2019. augusztus 4.
„Más az egész világ, de a Fradi-szív örök”
A 86 éves korában elhunyt Ambrus Miklós néhány hónappal ezelőtti, utolsó interjúja.

86 éves korában elhunyt Ambrus Miklós, az FTC Európa-bajnok, olimpiai bajnok és ötszörös magyar bajnok vízilabdázója.

Miki bácsi utolsó interjúját 2019. május 31-én, 86. születésnapján adta a Fradi Médiának. És miről is szólt volna a beszélgetés, ha nem szeretett klubjáról, a Fradiról. A néhány hónappal ezelőtti interjú felelevenítésével is búcsúzunk most legendánktól.

- Sajnos az utóbbi időben kicsit betegeskedtem, már egy kicsit nehezen is közlekedek, hamarabb fáradok, mint régebben, ezért sajnos mostanában nagyon sokat vagyok itthon. A feleségem szerencsére most is, mint mindig mellettem van, segít mindenben, így nem panaszkodom. Emellett a családom is támogat, az unokáimmal például rendszeresen tudok találkozni, ez azért erőt ad a mindennapokban - mondta 2019. május 31-én, utolsó, Fradi Médiának adott interjújában Ambrus Miklós.

- Ha személyesen már nehezen is látogat ki mérkőzésekre, azért követi a Fradival kapcsolatos eseményeket?
- Természetesen! Rendszeresen olvasok újságot, és a televízióban is követem a híreket, a Fradi TV például nagy kedvencem! Nagyszerű eredményeket érnek el a Ferencváros csapatai, nagyon jó érzés látni, hogy jó kezekben van a klub, és jó dolga van a csapatoknak, a szakosztályoknak is. Egyértelmű, hogy a vízilabdát kísérem figyelemmel a legközelebbről. Nagyon erős csapatunk van, és nagyon tetszik, hogy nem csak a rutinos klasszisok viszik a hátukon a csapatot, de a saját utánpótlásunk is nagyon rendben van, bízom benne, hogy folyamatosan épülnek majd onnan is be a jövő nagy játékosai az együttesbe.

- Nem csak a vízilabda él szép napokat mostanában.
- Láttam a labdarúgók bajnoki címét is, aminek rettentően örültem, akkor is, ha az ő életüket nem követem már olyan szorosan, sajnos már nem tudok kijárni mérkőzésekre, mint régen, amikor jártunk egymás meccseire szurkolni. De természetesen nagyon fontos ennek a klubnak a labdarúgók sikere, én pedig boldog vagyok, ha jól megy a Fradinak, mert nagyon sokat köszönhetek ennek a klubnak. Innen lehettem olimpiai bajnok, bajnokságok sorát nyertem, az egész pályafutásom összefonódott a zöld-fehér színekkel. Hálás vagyok, hogy maradandót tudtunk alkotni.

- Régen volt arra példa, hogy a vízilabdázók zsinórban két bajnoki címet nyerjenek egymás után. Hasonlít ez a mostani csapat az Önök időszakának nagy csapatához?
- A Fradihoz méltó csapategység és küzdőszellem mindenképp hasonlít arra, ami minket is hozzásegített a bajnoki győzelmeinkhez.

A Fradiban mindig is fontos volt a szív, és szerencsére ezt a mostaniakon is látom. Más a játék, és az egész világ manapság, de szerencsére a Fradi-szív úgy látom, örök.

- Nemrég kapott egy magas rangú kitüntetést is…
- Elég sok kitüntetést kaptam életemben, de ez még az eddigieknél is különlegesebb, ugyanis állami kitüntetésről van szó. Tavaly augusztusban vehettem át a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatát. Nagyon megható volt az ünnepség, megtiszteltetés volt remek pályafutással bíró tudósok, színészek között ott lenni.

Ambrus Miklós emlékét örökké megőrizzük!

Cikkajánló

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin