2021. május 13.
Megvan! Ötméteresek után egyenlítettünk az elődöntőben
Az FTC-Telekom drámai mérkőzésen, büntetők után győzött és egyenlített az OSC elleni elődöntős párharcban.

Visszatérhettek és fantasztikus hangulatot teremtettek a szurkolók az elődöntő második mérkőzésén. Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata végig vezetett, de a záró negyedben kiegyenlített az OSC-Újbuda. A büntetőpárbajban azonban 16-14-re megszereztük a győzelmet és kiegyenlítettük az elődöntő állását.

Megnyerte a ráúszást a vendégcsapat, de Vigvári Vendel labdaszerzése után Pohl Zoltán juttatta vezetéshez csapatunkat, rögtön az első támadásunk végén! Vogel Soma védésekkel indított, Vámos Márton büntetőgóljával pedig megdupláztuk az előnyt (2-0). Kiválóan működött ezúttal is a védekezésünk, majd öt perc gólcsendet követően Varga Dénes is betalált a negyed vége előtt; kapott gól nélkül zártuk az első nyolc percet.

Az OSC kezdte jobban a második játékrészt, Salamon Ferenc lövése a hálóban kötött ki, majd Tóth Márton találatával már egyre zárkóztak a vendégek (3-2). Német Toni centergóljával megállítottuk a vendégek zárkózását, ekkor Erdélyi Balázs is hozzászólt a meccshez a kék sapkásoktól, de Nikola Jaksic előbb kettő, majd Jansik Szilárd újra három gólosra növelte az előnyt (6-3). Nem a védekezések percei voltak, Burián Gergő találatával alakult ki a félidei 6-4-es állás.

Ismét jobban kezdett az OSC, Csacsovszky Erik találatával újra egy volt közte. Emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért is a vendégek, de Jaksic hatalmas blokkja után a miénk lett a labda! Varga Zsolt időt kért, a lemodellezett akció végén Vigvari bombázott Lévai Márton kapujába (7-5).

Remek csapatként muzsikált az FTC, a mérkőzés harmadik harmadában még nem volt duplázónk, Giannis Fountoulis pedig nyolcadik gólunkat szerezte büntetőből (8-5). Burián közelebb hozta az újbudai csapatot, majd egy négy perces gólcsend után Hárai Balázs volt eredményes, de Zalánki Gergőé volt a végszó a negyed lefújása előtt két másodperccel (9-7).

Elhoztuk a labdát Sedlmayer Tamás révén, de nem tudtunk betalálni. Az OSC újra feljött egy gólra, Manhercz Krisztián talált be (9-8). A mérkőzés talán leghosszabb támadása után, - Lévai kétszer is hárított kettős emberelőnyben - Vigvári megszerezte második gólját, így már volt duplázónk és növeltük az előnyünket (10-8). Fej-fej mellett haladtak a csapatok, Burián harmadik góljával ismét egy volt közte, majd Manhercz révén először egyenlítettek az újbudaiak (10-10).

Varga szerezte vissza a vezetést, majd remek védekezésünknek és a szurkolóink által teremtett fantasztikus hangulatnak is köszönhetően nem tudott egyenlíteni az OSC, Jaksic pedig a kapu közvetlen közeléből be tudta ütni a labdát (12-10).

12-10-et mutatott a Komjádi uszoda eredményjelzője amikor két perc volt hátra a mérkőzésből. Újra igyekezett zárkózni az újbudai csapat, Csacsovszky talált a kapunkba, negyven másodperccel a vége előtt ráadásul kiegyenlítettek a vendégek (12-12).

Végig támadtuk a maradék időt, de érvényes gólt nem sikerült szereznünk, Jaksicot szabálytalannak látták a játékvezetők. Következett a büntetőpárbaj!

Varga úszott oda elsőként és magabiztosan értékesítette az ötméterest. Vogel bravúrral kezdett, Manhercz kísérletét hárította! Vámos Márton meglepetésre hibázott, nem talált kaput, majd Erdélyi révén egyenlített az OSC. Fountoulis következett, bebombázta. Vogel nézett farkasszemet Csacsovszkyval és kapusunk megfogta a kísérletet, újra lépéselőnybe kerültünk. Zalánki hozta a kötelezőt és Burián sem hibázott. Jaksic kezdte az ötödik sorozatot és a vízre pattintva értékesítette a büntetőt, 16-14-re győztünk a Császár-Komjádi sportuszodában. 2018 ősze óta ez volt az ÖTÖDIK megnyert büntetőpárbaja Varga Zsolt együttesének. Korábban ötméteresek után hódítottuk el az Európai Szuperkupát, a bajnoki trófeát, a Bajnokok Ligája serleget Hannoverben és legutóbb a Magyar Kupa döntőjében diadalmaskodtunk ily módon a Margitszigeten.

Az FTC-Telekom 6-0-ás hátrányból felállva kiegyenlítette a párharcot, így vasárnap 14:05 perctől következik a mindent eldöntő összecsapás a Nyéki Imre uszodából, melyet élőben követhetnek az M4 Sporton. Az összecsapásra sajnos nem tarthatnak velünk szurkolóink, a mérkőzés zártkapus.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
Elődöntő 2. mérkőzés, 2021.05.13. 19:45
Császár-Komjádi Béla Sportuszoda

FTC-TELEKOM WATERPOLO - OSC-ÚJBUDA 16-14 (3-0, 3-4, 3-3, 3-5) - ötméteresekkel 4-2
Gólszerzőink: Varga 3, Jaksic 3, Zalánki 2, Vigvári 2, Fountoulis 2, Pohl 1, Jansik 1, Német 1, Vámos 1

A párharc az egyik csapat 7. megszerzett pontjáig tart, az állás 6-6.

Cikkajánló

Sztárcsapat is vár a fradistákra az olimpia előtt

A magyar férfi vízilabda-válogatott hat fradistával a soraiban megkezdte a felkészülést az olimpiára - VIDEÓ!

Megvan a Fradi jövő évi kerete! BL-győztes is érkezik

Új és távozó játékosokat jelentett be az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata – VIDEÓ!

Nem sikerült a címvédés, ezüstérmesek lettünk a BL-ben

Férfi vízilabdacsapatunk 9-6-ra kikapott a Pro Reccótól a BL-döntőben, Belgrádban.

Fantasztikus siker! BL-címvédés kapujában a Fradi!

Az FTC-Telekom Waterpolo 14-12-re legyőzte a Bresciát, így szombaton a Pro Recco ellen BL-döntőt játszik.

Legyőztük a Marseille-t, pénteken a döntőért játszunk

Férfi vízilabdázóink 14-6-os sikert arattak és bejutottak a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé.

Elhunyt egykori bajnok pólósunk, Molnár Róbert

Az FTC vízilabdacsapatának egykori bajnok és kupagyőztes játékosa tragikus hirtelenséggel távozott közülünk.

A Fradi ifi pólósainak sikere, és ami mögötte van

Riport az FTC pólós utánpótlásáról, a jelen sikereiről, a tervekről és az előttünk álló változásokról – VIDEÓ!

A fejlődés útján az utánpótlás; Szűcs Levente érkezett

Remek szezont zárt vízilabda utánpótlásunk, ahol új edzőkkel folytatódik a munka Nyéki Balázs irányításával.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most