2022. november 19.
Madaras Norbert a Magyar Vízilabda Szövetség új elnöke
Az MVLSZ rendkívüli közgyűlésén bizalmat szavaztak a Ferencvárossal tíz kupát is begyűjtő sportvezetőnek.

Az élvonalbeli magyar vízilabdacsapatokat tömörítő liga már korábban egységesen kiállt Madaras Norbert jelölése mellett, majd a klubok hivatalos jelölése alapján is egyértelműen kiderült: a vízilabdatársadalom egységesen Madaras Norbert mellett áll.

Az MVLSZ rendkívüli közgyűlésén a küldöttek végül egységesen a kétszeres olimpiai bajnoknak szavaztak bizalmat, így Madaras Norbert veszi át a szövetség irányítását.
Madaras Norbert az MVLSZ új elnöke

- Köszönöm azt, hogy 2018 nyarán a Ferencváros vezetői bíztak bennem és átvehettem a vízilabda szakosztály irányítását – nyilatkozta Madaras Norbert a FradiMédiának. - Fantasztikus időszak volt, mindig szépen fogok rá emlékezni. Nem volt mindig könnyű a munka, de minden a cél érdekében történt. Ez a cél pedig az volt, hogy szakosztályunk jól működjön és sikeres legyen.

- Úgy érzem, a győzelmeink is mutatják, jó úton jártunk. Köszönöm Kubatov Gábor elnök úrnak, Nyíri Zoltán alelnök úrnak a támogatást, köszönöm az edzőknek, játékosoknak, a medence partján vagy éppen az íróasztal mellett tevékenykedő szakembereknek, hogy számíthattam rájuk és együtt dolgozhattunk a Ferencvárosért. Sokat kaptam ettől a klubtól, a szakosztálytól és úgy érzem én is tudtam adni valamit és közösen fejlődtünk, épültünk. Ennek a munkának minden pillanatét élveztem az elsőtől az utolsóig - tette hozzá a szövetség új elnöke.

Madaras Norbert megválasztása után távozik a Ferencváros vízilabda szakosztályának éléről.

Madaras Norbert (balra) távozik egyúttal a Ferencvárostól

- Még játékosként csatlakozott hozzánk, profizmusával, játéktudásával és fantasztikus egyéniségével trófeákhoz segítette a csapatot – nyilatkozta a FradiMédiának Nyíri Zoltán, klubunk ügyvezető alelnöke. – Még aktívan játszott, amikor Kubatov Gábor elnök úrral együtt már úgy éreztük, tökéletes vezető válna belőle. Játékospályafutása befejezésével rábíztuk a vízilabda szakosztályt, Norbi pedig itt is úgy dolgozott, mint korábban a medencében: szorgalmasan, profin, mindig tanulni akart. Büszke vagyok arra, hogy együtt dolgozhattunk, a Ferencvárosi Torna Club számára pedig megtisztelő, hogy a szövetségi kapitány, Varga Zsolt után újabb, a vezetői munkát a klubnál kezdő szakembert választottak egy kiemelkedő feladatra.

- A klubvezetéssel történt egyeztetés után már jelölése előtt eldöntöttük, megválasztása esetén távozik a szakosztály éléről. Egyszer úgy fogalmaztam, évtizedes vezetői munkám legjobb igazolása a Ferencvárosnál Madaras Norbert volt, most ehhez csak annyit tennék hozzá, a vízilabda szövetség legjobb igazolása is ő lesz - tette hozzá ügyvezető alelnökünk.

Madaras sikeres pályafutást tudhat maga mögött

Madaras Norbert játékosként kétszer nyert olimpiát, a magyar vízilabda egyetlen kétszeres világbajnoka, az olasz Pro Reccóval négyszeres BL-győztes volt. 2016-ban igazolt a Ferencvároshoz, amellyel kétszer is elhódította az Euro Kupát, karrierje utolsó mérkőzésén pedig fantasztikus játékkal és gólokkal járult hozzá ahhoz, hogy az FTC 18 év után ismét magyar bajnok legyen.

2018-ban a csapatkapitányként megnyert bajnoki döntő után visszavonult és átvette a szakosztály vezetését. Az elmúlt négy évben a férfi vízilabdacsapat Európa legjobbjai közé emelkedett, hiszen minden létező trófeát elhódított. Madaras Norbert vezetése alatt az FTC összesen 10 kupát nyert hazai és nemzetközi szinten, közte a klub történetének első Bajnokok Ligája-serlegét. 2019-es teljesítménye után a magyar sportújságírók az Év Csapatának is megválasztották férfi együttesünket.

Sikercsapat lett a Fradiból

Ezzel egyidőben a női együttes is fejlődött és erősödött, a bajnoki bronzérem után idén már nagyobb célokért dolgoznak a bajnokságban és a nemzetközi kupában is. Madaras Norbert évek óta a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagjaként dolgozott, 2019 júniusától a szervezet alelnöke volt, mostantól pedig az elnöke.

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin