2019. június 9.
Mindent megnyertek a Fradi pólósai!
Férfi pólósaink sikerével az eddig hiányzó BL-serleg is bekerül az FTC vitrinjébe. Legek és érdekességek.

A Ferencváros olyat tett, amire nemhogy a szezon előtt, de még a Final8 kezdetén is kevesen számítottak. A magyar bajnok a Bajnokok Ligája selejtezőjéből indulva mindössze a negyedik helyen jutott tovább csoportjából a hannoveri nyolcas döntőbe, ahol abszolút újoncként a fináléig menetelt két korábbi győztest is kiejtve. A döntőben a toronymagas esélyes Pro Reccót búcsúztató címvédővel kellett szembenéznie, ám heroikus küzdelemben, ötméteresekkel felül tudta múlni az Olympiakosz Pireuszt is. Ezzel férfi pólósaink megnyerték a Bajnokok Ligáját, amely a klub 120 éves fennállása óta még senkinek sem sikerült! 

MÁR NINCS HIÁNYZÓ TRÓFEA

A Ferencváros sorozatban a harmadik európai klubtrófeáját nyerte meg, hiszen két Euro Kupa után a Bajnokok Ligája-serleget is megszerezte. Ez pedig azt is jelenti, hogy az FTC vízilabdacsapata a magyarországi címeken kívül a létező összes európai klubtrófeát begyűjtötte legalább egyszer. A KEK-et négyszer (1975, 1977, 1979, 1998), kétszer-kétszer a LEN Kupát (1995, 1997) és az Euro Kupát (2017, 2018), illetve háromszor az Európai Szuperkupát (1978, 1980, 2018). Idén pedig megvan a hiányzó láncszem, a Bajnokok Ligája is! Erre egyébként csak négy csapat volt képes korábban: az olasz Pescara és a Posillipo Napoli illetve a szerb Partizan Belgrád.

IDÉN MINDENT MEGNYERTÜNK

Varga Zsolt együttese hibátlan teljesítménnyel zárta a 2018/19-es szezont, mivel minden sorozatot megnyert, ahol elindult. Sorrendben az Európai Szuperkupát, a Magyar Kupát, a Magyar Szuperkupát, a magyar bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. Ha beleszámítjuk az előző idény utolsó két címét - a magyar bajnokságot és az Euro Kupát -, akkor zsinórban már hét fináléban maradt veretlen a Fradi. Az utolsó trófea, amit nem tudtunk bezsebelni, a 2017-es Magyar Kupa volt. 

BÜNTETŐSPECIALISTA

Az ominózus Szolnok elleni Magyar Kupa elődöntő után vezetőedzőnk, Varga Zsolt a fejébe vette, hogy nem fordulhat elő többet, hogy büntetőkkel kikapjunk. Ezért minden edzés végén gyakoroltatta a csapattal az ötmétereseket, aminek jól láthatóan megvan az eredménye. Büntetőkkel nyertünk 2018 novemberében az Európai Szuperkupában az Olympiakosz Pireusz ellen, majd néhány hete a bajnoki döntő harmadik meccsén az OSC ellen és most a BL-fináléban is. A különbség annyi volt, hogy az első két párbajban Varga Dénes, Vámos Márton, Aaron Younger és Kállay Márk voltak a lövőink, akik nem hibáztak, a hannoveri döntőben azonban változtatnia kellett a szakmai stábnak. Dumi és Marci ugyanis kipontozódott a mérkőzés végére, így Jansik Szilárd és Sedlmayer Tamás lépett a helyükre. Előbbi első próbálkozásából hibázott, aztán a második körben már értékesítette az ötméterest. De ez mit sem ért volna Vogel Soma nélkül! Kapusunk 13 büntetőből csupán hat gólt kapott ezekben a párbajokban.

MVP

Az idei FINAL8 legértékesebb játékosának Varga Dénest választották, ezzel 2012 után kapta meg ismét a rangos elismerést. Kijelenthető, hogy a Fradi csapatkapitánya pályafutása egyik legjobb szezonját zárta. Ugyan a BL-döntőjében kipontozódott az utolsó negyedre és csak a kispad mellett figyelhette, ahogy az Olympiakosz 10-7-ről egyenlít, de ennek ellenére a korábbi meccseken hatalmas hatással volt játékával a csapat teljesítményére. Elég, ha csak az elődöntőt említjük, ahol 5-7-es hátránynál az ő zsenialitása kellett ahhoz, hogy négy perc alatt megfordítsuk az állást, hiszen mesterhármast szerzett és remek gólpasszt adott, amivel 9-7-re nyerni tudtunk. Dumi játékát látva nyugodt szívvel megállapíthatjuk, hogy egy újabb szintre lépett 2019-ben! Mindemellett ki kell emelni a csapat többi tagjának gólérzékenységét is, mivel a nyolcas döntőben szereplő 12 mezőnyjátékosból 11 eredményes tudott lenni.

A BAJNOKOK LIGÁJA-GYŐZTES FTC-TELEKOM WATERPOLO

Játékosok: Gárdonyi András, Vogel Soma, Sedlmayer Tamás, Kállay Márk, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Mezei Tamás, Német Toni, Slobodan Nikic, Nikola Jaksic, Aaron Younger, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Stefan Mitrovic, Gór-Nagy Miklós

Vezetőedző: Varga Zsolt

Segítői: Nyéki Balázs, Katona Norbert

Cikkajánló

Keretszűkítés után a fél Fradi a válogatottban

Märcz Tamás szövetségi kapitány kijelölte a vb-re készülő válogatott keretét, melynek a fele FTC-s.

Jaksic: Világliga-arany mellé olimpiai kvóta

A FTC-s Nikola Jaksiccsal a soraiban Szerbia nyerte a vízilabda Világligát, így kijutott az olimpiára.

Ötödik helyen zártunk a Világligán

Kanada és Japán legyőzése után az ötödik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világligán.

Visszavonul világbajnokunk!

Az FTC-Telekom Waterpolo játékosa, Gór-Nagy Miklós befejezi pályafutását, de marad a klub kötelékében!

Nem jutottunk be az elődöntőbe

Ötméteresekkel vesztette el a negyeddöntőt a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga Szuperdöntőben.

Német Toni vezérletével nyertünk Japán ellen

Remek hajrájával győzött a magyar férfi vízilabda-válogatott és második helyen jutott tovább a Világligában.

BL-győzelem, nyári tábor, kapusedzés

Az FTC-Telekom kapusa, Gárdonyi András a szezon befejeztével a nyári táborban segít és már tervezi jövőjét.

Vihar után jött a feltámadás

Nem mindennapi meccset nyert meg ötméteresekkel a magyar válogatott a Világliga Szuperdöntőben.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most