2019. november 1.
Már a meccs előtt történelmet írtunk
Szombat este az Európai Szuperkupáért küzd meg az FTC-Telekom Waterpolo Franciaországban, a Marseille ellen.

Évtizedek óta bevett szokás több sportágban is, hogy „összeeresztik” az előző szezon két kupasorozatának első helyezettjeit, hogy kiderüljön, a két szupercsapat közül melyik a jobb. Vízilabdában 1976-ban hívták életre az Európai Szuperkupát, melyen tehát a Bajnokok Ligája győztese (korábbi nevén Euroliga) csap össze az Euro Kupa (korábban KEK, illetve LEN kupa) nyertesével. A mérleg eddig 27-10 a BL-címvédő javára. A csúcstartó a Bajnokok Ligájához hasonlóan itt is az olasz Pro Recco, amely hatszor hódította el a rangos serleget, míg a második helyen holtversenyben áll az FTC, a CSKA Moszkva és Mladost Zagreb három-három sikerrel.

A Ferencváros 1978, 1980 és 2018 után nyerhet ismét, vagyis megvédheti tavaly megszerzett címét, melyet a francia Marseille szeretne elvenni. A duplázás eddig csak két együttesnek sikerült, a német Spandaunak (1986, 1987) és a Pro Reccónak (2007, 2008), így ha szombaton zöld-fehér győzelem születik, akkor Varga Zsolt együttese csatlakozik a címvédők szűk táborához. Egy dologban viszont már a meccs előtt történelmet írtunk! Az FTC az első klubcsapat, amely egymást követő három évben is játszik az Európai Szuperkupáért.

2017-ben és 2018-ban a kisebbik kupasorozat, vagyis az Euro Kupa-győzteseként küzdhettünk a döntőben a Komjádi uszodában. Előbb a Szolnokkal kerültünk szembe és nagy csatában sikerült is döntetlenre menteni a mérkőzést, ám a büntetőpárbajban alul maradtunk. Azóta tudjuk, hogy ez a vereség irányította rá vezetőedzőnk figyelmét arra, hogy minden edzés végén gyakoroltassa játékosaival az ötmétereseket. Egy évvel később pedig beérett a rengeteg munka, hiszen a görög Olympiakosz Pireusz elleni mérkőzésen már a Fradi került ki nyertesen az újabb drámai végjátékból. Sokáig azt hittük, hogy várnunk kell majd néhány évet a következő Európai Szuperkupa-döntőnkre, de júniusban, a klub első BL-győzelmének másnapján tudatosult bennünk, hogy ősszel ismét megküzdhetünk a trófeáért, de már a legrangosabb kupasorozat címvédőjeként.

Az FTC-Telekom – CN Marseille mérkőzést november 2-án, szombaton rendezik Franciaországban. A 20:30-kor kezdődő meccset a Facebook oldalunkon követhetik ÉLŐ Streamen. 

Cikkajánló

Esélyt sem adtunk a Szolnoknak

Tizenegy góllal nyert az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a nagy rivális otthonában és őrzi veretlenségét.

Egy Szolnok-FTC mindig rangadó

Újabb idegenbeli mérkőzés vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára, amely nagy riválisához látogat.

Látvány és cukiság – klasszisunkat így még nem fotózták

Bajnokok Ligája-győztes játékosunknak egy „tengeralattjáró” felé is úsznia kellett… – VIDEÓ!

Szavazzunk! Legyen FTC-játékos 2019 legjobbja

Varga Dénesre, Vámos Mártonra és Aaron Youngerre is lehet szavazni a Total Waterpolo versenyében.

Győzelemmel emlékeztünk legendánkra

A vasárnap elhunyt Szívós István emléke előtt adózva magabiztos sikert aratott a magyar válogatott.

„A Pista”, aki miatt a vízilabda szabályait is átírták

Gerendás Györggyel emlékeztünk vissza a vasárnap elhunyt Szívós Istvánra.

Elhunyt Szívós István

Elhunyt az olimpiai bajnok Szívós István, az FTC egykori játékosa, edzője, elnöke és szakosztályvezetője.

Jó kezdés után fontos BL-győzelem idegenben

Grúziai sikerével megőrizte BL-veretlenségét az FTC-Telekom Waterpolo, amely továbbra is első csoportjában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most