2019. június 12.
Nyéki Balázs a válogatottban!
Az FTC-Telekom másodedzője, Nyéki Balázs a magyar válogatott munkáját segíti majd a Világliga Szuperdöntőn.

A magyar férfi vízilabda-válogatott két nagy tornán vesz részt idén nyáron. Június 18-23. között Belgrádban játszik a Világliga Szuperdöntőn, majd július 15-27. között a dél-koreai Kvangdzsuban rendezik meg a világbajnokságot. A nemzeti együttes nyári keretébe tíz ferencvárosi játékos kapott meghívót, akik csütörtök délelőtt csatlakoznak a Margitszigeten készülő csapathoz. Szerdán azonban már felbukkant egy BL-győztes Fradista a parton! Másodedzőnk Nyéki Balázs, aki a szövetségi kapitány kérésére került a stábtagok közé. 

Mit szóltál hozzá, amikor felhívott Märcz Tamás? Mennyit gondolkodtál mire elfogadtad a felkérést?

Egy jó ideig kergettük egymást, mert vagy én tartottam edzést, vagy neki volt valamilyen tárgyalása, aztán egy idő után rövidre zárta és megkérdezte telefonon, hogy segítenék-e neki a Világligán. Természetesen azonnal igent mondtam neki, mert ez nem csak egy lehetőség, hanem óriási megtiszteltetés. Fantasztikus érzés volt, amikor Tomi feltette nekem ezt a kérdést.

Mit jelent számodra ez a lehetőség?

Azt érzem, hogy a munkámnak az elismerése, de mindenképp szeretnék köszönetet mondani két embernek, akik nélkül az edzői pályafutásom nem indult volna el. Gerendás Györgyről és Varga Zsoltról van szó. Tudom, hogy nem ez a csúcsa a vízilabdának, de nekem ebben a pillanatban ez a csúcs, ahová eljuthattam két éven belül. Mindenképp hálás vagyok nekik, hogy megadták nekem a lehetőséget anno itt a Ferencvároson belül és mondhatni a mai napig segítik az edzői karrierem épülését. Óriási köszönet ezért nekik!

Erre a nyárra szól a válogatott megbízatásod?

A nyárnak az első részére, a Világliga végéig, mert utána folytatódik a munka a Fradiban. Gyakorlatilag a nyár első tornájára tehermentesítem a válogatott másik két segédedzőjét (Németh Zsolt, Mátéfalvy Csaba – a szerk.).

Mi lesz a feladatod?

Részt veszek majd a válogatott délelőtti edzésein, ezen a héten délutánonként pedig az FTC serdülőcsapatával vagyok, mert készülünk a péntek-szombati bajnoki döntőre. A Világligán ott leszek majd Tomi mellett hasonlóképp, mint Varga Zsolt mellett szoktam a klubcsapatnál. A feladatkör gyakorlatilag teljesen ugyanaz és ismerős lesz számomra.

Ahogy ismerős lesz a válogatott kerete is, hiszen a 27 fős keretben tíz Fradista van! Mennyien utaznak majd közülük Belgrádba?

Még nem tudom, hogy kiket viszünk majd ki a Világligára (csütörtök délelőtt lesz kerethirdetés – a szerk.), de az száz százalék, hogy több FTC-játékos is bekerül majd a csapatba.

Nyéki Balázs 2017 tavaszán fejezte be játékos-pályafutását az FTC-ben, majd a 2017/18-as szezontól másodedző lett felnőtt csapatnál. Az előző idényben a 2004-es korosztálynál látott el feladatokat, tavaly ősztől pedig a serdülő csapatot irányítja, amellyel a hétvégén a bajnoki címért küzd. A KSI elleni finálé első meccsét pénteken 19 órától rendezik a Népligeti uszodában, a visszavágót pedig egy nappal később, szombaton 16 órakor kezdődik a Margitszigeten, a Széchy Tamás uszodában. 

A magyar férfi vízilabda-válogatott nyári kerete

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Várnai Kristóf (BVSC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin