2023. november 26.
Mandics vezérletével legyőztük a Vasast
A kupadöntő után a bajnokságban is nyert legfőbb hazai riválisa ellen az FTC-Telekom Waterpolo.

A két legerősebb kerettel rendelkező magyar csapat találkozott vasárnap este a Komjádiban, ahol remek mérkőzésre lehetett számítani. A szezon első Vasas-FTC ütközetét Nyéki Balázs együttese nyerte meg 11-6-ra a Margitszigeten, ez pedig Magyar Kupa-trófeát ért a mieinknek.

Ezúttal a Vasas volt a vendéglátó, amely népes szurkolótábort tudott mozgosítani. Na de a mieinket se kell félteni, remek hangulatot teremtett ismét a Fradi-tábor, amely a hazaiak vezetése után már annak tapsolhatott, hogy Sztilianosz Argiropulosz és Molnár Erik góljával 3-1-re fordítottunk. Nem adta azonban könnyen magát a piros-kék együttes, egyenlítettek 3-3-ra. Dusan Mandics duplája után viszont már 5-3 volt a javunkra a második negyed elején. Jött a meccs egyik legszebb jelenete, Nagy Ákos zseniálisan löbbölte be a labdát Fekete Gergőnek, aki magasan kiemelkedve húzta be a labdát (4-6). Vigvári Vendel góljával pedig már hárommal vezettünk 7-4-nél! A hazaiak a brutalitást súroló keménységgel próbálták megfogni az FTC-játékosokat, akik nem rettentek vissza. Felvettük a kesztyűt és látványos gólokkal válaszoltunk. Varga Dénes és Mandics remek összejátéka után szerb klasszisunk lőtt a hálóba egy betörés után (5-8). A fordulás előtt még faragott hátrányából a Vasas, de így is 8-6-os  Fradi-előnnyel zárult a meccs első fele.  

„Nyugodjunk meg!” – ezt az utasítást adta ki játékosainak Nyéki Balázs, amivel arra utalt vezetőedzőnk, hogy ne vegyük fel ellenfelünk stílusát. Ezt megfogadta a csapat és higgadt, valamint taktikus vízilabdával tartotta meg megnyugtató előnyét. Vogel Soma vezérletével elővettük világklasszis védőfalunkat is. Sorra blokkoltuk le a lövéseket, elől pedig Mandics sorozatban kétszer is eredményes volt, összességében pedig öttel zárt. 10-6 után ugyan két gyors találattal kapaszkodott a Vasas, izgalmassabbá téve a rangadót, de ennél közelebb már nem tudtak zárkózni (8-10). A harmadik negyed utolsó szava a Fradié volt, hiszen Varga Dénes a rá jellemző elegáns bombával elcsendesítette a hazai publikumot (8-11). Egy látványos csapatjátékból szerzett Di Somma-góllal, majd Pohl Zoltán találattal minden addig élő Vasas-reményt eloszlattunk. A kupadöntő után most is nagy fölénnyel, ezúttal 14-10-re nyertünk és megtartottuk veretlenségünket az E.ON férfi vízilabda ob I-ben.

Hátravan még két idegenbeli mérkőzésünk, előbb december 2-án a Szőnyi úton vívjuk 2023 utolsó bajnoki rangadóját az OSC ellen, majd december 5-én a Jadran Split ellen zárjuk az évet már biztos csoportelsőként a Bajnokok Ligájában.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I

Alapszakasz 12. forduló, 2023. november 26., szombat 20:00

Budapest, Császár-Komjádi Sportuszoda

A-HÍD VASAS PLAKET – FTC-TELEKOM 10-14 (3-4, 3-4, 2-3, 2-3)

Gólszerzőink: Mandics 5, Argiropulosz 2, Fekete 2, Varga D., Vigvári, Molnár, Di Somma, Pohl 1-1

Cikkajánló

„Szeretnénk két meccs alatt lezárni a döntőt”

Jansik Szilárdot és Nyéki Balázst kérdeztük az ob I-es fináléra készülő férfi pólócsapatunkból - VIDEÓ

„Óriási volt a hangulat, ezt ilyenkor élvezni kell”

Vogel Soma és Nyéki Balázs értékelt a Barceloneta legyőzése után – VIDEÓ!

Győzelem és csoportelsőség a BL-ben

Fantasztikus hangulatú meccsen, nagy csatában nyert a négyes döntős FTC-Telekom a Barceloneta ellen.

Csoportgyőztesként utaznánk a Final Fourra

A már biztosan továbbjutó FTC-Telekom Waterpolo a Barcelonetát is legyőzné a Komjádiban kedd este.

FTC-Vasas döntő lesz a bajnokságban

A Hajós Alfréd Sportuszodában rendezik férfi pólósaink párharcát, melynek első meccse május 18-án lesz.

Bajnok az FTC serdülő csapata!

Négygólos hátrányból fordítva, az utolsó másodpercben nyerte meg a döntőt a KSI ellen az FTC-Telekom.

,,A csapat első számú szurkolója vagyok"

Dejan Sztankovics meglátogatta és támogatásáról biztosította férfi vízilabda-együttesünket a pénteki edzésen.

Bejutott a bajnoki döntőbe az FTC férfi pólócsapata

Remek játékkal, magabiztosan 19-10-re nyerte meg Nyéki Balázs együttese az OSC elleni elődöntőt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin