2019. június 9.
Mindent megnyertek a Fradi pólósai!
Férfi pólósaink sikerével az eddig hiányzó BL-serleg is bekerül az FTC vitrinjébe. Legek és érdekességek.

A Ferencváros olyat tett, amire nemhogy a szezon előtt, de még a Final8 kezdetén is kevesen számítottak. A magyar bajnok a Bajnokok Ligája selejtezőjéből indulva mindössze a negyedik helyen jutott tovább csoportjából a hannoveri nyolcas döntőbe, ahol abszolút újoncként a fináléig menetelt két korábbi győztest is kiejtve. A döntőben a toronymagas esélyes Pro Reccót búcsúztató címvédővel kellett szembenéznie, ám heroikus küzdelemben, ötméteresekkel felül tudta múlni az Olympiakosz Pireuszt is. Ezzel férfi pólósaink megnyerték a Bajnokok Ligáját, amely a klub 120 éves fennállása óta még senkinek sem sikerült! 

MÁR NINCS HIÁNYZÓ TRÓFEA

A Ferencváros sorozatban a harmadik európai klubtrófeáját nyerte meg, hiszen két Euro Kupa után a Bajnokok Ligája-serleget is megszerezte. Ez pedig azt is jelenti, hogy az FTC vízilabdacsapata a magyarországi címeken kívül a létező összes európai klubtrófeát begyűjtötte legalább egyszer. A KEK-et négyszer (1975, 1977, 1979, 1998), kétszer-kétszer a LEN Kupát (1995, 1997) és az Euro Kupát (2017, 2018), illetve háromszor az Európai Szuperkupát (1978, 1980, 2018). Idén pedig megvan a hiányzó láncszem, a Bajnokok Ligája is! Erre egyébként csak négy csapat volt képes korábban: az olasz Pescara és a Posillipo Napoli illetve a szerb Partizan Belgrád.

IDÉN MINDENT MEGNYERTÜNK

Varga Zsolt együttese hibátlan teljesítménnyel zárta a 2018/19-es szezont, mivel minden sorozatot megnyert, ahol elindult. Sorrendben az Európai Szuperkupát, a Magyar Kupát, a Magyar Szuperkupát, a magyar bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. Ha beleszámítjuk az előző idény utolsó két címét - a magyar bajnokságot és az Euro Kupát -, akkor zsinórban már hét fináléban maradt veretlen a Fradi. Az utolsó trófea, amit nem tudtunk bezsebelni, a 2017-es Magyar Kupa volt. 

BÜNTETŐSPECIALISTA

Az ominózus Szolnok elleni Magyar Kupa elődöntő után vezetőedzőnk, Varga Zsolt a fejébe vette, hogy nem fordulhat elő többet, hogy büntetőkkel kikapjunk. Ezért minden edzés végén gyakoroltatta a csapattal az ötmétereseket, aminek jól láthatóan megvan az eredménye. Büntetőkkel nyertünk 2018 novemberében az Európai Szuperkupában az Olympiakosz Pireusz ellen, majd néhány hete a bajnoki döntő harmadik meccsén az OSC ellen és most a BL-fináléban is. A különbség annyi volt, hogy az első két párbajban Varga Dénes, Vámos Márton, Aaron Younger és Kállay Márk voltak a lövőink, akik nem hibáztak, a hannoveri döntőben azonban változtatnia kellett a szakmai stábnak. Dumi és Marci ugyanis kipontozódott a mérkőzés végére, így Jansik Szilárd és Sedlmayer Tamás lépett a helyükre. Előbbi első próbálkozásából hibázott, aztán a második körben már értékesítette az ötméterest. De ez mit sem ért volna Vogel Soma nélkül! Kapusunk 13 büntetőből csupán hat gólt kapott ezekben a párbajokban.

MVP

Az idei FINAL8 legértékesebb játékosának Varga Dénest választották, ezzel 2012 után kapta meg ismét a rangos elismerést. Kijelenthető, hogy a Fradi csapatkapitánya pályafutása egyik legjobb szezonját zárta. Ugyan a BL-döntőjében kipontozódott az utolsó negyedre és csak a kispad mellett figyelhette, ahogy az Olympiakosz 10-7-ről egyenlít, de ennek ellenére a korábbi meccseken hatalmas hatással volt játékával a csapat teljesítményére. Elég, ha csak az elődöntőt említjük, ahol 5-7-es hátránynál az ő zsenialitása kellett ahhoz, hogy négy perc alatt megfordítsuk az állást, hiszen mesterhármast szerzett és remek gólpasszt adott, amivel 9-7-re nyerni tudtunk. Dumi játékát látva nyugodt szívvel megállapíthatjuk, hogy egy újabb szintre lépett 2019-ben! Mindemellett ki kell emelni a csapat többi tagjának gólérzékenységét is, mivel a nyolcas döntőben szereplő 12 mezőnyjátékosból 11 eredményes tudott lenni.

A BAJNOKOK LIGÁJA-GYŐZTES FTC-TELEKOM WATERPOLO

Játékosok: Gárdonyi András, Vogel Soma, Sedlmayer Tamás, Kállay Márk, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Mezei Tamás, Német Toni, Slobodan Nikic, Nikola Jaksic, Aaron Younger, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Stefan Mitrovic, Gór-Nagy Miklós

Vezetőedző: Varga Zsolt

Segítői: Nyéki Balázs, Katona Norbert

Cikkajánló

Esélyt sem adtunk a Szolnoknak

Tizenegy góllal nyert az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a nagy rivális otthonában és őrzi veretlenségét.

Egy Szolnok-FTC mindig rangadó

Újabb idegenbeli mérkőzés vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára, amely nagy riválisához látogat.

Látvány és cukiság – klasszisunkat így még nem fotózták

Bajnokok Ligája-győztes játékosunknak egy „tengeralattjáró” felé is úsznia kellett… – VIDEÓ!

Szavazzunk! Legyen FTC-játékos 2019 legjobbja

Varga Dénesre, Vámos Mártonra és Aaron Youngerre is lehet szavazni a Total Waterpolo versenyében.

Győzelemmel emlékeztünk legendánkra

A vasárnap elhunyt Szívós István emléke előtt adózva magabiztos sikert aratott a magyar válogatott.

„A Pista”, aki miatt a vízilabda szabályait is átírták

Gerendás Györggyel emlékeztünk vissza a vasárnap elhunyt Szívós Istvánra.

Elhunyt Szívós István

Elhunyt az olimpiai bajnok Szívós István, az FTC egykori játékosa, edzője, elnöke és szakosztályvezetője.

Jó kezdés után fontos BL-győzelem idegenben

Grúziai sikerével megőrizte BL-veretlenségét az FTC-Telekom Waterpolo, amely továbbra is első csoportjában.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most