2024. április 2.
Nyerni megyünk Barcelonába!
A BL-csoportban két győzelemmel álló férfi pólósaink újabb lépést tennének a Final4 felé.

"Mindig azt hangsúlyozom, hogy a szerénység és a munka a legfontosabb" - nyilatkozta a 20-5-ös OSC elleni győzelem után vezetőedzőnk, Nyéki Balázs, utalva ezzel arra, hogy bár önbizalmat adnak az elmúlt hetek eredményei és a szezonbeli veretlenség, de a sorsdöntő mérkőzések még csak most jönnek. Szerda este Spanyolországban, a világ egyik legerősebb együttesével, a Barcelonettával nézünk szembe a Bajnokok Ligájában, ahol két forduló után vezeti csoportját az FTC férfi vízilabdacsapata. Eddig sikerrel vettük az Olympiakosz és a Brescia elleni rangadókat, míg a spanyolok az olaszok legyőzése után 10-7-re kikaptak a görög együttestől idegenben. A csoportkör feléhez érve nagy téttel bír az összecsapás, mivel egy esetleges győzelemmel közelebb kerülhetnénk célunkhoz, a máltai Final4-hoz, de ha a hazaiak szereznék meg a három pontot, akkor azzal alaposan megkavarnák a jelenlegi pozíciókat.

Barcelonában még nem sikerült nyernünk, úgyhogy a Fradi számára ez egy újabb meghódításra váró helyszín. 2018 decemberében 8-5-re maradtunk alul, három évvel később pedig az utolsó másodpercekben mentette 12-12-es döntetlenre a csoportrangadót Danyiil Merkulov. Vannak ugyanakkor jó emlékeink is spanyolok elleni meccsekről, hiszen a 2019-es BL-elődöntőben Varga Dénes klasszisának köszönhetően fordítottunk 5-7-ről 9-7-re, majd a trófeát is megnyertük Hannoverben, míg a 2021-es buborékszezonban mindkét mérkőzésen győztünk a Duna Arénában (8-7, 11-10). A legutóbbi találkozást viszont inkább kitörölnénk az emlékeinkből, hiszen két éve a Komjádiban nagyon fájó vereséget szenvedtünk, a vendégek ugyanis 17-7-re kiütötték az akkor Dumi nélkül felálló zöld-fehéreket.

A Barceloneta egyébként is a Bajnokok Ligája elmúlt 10 évének egyik legmeghatározóbb és legsikeresebb csapata. 2014-ben elhódította a legrangosabb európai klubtrófeát, ezen kívül pedig négyszer is bronzérmes volt (2013, 2015, 2018, 2023), és mindössze egyszer, 2017-ben nem jutott el a sorozat végső szakaszába. Biztosak lehetünk benne, hogy a pályafutása talán utolsó szezonját teljesítő spanyol világklasszis, Felipe Perrone idén újra győzelemre vezetné az övéit. De így van ezzel a mi csapatkapitányunk is, aki fantasztikus játékkal tért vissza sérüléséből. Varga Dénes a Vasas és az OSC elleni bajnokin is három-három góllal jelezte, hogy hatalmas tűz ég benne, erre pedig nagy szüksége lesz az FTC-nek Barcelonában is.

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Negyeddöntős csoportkör, 3. forduló – 2024.04.03. szerda 19:30

Spanyolország, Barcelona

CNA BARCELONETA (spanyol) – FTC-TELEKOM (magyar)

Élő közvetítés: m4sport.hu, LEN Tv

Cikkajánló

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

Nem volt kérdés, magabiztos játékkal vertük az OSC-t

Férfi vízilabdacsapatunk folytatta remek sorozatát, 20-5-re verte az OSC együttesét.

Fradi-OSC már az elődöntő jegyében

A Vasas legyőzése után alig két nappal folytatódik az erőltetett menet az FTC férfi vízilabdacsapatának.

„Meccsről meccsre készülünk a BL-re”

Nyéki Balázs vezetőedző és a háromgólos Vigvári Vendel értékeltek a Vasas legyőzését követően – VIDEÓ!

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin