2021. március 19.
„Mentálisan és fizikálisan is felkészültek vagyunk”
A Komjádi Kupa négyes döntőjében a Nyéki Balázs vezette FTC-Telekomnak is szurkolhatunk.

A hétvégén rendezik a Komjádi Béla Vízilabda Kupa négyes döntőjét, ahová 2018 után jutott be ismét a Ferencváros csapata. Nyéki Balázs irányításával együttesünk az elmúlt hetekben külön figyelmet fordított a felkészülésre és a sorsolás után tudatosan döntőcentrikusan edzett. A fináléba jutásért FTC-Honvéd és UVSE-Vasas mérkőzéseket rendeznek szombaton. A Komjádi Kupa és az ifjúsági együttesünk edzőjével, Nyéki Balázzsal beszélgettünk a Final Four előtt.

„Ebben a szezonban a vírushelyzet miatt egy rövidített Komjádi Kupát iktattak be a menetrendbe. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el a teljes kupasorozatban, ami a nyolcaddöntőkkel kezdődött, majd a negyeddöntőkkel folytatódott és mostanra négy csapat harcol a végső győzelemért.”- vázolta fel a lebonyolítást Nyéki Balázs.

Az FTC-Telekom az első körben az OSC Újbudával mérte össze erejét még január 27-én és győzött magabiztosan 18-7-re. Szabó II. Bence négy, Fekete Gergő és Nyíri Balázs három-három találattal vétette észre magát. A negyeddöntőben a Szentest fogadtuk a Népligetben, ahol Vigvári Vendel négyszer köszönt be és Gyapjas Brendon szép védésekkel járult hozzá a fölényes, 18-5-ös győzelemhez. Az említett öt játékos Varga Zsolt OB I-es keretének is tagja, ráadásul hárman nemzetközi rutin is szereztek maguknak az elmúlt hetekben-hónapokban, hiszen Vigvári és Fekete után március elején Nyíri is bemutatkozott a Bajnokok Ligájában.

„Minden Komjádi Kupa mérkőzés előtt csatlakozott hozzánk az az öt játékos, akik a felnőttekkel készülnek. Nagyon hálás vagyok Zsoltnak, hogy a sorozat összes mérkőzése előtt lehetővé tette ezt, különösen most a végjátékhoz érkezve. Ezen a héten szinte végig velünk készültek. Köszönöm Zsoltnak, hogy rugalmas volt.”- mondta a csapat edzője, aki szerint jó felkészülést tudhat maga mögött a fiatal zöld-fehér együttes, de az összeszokottság már korábban kialakult.

„A felnőtteket sújtó sérüléshullám és egészségügyi problémák miatt összesen heten játszottak fel az ifi csapatból, tehát nem ismeretlenként ugranak be a srácok a medencébe. A kettős terhelésű játékosok fáradtsági és fizikális szintjét külön figyeltük és ők tudatosan más terhelést kaptak. Igyekeztünk úgy kialakítani a programot, hogy mindenki 100%-os állapotban legyen a szombati elődöntőre.”

Március 8-án kisorsolták a négyes döntő párosításait. Az egyik ágon a legutóbbi kiírás harmadik helyén végző UVSE a címvédő Vasassal mérkőzik, míg Nyéki Balázs tanítványai a Honvéddal találkoznak az elődöntőben.

„Tiszteletreméltó eredményeket produkált a Honvéd. Magabiztosan verték az Egert és végig vezetve búcsúztatták a végső győzelemre is esélyes BVSC-t. Természetesen nem vesszük félvállról őket, sokan játszottak már az OB I-es csapattal és 3-4 játékosuk folyamatosan tagja a keretüknek, amiből kettőnek meghatározó szerepe van a felnőtt bajnokságban. Mi azonban két meccsre készülünk. A hét folyamán a döntőbekerülést és az ottani jó játékot sulykoltam folyamatosan a srácoknak, mentálisan és fizikálisan is felkészültek vagyunk. Akarjuk a győzelmet!”- zárta gondolatait Nyéki Balázs.

A Komjádi Béla Vízilabda Kupa négyes döntőjét 2021. március 20-21. között rendezik a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Hajrá, Fradi!

Komjádi Kupa 
2021.03.20. 16:00
Császár-Komjádi Sportuszoda
Elődöntö
FTC-Telekom–Honvéd
Zárt Kapu
Élő közvetítés az FTC Utánpótlás YouTube oldalán

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin