2022. július 1.
Ötméteresdráma, a 7. helyért játszhatunk a vb-n
Hullámzó meccsen az élesebb Egyesült Államok játszhat az 5. helyért.

A magyar válogatottnak a vízilabdához köthető alapvető feladatokon felül az éremesély elvesztésének feldolgozását kellett tudnia megoldania csapat- és egyéni szinten is. Mindezt azért, hogy lehetősége legyen a hazai rendezésű világbajnokságon megszerezni az 5. helyet. Mindenek előtt péntek este, a Hajós-uszodában le kellett győzni a lelki teher nélkül játszó Egyesült Államokat, amely csoportja második helyén végzett, majd lazán verte Dél-Afrikát, és kalkulálható vereséget szenvedett Görögországtól.

A találkozó első negyedében az látszott, hogy a védekezésünk jobban átgondolt, mint az amerikai, így történhetett, hogy előbb Varga Dénest hagyták lőni, aki végül is csodálatosan ejtett, majd Manhercz Krisztiánt nem vették kellően komolyan a szélen (2-0). Közben Vogel Somának is volt védett lövése, de Daube szabaddobásánál és a következő támadásból érkező lefordulásnál ő is tehetetlen volt (2-2). Egy felesleges mezőnykiállítás és egy abból keletkező ötméteres után a vezetést is megszerezték a vendégek.

Erre egy négygólos rohammal válaszoltunk; Nagy Ádám értékesített egy emberelőnyt, majd Zalánki Gergő blokkja után Manhercz a kapussal együtt küldte a labdát a kapuba. A második negyedben Zalánki került tempóelőnybe és lőtt pontosan, a következő támadásunkból Burián Gergő átlövése volt védhetetlen (6-3). Közben a védelemben Varga Dénes labdákat szerzett, és diktálta a támadások tempóját.

Semmi előjele nem volt annak a zárlatnak, amivel visszajöttek a meccsbe az amerikaiak. Bowen és Ehrhardt átlövése is beakadt, miközben blokkolták a lövéseinket. A félidőre maradt az egygólos előny, ami a térfélcsere után Varga ziccerével nőhetett volna, viszont kettős hátrányba kerültünk, amivel kiegyenlített az Egyesült Államok. A kátyúból Manhercz döccentette ki a szekerünket átlövésből, majd Nagy Ádám önbizalomtól duzzadóan vágott be egy előnyt időkérés után (8-6).

Tovább hullámzott a meccs, mert Stevenson emberelőnyös lövése szintén időkérés után becsorgott, majd 6 másodperccel a harmadik negyed vége előtt Vogel szögletre-védése után büntetőt tudtak kiharcolni az amerikaiak, sőt, ekkor Hárai Balázst is elvesztettük cserével, és Daube ismét belőtte az ötméterest (8-8).

A negyedik negyed egy amerikai bombagóllal indult, Irving keze sült el. Még két gólt szerezve elhúzott az USA, azonban 9-11-ről még volt visszaút: Zalánki Gergő és Varga Dénes találataival egyenlítettünk (11-11), ám mivel a vége nem lehetett döntetlen, ötöspárbaj következett!

A büntetődobásokat Varga Dénes, kezdte, az FTC-Telekom Waterpolo játékosa révén még vezettünk. Daude egalizált, Vámos Márton viszont kihagyta a maga dobását a második pár kezdeteként. Ezt követően már senki nem hibázott, így így az ötösdobásokat 5-4-re az USA nyerte. Magyarország vasárnap a 7. helyért játszhat Montenegróval. 

Világbajnokság, az 5-8. helyért

Magyarország–Egyesült Államok 15-16 (4-3,2-2, 2-3, 3-3 - ötméteresek után:4-5)

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin