2019. május 21.
Páratlan tettet hajtottak végre a Fradi pólósai!
A férfi bajnoki döntő még tart, de már most biztos, hogy nincs párja a Fradi pólóeredményeinek az országban!

Amint arról ITT beszámoltunk, az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata a három győzelemig tartó bajnoki finálé második mérkőzését is magabiztosan megnyerte az OSC ellen, így Varga Zsolt együttese szerdán a címvédésért ugrik medencébe a Császár-Komjádi Sportuszodában (a találkozóra még kaphatóak belépők, a jegyinformációk IDE kattintva érhetőek el).

Az viszont már a döntő végkimenetelétől függetlenül is biztos, hogy a 2018/19-es szezonban a Fradi vízilabda szakosztálya egyedülálló tettet hajtott végre mind a felnőtt, mind az utánpótlás porondon!

Mint ismert, felnőtt női csapatunk, megismételve tavalyi debütáló szezonjának eredményét, a negyedik helyen zárta a bajnokságot. Így a Ferencváros a teljes magyar vízilabdamezőny egyetlen klubja, amely a férfi és a női élvonalban is képviselteti magát a legjobb négy között!

Nem csak a felnőtt mezőnyben vagyunk azonban ennyire eredményesek. Ha a teljes utánpótlást vesszük alapul, az FTC-Telekom Waterpolo minden első csapata ott van korosztálya legjobb nyolc együttese között, a fiúknál pedig néhány kivétellel a legjobb négybe is odaférnek a zöld-fehérek, így dobogós helyekért, érmekért állnak harcban. Lássuk a részleteket!

A fiúk országos ifjúsági bajnokságában Varga Dániel csapata a negyedik helyen áll az alapszakaszban, amiből egy forduló van hátra. Mivel minden bizonnyal megtartja helyét, a Fradi a helyosztókon a bronzéremért játszhat a BVSC-vel egy oda-visszavágós párharcot.

A serdülők országos mezőnyében Nyéki Balázs együttese a 2. helyen áll az alapszakaszban, ezzel ott lesz a bajnoki döntőben, ahol a KSI-vel csap össze az aranyéremért, szintén egy oda-visszavágós párharcban!

Az országos gyermek korosztályban Regős Áron csapata az ötödik helyen áll egy fordulóval a bajnokság vége előtt, és pontszáma alapján már se előre, se hátra nem léphet a tabellán, így mivel itt nincs rájátszás, a csapat mindössze egy hajszállal csúszott le a legjobb négyről.

A budapesti serdülő bajnokságban Wagner Viktor együttese két fordulóval a vége előtt a negyedik helyen áll, és jó esélye van megtartani előkelő pozícióját.

A gyermek 2004-es korosztályban Regős Áron csapatának még három forduló hátravan a bajnokságból, ezalatt még változhat a helyzet, az együttes jelenleg a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán.

Az egy évvel fiatalabbakat Katonás Gergő edzi, ez a csapat az ötödik helyen áll, de a teljes mezőnynél egy mérkőzéssel többet játszott. Ebben a korosztályban a Fradinak van egy második csapata is, a Fábián Gergő vezette együttes a B csoport második helyén zárta a maga küzdelmeit, amivel összesítésben a bajnokság 9. helyén végzett.

A 2006-osoknál Bánhidy Andrásék egy körrel a vége előtt a tabella második helyén állnak, három ponttal lemaradva a BVSC-től.

A 2007-es korosztályban Csizmadia Zsolt csapata ugyanis a bajnokság B csoportjában szerepel, ott viszont veretlenül áll a tabella élén. Ez összesítésben a korosztály 8. helyét jelenti.

A lányoknál a budapesti leány 2005-ös korosztály szállítja a legszebb eredményeket, a Bata Kornél edzette csapat a harmadik helyen áll. A többi korosztály összes ferencvárosi csapata odafér viszont a maga bajnokságában a legjobb nyolc közé.

Korábbi kiváló fradista játékosok, akik tudásukat és tapasztalatukat jelenleg már az utánpótlásban kamatoztatják, és igyekeznek átadni a fiatal generációknak; a kezük alatt pedig tehetségek sora nevelkedik, így bátran állíthatjuk, hogy a ferencvárosi vízilabdában nem csak a jelen, de a jövő is fényes!

(Az utánpótlás bajnokságok részletes eredményei és tabellái ITT érhetőek el.)

Cikkajánló

Újabb gólzápor a címvédőtől

Harmadik bajnokiját is magabiztosan nyerte meg az FTC-Telekom Waterpolo, melyben a fiatalok is...

Csak a gólarány lesz a kérdés?

Újabb hazai bajnoki vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára, amely a Tatabányát fogadja a Népligetben.

Marseille-ből kell hazahozni a Szuperkupát

Franciaországban szerezheti meg idei első trófeáját az FTC férfi vízilabdacsapata!

Aranydiplomát kaptak vízilabdacsapatunk tagjai

Klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán adta át az elismerést a Groupama Arénában egy vacsora keretében.

Lerohantuk az UVSE-t hét perc alatt

Szezonbeli második meccsén is nagyarányú győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata.

BL-győztesként térünk vissza a Népligetbe

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata szerdai győzelme után péntek este az UVSE-t fogadja a...

Remek szezonrajt a címvédőtől

Kiváló teljesítménnyel rukkolt el az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a bajnokság első fordulójában!

Újdonságok a szezonrajton

Szegeden kezdi a bajnoki szezont az FTC-Telekom Waterpolo férfi együttese, amely címvédőként száll vízbe.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most