2019. december 14.
Megőriztük veretlenségünket a BL-ben
Döntetlennel zárult az OSC-FTC rangadó a Bajnokok Ligájában, így a címvédő veretlenül zárta az őszi szezont.

Kissé tompán kezdte az év utolsó meccsét a friss Magyar Kupa-győztes, de ez érthető is, ha megnézzük mennyire kemény ősz van az FTC mögött. Négy és fél percnek kellett eltelnie, hogy megszerezzük az első gólunkat, de azzal egyenlítettünk is (1-1), hiszen az OSC nem tudta kihasználni az első percek Fradi gólcsendjét. Aztán beindultak az újbudaiak és 3-1-re elléptek az első negyedben.

A következő játékrészre összeállt a védekezésünk és elől is felpörgettük a tempót, aminek meg lett az eredménye. A negyed első támadásából Aaron Younger csökkentette a hátrányt (3-2), majd egy hazai kapufa után Pohl Zoltán iramodott meg a jobb szélen és gyönyörűen ívelt át a túloldalon érkező Giannis Fountoulisnak, aki 3-3-ra egyenlített. Egy kivédekezett emberhátrány után Varga Dénes gyújtotta be a rakétákat, de a kapu előtt néhány méterrel megállították, ötméterest érően. A büntető elmaradt, míg a másik oldalon szólt a síp, ám Vogel Soma kivédte Erdélyi Balázs büntetőjét. A tavaszi bajnoki döntőhöz hasonlóan ismét Vámos Márton ragadta magához a vezér szerepét, és hatalmas erővel bombázott az OSC kapujába, megszerezve ezzel a vezetést először a meccsen (3-4). Vogel is brillírozott, lehúzta a rolót és jöttek a kapufák is a hazaiaktól, így a második negyedben nem tudtak betalálni a kapunkba.

A nagyszünet után Nicolas Contantin-Bicari harcolt ki ötméterest, amihez Varga Dénes úszott oda. Emlékezhetünk rá, hogy a Magyar Kupa-döntőben múlt hét vasárnap két büntetőt is kihagyott csapatkapitányunk, aki fittyet hányt erre és magabiztosan vágta be Branislav Mitrovicsnak (3-5). Sajnos közel sem dőlt el a meccs! Nem tudtuk leszakítani riválisunkat, sőt az OSC Erdélyi akciógóljával és Manhercz büntetőjével egyenlített 5-5-re. Jött két gyors gólváltás, itt Constantin-Bicari, ott Drasko Brguljan volt eredményes (6-6). Ezután másik centerünk, Német Toni harcolt ki ötméterest, amit Vámos lőtt be Mitrovic feje fölé elképesztő erővel (6-7), majd Ubovic egyenlített ismét (7-7). Hárai visszavette a vezetést az OSC-nek 8-7-nél, és még növelhette is volna előnyét, ám Manhercz büntetőjét kivédte Vogel! Ez már második ilyen volt a meccsen saját nevelésű kapusunktól! Olyannyira feltüzelte a Fradit, hogy Vámos negyedik góljával és Sedlmayer lövésével visszavettük a vezetést a negyed végére (8-9)! Csak kapkodtuk a fejünket, annyira nagy tempót diktáltak a csapatok. Ráadásul az izgalmakat fokozta, hogy két gólnál többel egyik csapat sem tudott vezetni, így látótávolságon belül voltak egymáshoz végig.

A Fradi-tábor ismét fantasztikus hangulatot teremtett az uszodába. A harmadik negyed 5-5-ös eredménye után gólok terén csendesebb hajrá következett, de annál nagyobb harcot láthattak a nézők. Több mint hat percig nem tudott egyik fél sem betalálni, majd Andrija Prlainovic egyenlített távolról 9-9-re. Remekül védekeztek a hazaiak, ám Varga Dénes lukat ütött a pajzson és bevitte a tizedik találatunkat is (9-10). Reménykedtünk benne, hogy a Magyar Kupa-döntőhöz hasonlóan most is Dumi gólja dönt, ám 37 másodperccel a vége előtt emberelőnyt kapott az OSC, de Pohl Zoltán a nagy hangzavarban nem vette észre a kiállítást és nem úszott ki. Emiatt ötméterest ítéltek a játékvezetők, aminél Manhercz Krisztián nem hibázott el (10-10). Volt még egy támadásnyi ideje a Fradinak, hogy megszerezze a győzelmet, de Vámos kihagyta az emberelőnyt, így döntetlennel zárult a magyar rangadó.

A meccs egészét nézve megállapítható, hogy igazságos eredmény született, ami azt is jelenti, hogy a Fradi megtartotta veretlenségét a BL-ben és 17 pontos Pro Reccóval vezeti a tabellát. A két gigász mögött a 13-13 pontos OSC és Mladost Zagreb következik. Ezzel le is zárult a csoportkör első fele, amelyben az FTC-Telekom remek teljesítményt nyújtott. Öt győzelem mellett két döntetlen ért el, ráadásul mindkettőt idegenben. A következő fordulót február 4-én rendezik, amelyben az OSC-t fogadjuk majd a Komjádi uszodában.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 7. forduló, 2019.12.14., szombat

Budapest, Nyéki Imre Uszoda

A-HÍD OSC-Újbuda – FTC-Telekom Waterpolo 10-10 (3-1, 0-3, 5-5, 2-1)

Gólszerzőink: Vámos 4, Varga 2, Younger, Fountoulis, Constantin-Bicari, Sedlmayer 1-1

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin