2019. június 12.
Nyéki Balázs a válogatottban!
Az FTC-Telekom másodedzője, Nyéki Balázs a magyar válogatott munkáját segíti majd a Világliga Szuperdöntőn.

A magyar férfi vízilabda-válogatott két nagy tornán vesz részt idén nyáron. Június 18-23. között Belgrádban játszik a Világliga Szuperdöntőn, majd július 15-27. között a dél-koreai Kvangdzsuban rendezik meg a világbajnokságot. A nemzeti együttes nyári keretébe tíz ferencvárosi játékos kapott meghívót, akik csütörtök délelőtt csatlakoznak a Margitszigeten készülő csapathoz. Szerdán azonban már felbukkant egy BL-győztes Fradista a parton! Másodedzőnk Nyéki Balázs, aki a szövetségi kapitány kérésére került a stábtagok közé. 

Mit szóltál hozzá, amikor felhívott Märcz Tamás? Mennyit gondolkodtál mire elfogadtad a felkérést?

Egy jó ideig kergettük egymást, mert vagy én tartottam edzést, vagy neki volt valamilyen tárgyalása, aztán egy idő után rövidre zárta és megkérdezte telefonon, hogy segítenék-e neki a Világligán. Természetesen azonnal igent mondtam neki, mert ez nem csak egy lehetőség, hanem óriási megtiszteltetés. Fantasztikus érzés volt, amikor Tomi feltette nekem ezt a kérdést.

Mit jelent számodra ez a lehetőség?

Azt érzem, hogy a munkámnak az elismerése, de mindenképp szeretnék köszönetet mondani két embernek, akik nélkül az edzői pályafutásom nem indult volna el. Gerendás Györgyről és Varga Zsoltról van szó. Tudom, hogy nem ez a csúcsa a vízilabdának, de nekem ebben a pillanatban ez a csúcs, ahová eljuthattam két éven belül. Mindenképp hálás vagyok nekik, hogy megadták nekem a lehetőséget anno itt a Ferencvároson belül és mondhatni a mai napig segítik az edzői karrierem épülését. Óriási köszönet ezért nekik!

Erre a nyárra szól a válogatott megbízatásod?

A nyárnak az első részére, a Világliga végéig, mert utána folytatódik a munka a Fradiban. Gyakorlatilag a nyár első tornájára tehermentesítem a válogatott másik két segédedzőjét (Németh Zsolt, Mátéfalvy Csaba – a szerk.).

Mi lesz a feladatod?

Részt veszek majd a válogatott délelőtti edzésein, ezen a héten délutánonként pedig az FTC serdülőcsapatával vagyok, mert készülünk a péntek-szombati bajnoki döntőre. A Világligán ott leszek majd Tomi mellett hasonlóképp, mint Varga Zsolt mellett szoktam a klubcsapatnál. A feladatkör gyakorlatilag teljesen ugyanaz és ismerős lesz számomra.

Ahogy ismerős lesz a válogatott kerete is, hiszen a 27 fős keretben tíz Fradista van! Mennyien utaznak majd közülük Belgrádba?

Még nem tudom, hogy kiket viszünk majd ki a Világligára (csütörtök délelőtt lesz kerethirdetés – a szerk.), de az száz százalék, hogy több FTC-játékos is bekerül majd a csapatba.

Nyéki Balázs 2017 tavaszán fejezte be játékos-pályafutását az FTC-ben, majd a 2017/18-as szezontól másodedző lett felnőtt csapatnál. Az előző idényben a 2004-es korosztálynál látott el feladatokat, tavaly ősztől pedig a serdülő csapatot irányítja, amellyel a hétvégén a bajnoki címért küzd. A KSI elleni finálé első meccsét pénteken 19 órától rendezik a Népligeti uszodában, a visszavágót pedig egy nappal később, szombaton 16 órakor kezdődik a Margitszigeten, a Széchy Tamás uszodában. 

A magyar férfi vízilabda-válogatott nyári kerete

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Cikkajánló

Az FTC edzője lesz a világ egyik legsikeresebb pólósa

Visszatér a Népligetbe korábbi vízilabdázónk Slobodan Nikic, aki az FTC utánpótlásában kapott csapatot.

Vízilabda toborzó a Fradiban

Pólózz a Fradiban a bajnokok között! Jelentkezz most, ha Te is szeretnél a hozzánk tartozni.

Kilenc Fradi-pólós a válogatott összetartáson

Bár nem lesz nyáron világesemény, de közös edzésekkel készül a kibővített Eb-győztes válogatottunk.

Gór-Nagy Miklós külgazdasági attasé lesz New Yorkban

Az FTC-Telekom Waterpolo csapatából tavaly visszavonuló klasszist igazán megtisztelő feladatra kérték fel.

Törölték a bajnokságot! - hivatalos

A címvédő FTC közleményben reagál az MVLSZ döntésére, mely szerint véget ért a 2019/20-as bajnoki szezon.

„További egy évre mi vagyunk a címvédők!”

Az FTC-Telekom Waterpolo edzője, Varga Zsolt és kapitánya, Varga Dénes nyilatkozott a törölt BL-szezonról.

Törölték a Bajnokok Ligája idei szezonját!

Vége a 2019/20-as szezonnak, idén már nem védheti meg címét a BL-ben az FTC-Telekom Waterpolo csapata.

A Fradi egyik legsikeresebb sportolójának titka

Tartalmas kisfilmünkben Kárpáti Györggyel, legendás sportolónkkal foglalkozunk – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most