2020. február 4.
Oda a veretlenségünk, de harcolunk tovább!
Riválisunk bírta jobban a végét, így 2019 áprilisa után szenvedett vereséget a BL-címvédő FTC-Telekom.

Az Európa-bajnokság után az volt a legnagyobb kérdés, hogy milyen állapotban térnek vissza az aranyérmes magyar játékosok, illetve a tornán szereplő légiósok és mennyire tudnak felpörögni egy héttel a megerőltető kontinensviadal után. Az OSC teljes kerettel, míg az FTC egy nagy hiányzóval vágott neki a Bajnokok Ligája rangadónak, ugyanis Vámos Márton betegség miatt csak a lelátóról figyelhette társait. Nélküle is kilenc friss Európa-bajnokot köszönthettünk a Komjádiban. Hatan a Fradiból, hárman a vendégektől.  

Ahogy számítani lehetett rá, álmoskásan kezdtek a felek. Négy és fél perc után zördült először a háló, sajnos Vogel Soma mögött, aki Bundschuh Erik lövését nem tudta kitornázni (0-1), majd Erdélyi Balázs is betalált kettőre növelve az OSC előnyét (0-2). Aaron Younger szépített még a negyed vége előtt (1-2), de nem tudtunk egyenlíteni mivel a vendégek egy tetszetős támadás után Hárai Balázs révén újabb gólt szereztek (1-3). A két csapat közül inkább a Fradit lehetett tompának érezni. Az utolsó passzok pontatlanok voltak és a távoli próbálkozások is célt tévesztettek, de védekezésben kemények tudtunk maradni, Vogel pedig belelendült. Négy perc gólcsend után Zalánki lőtt irgalmatlan erővel Branislav Mitrovic feje fölé, ezzel pedig végre egyenlítettünk (3-3). A következő gólt megint az OSC szerezte, így ők vezettek a félidőben (3-4).

Jött a „Harcoljatok, harcoljatok!” rigmus a Fradi-tábortól és Varga Zsolt is űzte-hajtotta játékosait. Másodszor is sikerült utolérni riválisunkat, miután Varga Dénes vágott be kegyetlenül egy büntetőt (4-4), majd Vogel hárított háromszor is egymás után, amivel már 69%-os védési hatékonyságnál tartott a harmadik negyed felénél. Úgy éreztük, hogy talán fordult a kocka és az OSC fölé kerekedtünk, ami egy ideig megmutatkozott az eredményjelzőn. Csapatkapitányunk először a meccsen vezetéshez juttatta a Ferencvárost 5-4-nél! Ezt követően Mezei Tamás talált be emberelőnyből, de amikor 6-4-nél szusszanhattunk volna egyet Erdélyi és Hárai góljával rögtön egyenlítettek (6-6). Semmi sem dőlt el és még hátra volt egy teljes negyed a rangadóból. 

Sajnos a Magyar Kupa döntővel teljesen ellentétes forgatókönyv szerint alakult a meccs, ugyanis most nem tudtuk felőrölni az OSC-t. Teljesen elfáradtunk és előbb 8-6-ra elléptek, majd hiába lőtte be Zalánki a harmadik gólját (7-8) és hiába csavart varázslatosan két emberrel a nyakán Mezei (8-10), nem sikerült újabb lendületet venni az utolsó percekre. Ezúttal hiányzott az erő, ami persze érthető is, ha azt vesszük, hogy majdnem a komplett csapat a különböző válogatottaknál volt december közepe óta. Az OSC végül 11-8-ra nyerni tudott, de a Fradi még így is második helyen áll a BL-csoportban 17 ponttal, hárommal a Pro Recco mögött és eggyel az OSC előtt.

Az FTC-Telekom utoljára 2019. április 13-án kapott ki, akkor a Pro Recco tudott nyerni a Komjádi uszodában. Azóta összesen 34 meccse voltunk veretlenek, és megnyertük a Bajnokok Ligáját, a bajnokságot, a Magyar Kupát és az Európai Szuperkupát. Ahogy mondják, egyszer minden sorozat megszakad… Most nem tudtunk nyerni, de harcolunk tovább az újabb győzelmekért!

Hajrá, Fradi!

LEN FÉRFI VÍZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

Csoportkör 8. forduló, 2020.02.04., kedd

FTC-TELEKOM WATERPOLO – A-HÍD OSC ÚJBUDA 8-11 (1-2, 2-2, 3-2, 2-5)

Gólszerzőink: Zalánki 3, Varga 2, Mezei 2, Younger 1

Cikkajánló

Kisfilm a Fradiról, amely a világ legjobb csapata lett!

A verhetetlen ferencvárosi vízilabdázók előző évének feledhetetlen menetelése – VIDEÓ!

A jövő évre halasztották az olimpiát

A NOB bejelentette: a tokiói olimpiát a jövő évre halasztják, legkésőbb 2021 nyarán kell megrendezni.

Verhetetlen vízilabdázóink története a Fradi TV-ben

Keddi adásunkban férfi pólócsapatunk elképesztő évét idézzük fel.

RENDKÍVÜLI DÖNTÉS!

A Magyar Vízilabda Szövetség a versenysorozatok felfüggesztéséről döntött a koronavírus miatt!

Első a biztonság, bajnoki zárt kapuk mögött

Az FTC-nek az emberek élete és egészsége az első! Zárt kapu a következő hazai vízilabda mérkőzéseken.

Tízgólos győzelemmel kezdtük a középszakaszt

Újra nyert és már 15 meccse tart az FTC-Telekom Waterpolo győzelmi sorozata a bajnoki szezonban.

Az élről kezdhetjük a középszakaszt

Összegeztük a bajnokság alapszakaszának legfontosabb statisztikáit az FTC-Telekom Waterpolo szemszögéből.

Hét példakép írta be a nevét klubunk történelmébe

Európa-bajnok vízilabdázóink is felkerültek a dicsőségek táblájára – VIDEÓ.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most