2021. május 5.
Öt gólos siker az elődöntő első mérkőzésen!
Magabiztos győzelemmel kezdte az elődöntőt és hátránya ledolgozását az FTC-Telekom Waterpolo.

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az alapszakasz utolsó fordulójában elszenvedett vereség után alaposan visszavágott az OSC-nek. Magabiztos játékkal, kiváló védekezéssel és Vogel Soma remekelésével győztünk az elődöntő első mérkőzésén.

Védésekkel kezdte a mérkőzést Vogel és a védekezésünk is kiválóan működött, Vámos Marton szerzett labdát, a felúszás után pedig Német Toni harcolt ki ötméterest, melyet Varga Dénes magabiztosan értékesített. Négy perc elteltével Sedlmayer Tamás szerezte az FTC második gólját (0-2), ezt követően kettős emberelőnyben sem tudott betalálni az OSC.

A második negyed egy hatalmas Nikola Jaksic blokkal kezdődött, majd az újbudaiak kapusát kitempózva a Fradi harmadik találatát szerezte szerb légiósunk (0-3). Képtelen volt betalálni a hazai csapat es nem találták az ellenszert a kiválóan működő védekezésünkre, rendre a blokkokban haltak el az újbudai kísérletek.

Szerencsés találattal szépített az OSC, de Vámos visszaállította a három gólos FTC előnyt (1-4). Vogel ellenállhatatlanul hárított, mondhatni ott folytatta, ahol az előző mérkőzésen abbahagyta es tizenhat perc játék után egy gólon tartottuk ellenfelünket. A félidő előtt Varga is betalált, így már 1-5-re vezettünk.

Ötöst kapott az OSC a harmadik negyed elején, de Manhercz Krisztián szabálytalanul végezte el, majd Zalánki Gergő is elvégezhetett egy büntetőt, de balkezesünk a kapufara bombázta a labdát. Eltelt a játékrész fele, de nem született gól, Varga Zsolt időt kért egy emberelőnyös akciónál es ekkor megtört a jég, Nicolas Constantin-Bicari húzta a kapuba a labdát (1-6).

Jansik Szilárd harcolt ki egy újabb büntetőt, amit ezúttal Vigvári Vendel végezhetett el, de ezt is a kapufa hárította. Vogel továbbra is csodálatosan játszott, ezúttal emberhátrányban hárított hatalmasat és öt gólos előnnyel fordultunk az utolsó nyolc percre.

Zalánki bombagóljával indult a záró játékrész (1-7). Fantasztikusan védekeztünk, a fáradtság jelei korántsem mutatkoztak a zöld-fehéreken, azonban megszerezte második gólját az OSC (2-7), ezzel kialakítva a végeredményt. Vogel Soma szenzációs, 88%-os védési mutatóval zárta az első elődöntőt, melyet öt góllal 2-7-re nyert az FTC-Telekom Waterpolo.

A párharc állása, mely hét egymás elleni pontig tart, 6-3 az OSC javára. Az elődöntő következő mérkőzését 05.13-án rendezik a Császár-Komjádi Béla sportuszodában, ahová védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolóink számára engedélyezett a belépés. A következő napokban részletes információkkal jelentkezünk.

E.ON FÉRFI VÍZILABDA OB I
Elődöntő I. mérkőzés
2021.05.05., szerda 19:30
Budapest, Nyéki Imre Uszoda

OSC-FTC-Telekom Waterpolo 2-7 (0-2, 1-3, 0-1, 1-1)
Gólszerzőink:Varga 2, Constantin-Bicari, Jaksic, Zalánki, Sedlmayer, Vámos 1-1


A párharc állása: 6-3 - az OSC javára

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin