbert játékosként kétszer nyert olimpiát, a magyar vízilabda egyetlen kétszeres világbajnoka, az olasz Pro Reccóval négyszeres BL-győztes volt. 2016-ban igazolt a Ferencvároshoz, amellyel kétszer is elhódította az Euro Kupát, karrierje utolsó mérkőzésén pedig fantasztikus játékkal és gólokkal járult hozzá ahhoz, hogy az FTC 18 év után ismét magyar bajnok legyen.

2018-ban a csapatkapitányként megnyert bajnoki döntő után visszavonult és átvette a szakosztály vezetését. Az elmúlt négy évben a férfi vízilabdacsapat Európa legjobbjai közé emelkedett, hiszen minden létező trófeát elhódított. Madaras Norbert vezetése alatt az FTC összesen 10 kupát nyert hazai és nemzetközi szinten, közte a klub történetének első Bajnokok Ligája-serlegét. 2019-es teljesítménye után a magyar sportújságírók az Év Csapatának is megválasztották férfi együttesünket.

Sikercsapat lett a Fradiból

Ezzel egyidőben a női együttes is fejlődött és erősödött, a bajnoki bronzérem után idén már nagyobb célokért dolgoznak a bajnokságban és a nemzetközi kupában is. Madaras Norbert évek óta a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjaként dolgozott, 2019 júniusától a szervezet alelnöke volt, mostantól pedig az elnöke.

Cikkajánló

Magyar Kupa: történelmi szezont zárhat az FTC

Férfi vízilabdacsapatunk zsinórban ötödször, a hölgyek először állnának fel a dobogó legfelső fokára.

„A startpisztolynál ugyanonnan indulunk”

Mind a férfi, mind a női vízilabdacsapatunk a BENU Magyar Kupa négyes döntőjére készül – VIDEÓ!

Fiatal kerettel is meggyőző siker a bajnokságban

Férfi vízilabdacsapatunk magabiztosan őrizte meg veretlenségét hazai pályán a Miskolc ellen az OB I-ben.

Hazai pólóbajnoki következik a Miskolc ellen

Az FTC a Bajnokok Ligája után a Népligetben játszik az OB I-ben, a veretlenség megőrzése a cél.

VIDEÓ: Egy jó erős Feketét?

Sportolóink jótékonysági akció keretében néhány órára baristának álltak egy budapesti kávézóban – VIDEÓ!

Vereség a BL második fordulójában Bresciában

Férfi vízilabdázóink minden hibáját könyörtelenül kihasználták az olaszok.

Férfi vízilabda BL: Bresciában is a győzelem a cél

A tavalyi bronzcsata után a csoportkör második fordulójában találkozik az FTC-Telekom az olasz csapattal.

MK-sorsolás: a Vasas jön az elődöntőben

December 9-10-én rendezik a férfi vízilabda Magyar Kupa négyesdöntőjét a Komjádi uszodában.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin