2021. február 28.
Nem a legjobbkor, de jön a Bajnokok Ligája forduló
Az FTC-Telekom Waterpolo hétfőn beköltözik a buborékba és négy meccs vár rá a BL csoportkörében.

Ez a Bajnokok Ligája kör nehezebb lesz, mint az előző volt, ezúttal ugyanis mindkét riválisunkkal megmérkőzünk és négy nap alatt négyszer kell játszanunk, ami ebben az időszakban hatalmas erőpróba lesz.

FOGHÍJASAN, DE FELEMELT FEJJEL!

„Megfogyva bár, de törve nem.” – írta Vörösmarty Mihály a Szózatban és az FTC-Telekom játékosaira most tökéletesen illenek e szavak, hiszen a válogatott szünet után vereséget szenvedtünk a BVSC otthonában 11-10-re. A zuglói kapuban Szakonyi Dániel tizennyolc védéssel segítette csapatát, mi pedig elfáradtunk. Érződött játékosainkon, hogy küzdenek, de még vissza kell állniuk a rendes kerékvágásba. Az erőnlétet és összhangot vissza kell építeni, nem beszélve vízilabdázóink formájáról, ami nem könnyű feladat, ha egyetlen közös edzéssel készülhetett „teljes” kerettel Varga Zsolt együttese a kedden kezdődő Bajnokok Ligája küzdelmekre.

KIÜTÖTTÜK A JADRANT ÉS A HANNOVERT

Az első BL csoportkört még 2020 decemberének közepén rendezték és férfi pólósaink három mérkőzésen voltak érdekeltek: Az elsőn 11-2-re múltuk felül a Jadran Herceg Novi csapatát, majd a buborék második meccsén háromgólos vereséget szenvedtünk a Bresciatól (7-10). Az utolsó játéknapon pedig 15-tel, és feljavuló csapatjátékkal és lövő százalékkal vertük a Hannovert, Vigvári Vendel négyszer, Varga Dénes háromszor talált be.

NAGYOBB ERŐPRÓBA ELŐTT!

Ezúttal három helyett négy meccset játszunk március 2-5-e között. Mindjárt az elsőn, csoportunk nyitómeccsén 14:00-kor a veretlen Barcelonetával nézünk farkasszemet. A spanyolokkal legutóbb a 2018/2019-es kiírásban találkoztunk, akkor a csoportkörben mindkét találkozón kikaptunk, de a hannoveri Final Eight elődöntőjében fantasztikus mérkőzésen fordítottunk a hajrában 5-7-ről 9-7-re a háromgólos Varga Dénes vezérletével és bejutottunk a döntőbe, ahol megnyertük első Bajnokok Ligája címünket. Bár azt csak halkan tesszük hozzá, hogy a Barceloneta ellen világklasszis teljesítményt nyújtó csapatkapitányunk ezúttal nem tud a Fradi segítségére lenni.

MINDEN ERŐNKRE SZÜKSÉG LESZ

A második és harmadik meccsen kell a lehető legjobbat nyújtania pólósainknak. Az FTC szerdán 16:30-tól a Dinamo Tbilisivel, csütörtök este 19:00-kor pedig a Jadrannal csapunk össze a Duna Arénában. Ez az a két találkozó, amit foghíjasan is, de meg kell nyernünk, hogy nyugodtabban várhassuk az utolsó csoportkört. A mostani forduló utolsó meccsén a Brescia ellen megyünk harcba. Az olaszok találkoztak már a Barcelonetával, a spanyolok többek között Daniel Lopez Pinedo kapus 68 százalékos védési hatékonyságának és Alberto Muniarriz négy találatának köszönhetően győztek két góllal, 8-6-ra. A negyedik napon döntő szerepe lesz a fáradtságnak is az olaszok ellen is. 

CSAK EGY CSAPAT VERETLEN

Három forduló után már csak a Barceloneta veretlen, így 9 ponttal a „B” csoport élén várja a keddi folytatást. A második helyen az FTC-Telekom Waterpolo és a Brescia 6-6 pontot gyűjtve, míg a Tbilisi és a Jadran 3-3-mal lőtávolban lehet a dobogóra is, de ehhez az elől levőknek is lesz egy-két szava. A német Hannover minden meccsén vereséget szenvedett így ők az utolsó helyről javítanának. Bár a németek jóformán hátra is dőlhetnek, hiszen rendezőként biztosították a helyüket az idei nyolcas döntőben, így a Ferencváros nem engedheti meg magának, hogy a Barceloneta és a Brescia mellett más csapat is megelőzze.

Cikkajánló

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

Nyerni megyünk Barcelonába!

A BL-csoportban két győzelemmel álló férfi pólósaink újabb lépést tennének a Final4 felé.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin