2022. december 21.
Óriási győzelem a Bajnokok Ligájában
Szakonyi bravúrjaival és a hiányzókat ellensúlyozó csapatjátékkal nyert a Fradi az év utolsó meccsén.

Az a fajta sérülés- és betegséghullám, ami az előző szezonban januárban érte el az FTC-Telekom Waterpolo csapatát, most decemberben késztette változtatásokra a szakmai stábot. Varga Zsolt együttese a Jug Dubrovnik elleni Bajnokok Ligája-meccsen nélkülözni kényszerült Vogel Somát, Varga Dénest és Vigvári Vendelt. A túloldalon sem volt teljes a névsor, Loren Fatovics és Franko Lazics sem tudta vállalni a játékot.

Ebből a forgolódásból a kezdést nézve mi jöttünk ki jobban, több mint hat percig nem kaptunk gólt. Szakonyi Dániel büntetőt is hárított, és öt blokkolt lövést is összehozott a védelem. Miközben a horvátok kapuja előtt az első emberelőnyünkből Vadovics Viktor passzát Pohl Zoltán húzta be, a következő lehetőségünknél Danyiil Merkulov kapáslövése talált utat, majd ő szolgálta ki Nemanja Ubovicsot centerben (3-0). A végén a Jug egyik fórja azért beakadt, de kétgólos előnnyel fordultunk a második negyedre.

Ennek elején Maro Jokovics két perc alatt kiegyenlített, mindkétszer emberelőnyből talált be zavartalanul. A támadójátékunk is megtorpant, bár hátul Szakonyi igen nehéz lövéseket is hárított. A Jug időkérése után a negyed felénél a vezetést is átvették, sőt Konsztantinosz Kakarisz centergólja és Matias Biljaka emberelőnyös gólja nyomán hirtelen kétgólos hátrányban voltunk (3-5). Nem sokáig, mert a következő fórunkat Nagy Ádám elhajlásból bevágta, majd egy jó védekezést követően Varga Zsolt is kikérte első idejét.

Ebből ismét előnyt harcoltunk ki, amit Sztilianosz Argiropulosz-Kanakakisz a negyed utolsó pillanatában értékesített, döntetlenről indult a második félidő. A harmadik negyedben gyakorolhattuk az emberhátrányos védekezést. Nem is ment rosszul, lévén csak egyetlen gólt kaptunk, Szakonyi ihletett formában védett és blokkok is segítették. A támadásaink lelassultak, de miután Argiropulosz-Kanakakisz betalált fórból, így a különbség nem változott a két csapat között, viszont a fáradtság jelei már mutatkoztak mindkét oldalon.

A döntés az utolsó nyolc percre maradt, és ezt ugyanolyan lendülettel tudtuk kezdeni, mint a meccs elejét. Először Molnár Erik lőtte át a Dubrovnik védelmét a balkezesek oldaláról, majd Jansik Szilárd a következő előnyünket fejezte be ellentmondást nem tűrően (8-6). A védelem igazi csapatmunka volt, Szakonyi továbbra is remekül hárított, bár Kakarisz emberelőnyben át tudta tuszkolni a labdát a kapufától. Az ellentámadásból Luca Damonte adott csodálatos passzt a lemozgó Ubovicsnak, aki meglőtte második akciógólját a meccsen, három perccel a vége előtt két góllal vezettünk.

Ezt pedig már nem engedtük ki a kezünkből, fantasztikusra sikeredett az év utolsó mérkőzése! Szurkolóinkon sem múlt semmi, már a bemelegítés alatt lúdbőrözős hangulatot varázsoltak a Komjádiba, és a hangorkán végig kitartott. Csoportunkban az OSC megszerezte első győzelmét a Sabadell ellen, a Brescia elvesztette veretlenségét a Novi Beograddal szemben, míg a Marseille könnyedén lépett túl a Spandaun. Ezek alapján a B-csoport harmadik helyén, de a Bresciával azonos pontszámmal várjuk a jövő évi folytatást.

Legközelebb 2023. január 11-én játszik tétmeccset a Fradi vízilabdacsapata, a Bajnokok Ligájában a német Spandau 04-hez utazunk. Idehaza január 13-án 20.30-tól a Népligetben láthatjuk újra játszani férficsapatunkat, akkor az UVSE-t fogadjuk majd a bajnokság nyolcadik fordulójában.

Bajnokok Ligája, férfiak, csoportkör, 4. forduló
B-csoport
Császár-Komjádi Sportuszoda


FTC-Telekom-Jug Dubrovnik 9-7 (3-1, 2-4, 1-1, 3-1)
Az FTC gólszerzői: Argiropulosz-Kanakakisz, Ubovics 2-2, Pohl, Merkulov, Nagy Á., Molnár E., Jansik 1-1

A csoport további mérkőzései

OSC- Sabadell 9-8
Novi Beograd-AN Brescia 11-9
CN Marseille-Spandau 04 14-7

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin