2021. december 20.
A Splittel zárjuk az évet – nehézségek után
Még mindig nem teljesen egészséges a keret, ám így is a győzelem a cél az utolsó 2021-es BL-mérkőzésen.

Az utolsó felvonás következik: a Jadran Split elleni Bajnokok Ligája-mérkőzéssel véget ér a 2021-es versenyszezon férficsapatunknak.

Tele volt az esztendő sikerekkel, legutóbb a kevesebb mint két hete (sorozatban negyedszer) megnyert Magyar Kupával, viszont egy feladat még hátravan: három pontot szerezni kedd este a Komjádiban.

Ellenfelünk a horvát Jadran Split lesz, amely 6 ponttal áll a bivalyerős A-csoportban, úgy, hogy egyszer nyer, egyszer veszít, és szigorúan tartja a sormintát. Kezdésnek például veszített Barcelonában (6–11), ahol mi legutóbb ikszeltünk, utána hozta a kötelezőt odahaza a Dinamo Tbiliszi ellen (15–13), majd kikapott a Novi Beogradtól (12–17), legyűrte a Radnicski Kragujevacot (9–8), legutóbb pedig alulmaradt Pireuszban (10–12).

Utóbbi meccs abból a szempontból is érdekes, hogy a horvátok sosem vezettek, sőt, viszonylag korán nagy hátrányba kerültek, az utolsó negyedben mégis feljöttek mínusz kettőre és a mínusz egyért is támadhattak a BL egyik, ha nem a legerősebb csapatának uszodájában…

Nem lehet tehát könnyű meccsre számítani, főleg, hogy a mieinken átszaladt valami vírus a Spanyolországból hazatérés után, ezért a Debrecen elleni bajnoki el is maradt pénteken.

Egyelőre annyit tudhatunk, hogy nem a koronavírusról van szó, mert a tünetek is eltérőek, ráadásul a játékosokat és a stábot a Spanyolországba utazás előtt tesztelték, néhányakat szúrópróbaszerűen Barcelonába érve a repülőtéren is, és minden vizsgálat negatív eredményt hozott. A hazatérés után csütörtökön antigén-vizsgálatnak is alávetették a küldöttség tagjait, majd hétfő délelőtt jött az újabb tesztkör.

Mindenesetre hétfőre már mindenki munkára jelentkezett, még ha nem is feltétlenül kicsattanó erőben: vezetőedzőnk, Varga Zsolt óvatosan is tervezte meg az edzésprogramot, valamint előzetesében kitért az ellenfére, meg a közelgő ünnepekre is.

Mindeközben a Split is megnyerte hazája kupáját, méghozzá a Jug Dubrovnik ellen, úgyhogy önbizalomnak a Jadran sincs híján.

- A pályafutásom során sok sikerben volt részem, de a Jadrannal megszerezni a Horvát Kupát, ez különleges, és szárnyakat adhat – nyilatkozta a Split olimpiai bajnok játékosa, Niksa Dobud. – A győzelmünk bizonyosan megnövelte az önbizalmunkat, ami remélem, meglátszik majd a Ferencváros ellen is.

Ettől függetlenül az esztendő utolsó mérkőzésén nem lehet más a célunk, mint három pontot szerezni és 23-asra hizlalt veretlenségi sorozattal menni a pihenőre.

A Jadran Split elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti majd.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, A-CSOPORT, 6. FORDULÓ
2021. 12. 21., 20:30, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-Telekom Waterpolo–Jadran Split (horvát)

Élő közvetítés: M4 Sport

Cikkajánló

Győztes rangadóval őrizzük veretlenségünket

Magabiztos, 15-12-es sikert aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a Vasas elleni hazai bajnokin.

Rangadók hete

Három napon belül két bajnoki mérkőzést is játszik a Komjádiban az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata.

Sikerült nyerni Bresciában!

Óriasi hajrával fordított az FTC-Telekom férfi pólócsapata, és két forduló után hibátlan a BL-csoportban.

Megtörnénk a jeget Bresciában

Szerda este a BL-szezon egyik legnehezebb feladata vár az FTC férfi vízilabdacsapatára.

Fölényes siker a rangadón

Kilenc góllal győzött a listavezető FTC-Telekom vízilabdacsapata a második helyen álló BVSC ellen.

Leszakíthatjuk üldözőinket

Két BL-rangadó között a bajnokságban is kiemelt meccs vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára.

Gyászol a Fradi-család: elhunyt Wiesner Tamás

Életének 74. évében elhunyt az FTC egykori vízilabdázója, szakosztályvezetője, az Európa-bajnok Wiesner Tamás.

Telt ház, görögverés, varázslatos BL-este a Komjádiban

Férfi vízilabdázóink remekeltek a Bajnokok Ligája rangadóján az Olympiakosz ellen - VIDEÓ

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin