2019. augusztus 4.
„Más az egész világ, de a Fradi-szív örök”
A 86 éves korában elhunyt Ambrus Miklós néhány hónappal ezelőtti, utolsó interjúja.

86 éves korában elhunyt Ambrus Miklós, az FTC Európa-bajnok, olimpiai bajnok és ötszörös magyar bajnok vízilabdázója.

Miki bácsi utolsó interjúját 2019. május 31-én, 86. születésnapján adta a Fradi Médiának. És miről is szólt volna a beszélgetés, ha nem szeretett klubjáról, a Fradiról. A néhány hónappal ezelőtti interjú felelevenítésével is búcsúzunk most legendánktól.

- Sajnos az utóbbi időben kicsit betegeskedtem, már egy kicsit nehezen is közlekedek, hamarabb fáradok, mint régebben, ezért sajnos mostanában nagyon sokat vagyok itthon. A feleségem szerencsére most is, mint mindig mellettem van, segít mindenben, így nem panaszkodom. Emellett a családom is támogat, az unokáimmal például rendszeresen tudok találkozni, ez azért erőt ad a mindennapokban - mondta 2019. május 31-én, utolsó, Fradi Médiának adott interjújában Ambrus Miklós.

- Ha személyesen már nehezen is látogat ki mérkőzésekre, azért követi a Fradival kapcsolatos eseményeket?
- Természetesen! Rendszeresen olvasok újságot, és a televízióban is követem a híreket, a Fradi TV például nagy kedvencem! Nagyszerű eredményeket érnek el a Ferencváros csapatai, nagyon jó érzés látni, hogy jó kezekben van a klub, és jó dolga van a csapatoknak, a szakosztályoknak is. Egyértelmű, hogy a vízilabdát kísérem figyelemmel a legközelebbről. Nagyon erős csapatunk van, és nagyon tetszik, hogy nem csak a rutinos klasszisok viszik a hátukon a csapatot, de a saját utánpótlásunk is nagyon rendben van, bízom benne, hogy folyamatosan épülnek majd onnan is be a jövő nagy játékosai az együttesbe.

- Nem csak a vízilabda él szép napokat mostanában.
- Láttam a labdarúgók bajnoki címét is, aminek rettentően örültem, akkor is, ha az ő életüket nem követem már olyan szorosan, sajnos már nem tudok kijárni mérkőzésekre, mint régen, amikor jártunk egymás meccseire szurkolni. De természetesen nagyon fontos ennek a klubnak a labdarúgók sikere, én pedig boldog vagyok, ha jól megy a Fradinak, mert nagyon sokat köszönhetek ennek a klubnak. Innen lehettem olimpiai bajnok, bajnokságok sorát nyertem, az egész pályafutásom összefonódott a zöld-fehér színekkel. Hálás vagyok, hogy maradandót tudtunk alkotni.

- Régen volt arra példa, hogy a vízilabdázók zsinórban két bajnoki címet nyerjenek egymás után. Hasonlít ez a mostani csapat az Önök időszakának nagy csapatához?
- A Fradihoz méltó csapategység és küzdőszellem mindenképp hasonlít arra, ami minket is hozzásegített a bajnoki győzelmeinkhez.

A Fradiban mindig is fontos volt a szív, és szerencsére ezt a mostaniakon is látom. Más a játék, és az egész világ manapság, de szerencsére a Fradi-szív úgy látom, örök.

- Nemrég kapott egy magas rangú kitüntetést is…
- Elég sok kitüntetést kaptam életemben, de ez még az eddigieknél is különlegesebb, ugyanis állami kitüntetésről van szó. Tavaly augusztusban vehettem át a Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozatát. Nagyon megható volt az ünnepség, megtiszteltetés volt remek pályafutással bíró tudósok, színészek között ott lenni.

Ambrus Miklós emlékét örökké megőrizzük!

Cikkajánló

Európa-bajnoki bronzérmesek!

Négy Fradistával a soraiban bronzérmet nyert a magyar válogatott az U17-es fiú vízilabda Európa-bajnokságon.

Végső búcsú Ambrus Miklóstól

A 87 éves korában elhunyt olimpiai bajnok vízilabdázónkat szeptember 2-án helyezik végső nyugalomra.

Sorsoltak az OB I-ben, a fiúk Szegeden kezdenek

Kisorsolták a női és a férfi vízilabda OB I csoportjait, menetrendjét, valamint az MK első körének beosztását.

Magabiztos győzelem az Eb-nyitányon

Az U17-es magyar vízilabda-válogatott nagy arányú győzelmet aratott az Európa-bajnokság első meccsén.

Indul a bérletértékesítés!

Augusztus 14-től megvásárolható az FTC Vízilabda szezonbérlete, amely ajándékokat is tartalmaz.

Aranyéremért utaznak az Eb-re

Négy ferencvárosi játékossal kezdi meg szereplését vasárnap a magyar válogatott az U17-es Európa-bajnokságon.

Hamarosan megvásárolható az új szezon vízilabda bérlete

Információk a 2019/2020-as vízilabda szezonra szóló jegy- és bérletárakról.

Elhunyt Ambrus Miklós, az FTC olimpiai bajnoka

86 éves korában elhunyt Ambrus Miklós, az FTC egykori olimpiai bajnok vízilabdázója.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most