2019. május 21.
Páratlan tettet hajtottak végre a Fradi pólósai!
A férfi bajnoki döntő még tart, de már most biztos, hogy nincs párja a Fradi pólóeredményeinek az országban!

Amint arról ITT beszámoltunk, az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata a három győzelemig tartó bajnoki finálé második mérkőzését is magabiztosan megnyerte az OSC ellen, így Varga Zsolt együttese szerdán a címvédésért ugrik medencébe a Császár-Komjádi Sportuszodában (a találkozóra még kaphatóak belépők, a jegyinformációk IDE kattintva érhetőek el).

Az viszont már a döntő végkimenetelétől függetlenül is biztos, hogy a 2018/19-es szezonban a Fradi vízilabda szakosztálya egyedülálló tettet hajtott végre mind a felnőtt, mind az utánpótlás porondon!

Mint ismert, felnőtt női csapatunk, megismételve tavalyi debütáló szezonjának eredményét, a negyedik helyen zárta a bajnokságot. Így a Ferencváros a teljes magyar vízilabdamezőny egyetlen klubja, amely a férfi és a női élvonalban is képviselteti magát a legjobb négy között!

Nem csak a felnőtt mezőnyben vagyunk azonban ennyire eredményesek. Ha a teljes utánpótlást vesszük alapul, az FTC-Telekom Waterpolo minden első csapata ott van korosztálya legjobb nyolc együttese között, a fiúknál pedig néhány kivétellel a legjobb négybe is odaférnek a zöld-fehérek, így dobogós helyekért, érmekért állnak harcban. Lássuk a részleteket!

A fiúk országos ifjúsági bajnokságában Varga Dániel csapata a negyedik helyen áll az alapszakaszban, amiből egy forduló van hátra. Mivel minden bizonnyal megtartja helyét, a Fradi a helyosztókon a bronzéremért játszhat a BVSC-vel egy oda-visszavágós párharcot.

A serdülők országos mezőnyében Nyéki Balázs együttese a 2. helyen áll az alapszakaszban, ezzel ott lesz a bajnoki döntőben, ahol a KSI-vel csap össze az aranyéremért, szintén egy oda-visszavágós párharcban!

Az országos gyermek korosztályban Regős Áron csapata az ötödik helyen áll egy fordulóval a bajnokság vége előtt, és pontszáma alapján már se előre, se hátra nem léphet a tabellán, így mivel itt nincs rájátszás, a csapat mindössze egy hajszállal csúszott le a legjobb négyről.

A budapesti serdülő bajnokságban Wagner Viktor együttese két fordulóval a vége előtt a negyedik helyen áll, és jó esélye van megtartani előkelő pozícióját.

A gyermek 2004-es korosztályban Regős Áron csapatának még három forduló hátravan a bajnokságból, ezalatt még változhat a helyzet, az együttes jelenleg a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán.

Az egy évvel fiatalabbakat Katonás Gergő edzi, ez a csapat az ötödik helyen áll, de a teljes mezőnynél egy mérkőzéssel többet játszott. Ebben a korosztályban a Fradinak van egy második csapata is, a Fábián Gergő vezette együttes a B csoport második helyén zárta a maga küzdelmeit, amivel összesítésben a bajnokság 9. helyén végzett.

A 2006-osoknál Bánhidy Andrásék egy körrel a vége előtt a tabella második helyén állnak, három ponttal lemaradva a BVSC-től.

A 2007-es korosztályban Csizmadia Zsolt csapata ugyanis a bajnokság B csoportjában szerepel, ott viszont veretlenül áll a tabella élén. Ez összesítésben a korosztály 8. helyét jelenti.

A lányoknál a budapesti leány 2005-ös korosztály szállítja a legszebb eredményeket, a Bata Kornél edzette csapat a harmadik helyen áll. A többi korosztály összes ferencvárosi csapata odafér viszont a maga bajnokságában a legjobb nyolc közé.

Korábbi kiváló fradista játékosok, akik tudásukat és tapasztalatukat jelenleg már az utánpótlásban kamatoztatják, és igyekeznek átadni a fiatal generációknak; a kezük alatt pedig tehetségek sora nevelkedik, így bátran állíthatjuk, hogy a ferencvárosi vízilabdában nem csak a jelen, de a jövő is fényes!

(Az utánpótlás bajnokságok részletes eredményei és tabellái ITT érhetőek el.)

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin