2021. november 8.
Milyen csapat is a Kragujevac?
Verhető, de nagyon jó Kragujevac lesz az ellenfelünk a második BL-fordulóban.

Az nem újdonság, hogy egyenetlenre sikerült az idei két BL-csoport. Az „A”, amelyben az FTC-Telekom szerepel, sokkal-sokkal erősebb, gyakorlatilag nincs benne gyenge csapat – talán csak a Dinamo Tbiliszi nem gondolkodik a nyolcas döntőbe jutásról –, következésképp minden ellenféllel rangadót vívunk: ilyen lesz a Radnicki Kragujevac elleni mérkőzés is.

Olaszországban a Pro Recco, Szerbiában a Novi Beograd számít az elitalakulatnak, ehhez képest a legutóbbi idényben előbbit a Brescia, utóbbit a Radnicki verte meg a bajnoki döntőben – mit ad isten, mi pont e két „óriásölővel” kezdjük a mostani BL-csoportkört, ráadásul mindkettővel idegenben…

A Radnicki jól kezdte az új évadot, habár egy-egy vereséget elszenvedett már a bajnokságban és a BL-ben is – mindkettőt a Novi Beograd ellen. Egyébként az összes bajnokiját nyerte, a legutóbbi kettőt a Crvena zvezda és a Vojvodina ellen 10–8-ra és 21–8-ra. Kiváló együttes lesz tehát az ellenfelünk, ehhez kétség sem férhet, amely egyébként hat év után tér vissza a BL-be, és most játssza majd az első hazai meccsét.

„Fiatalos a csapat, amely évek óta együtt alakul, fejlődik – kezdte szakvéleményét a szakosztályvezetőnk, Madaras Norbert. – Ebből a keretből öten-hatan tagjai voltak a junior-világbajnokságon győztes szerb válogatottnak: őket egyben tartani már önmagában nagy dolog, ám hozzájuk még érkeztek is jó pólósok, például a 2016-os olimpiai bajnok Milos Cuk, illetve Josip Vrlic, aki idén járt a játékokon Tokióban. Pluszban ott van még az OSC-ben megfordult balkezes Aleksa Ukropina, valamint a kapus Lazar Dobozanov: ők jó alapot adnak. Ráadásul az előző idényben bajnoki döntőt nyertek, úgyhogy jó élményük is van – az én élményem, hogy ott nagyon nehéz játszani, egyszer a Szolnokkal ki is kaptam…”

Mindeközben persze a csapatunk két hete Bresciából is elhozott egy pontot a nyitó BL-fordulóban, az OB1-ben hétből héttel áll, a Magyar Kupában pedig címvédőként már bejutott a négyes döntőbe.

„Nekünk van néhány olyan játékosunk, akik mellé a többiek felnőhetnek, és valószínűleg szoros, csak a végén eldőlő meccsen felénk billenhet a mérleg nyelve – folytatta Madaras Norbert. – Kragujevacban néhány éve kezdték komolyan a pólót, odavitték Filip Filipovicot, Boris Zlokovicot, BL-döntőztek is. Van tehát múltjuk, csak a többi szerb klubhoz mérten kevésbé ismertek, de mennek, amíg tudnak, most pedig kiegészültek egy-két rutinos játékossal. Az edzőjük a juniorválogatott szövetségi kapitánya, aki szintén fiatal, ám tökéletesen ismeri a csapatát. Nem hatalmas nevek, félni sem kell tőlük, viszont nagyon jól teszik a dolgukat – ugyanez látszott a junior vb-n is: egységesek, tudják a feladatukat, és azt precízen végrehajtják, ez az esélyük ebben a BL-csoportban is. A másikból tovább is jutnának, innen, remélem, nem fognak…”

 

BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
2021. 11. 09., 20:30, Kragujevac
Radnicki Kragujevac–FTC-Telekom

Közvetítés: m4sport.hu

Cikkajánló

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin