2019. június 7.
Póló Final8: A döntőért küzdünk!
Ma este a fináléba jutásért játszik az FTC-Telekom Waterpolo a 2014-es győztes Barceloneta ellen Hannoverben!

Az FTC-Telekom Waterpolo tegnap délután megnyerte első meccsét a Bajnokok Ligája hannoveri nyolcas döntőjében, így készülhet a ma esti elődöntőre! Győzelmünkkel illusztris társaságba kerültünk, hiszen a négy közé jutó csapatok közül csak mi nem nyertük még meg a BL-t, így mondhatni a Fradi a kakukktojás. Ott van a legjobb négy között a házigazda Hannovert búcsúztató Pro Recco, amely rekordnak számító nyolc alkalommal diadalmaskodott. Az olasz sztárcsapat ellenfele a kétszeres győztes és címvédő Olympiakosz Pireusz lesz, amely a Bresciát győzte le egy kiélezett meccsen. A Ferencváros pedig azzal a Barcelonetával találkozik majd, amely 2014-ben nyerte meg a sorozatot, tavaly pedig bronzérmes volt. A spanyolok a BPM Sport Managementet ütötték el a továbbjutástól a negyeddöntőben.

Azzal, hogy az FTC legyőzte a csoportelső Jugot olyat tett, amit korábban még soha senki. Az első csapat lett, amely csoportja negyedik helyén végzett, majd bejutott az elődöntőbe!

A BAJNOKOK MARADTAK ÁLLVA

A csapatok tettek arról, hogy az esemény hű maradjon a nevéhez, hiszen a Bajnokok Ligája legjobb négy együttese közül mind bajnok lett idén hazájában. A Pro Recco olasz (33), az Olympiakosz görög (33), a Barceloneta spanyol (19), míg a Ferencváros a magyar bajnoki címet (23) hódította el a Final8 előtt! A kiesők közül egyedül a horvát Jug Dubrovnik mondhatja el ezt magáról. 

ESÉLYEK

Az elmúlt évek tapasztalata és az egymás elleni meccsek eredményei mind a Barceloneta mellett szólnak. A spanyol csapat ugyanis állandó résztvevőnek számít a BL végső szakaszában, amely alatt a játékosok jókora rutinra tudtak szert tenni. Ez már az ötödik elődöntőjük, viszont korábban csak egyszer jutottak tovább, amikor 2014-ben megnyerték a BL-t. Tavaly például az Olympiakosz győzte le őket 6-4-re. Említettük az egymás elleni eredményeket… Nos, az FTC és a Barceloneta az idei szezon csoportküzdelmei során már találkozott és sajnos mind a kétszer kikaptunk a katalánoktól. A Komjádiban 9-8-ra, majd idegenben 9-6-ra. De, ahogy szokták mondani, egy meccsen bármi megtörténhet…

TÖRTÉNELMET ÍRHATUNK

Azóta, hogy négyes, hatos majd nyolcas döntőt rendeznek a Bajnokok Ligájában, soha nem jutott be a Ferencváros a végső szakaszba, egészen eddig a szezonig. Ebben a tekintetben ez a magyar csapat legjobb eredménye. Ám amikor még oda-visszavágós rendszerben zajlottak a küzdelmek, akkor az FTC elődöntőt játszott 1989-ben. Akkor egy másik barcelonai csapattal, a Catalunnyával mérkőztünk meg a fináléért. A párharc méltán sorolható a sportág kupaklasszikusai közé, hiszen az első meccs Fradi-győzelme után hosszabbításba torkollott a spanyolországi visszavágó. Miután a kétszer három percben egy-egy gól esett, jöhetett a hirtelen halál, vagyis a heroikus csata, amiben az utolsó gól döntött. Már a harmadik háromperces ráadásnál tartottunk, amikor a hazaiak egy távoli lövésből bevették Ambrus Tamás kapuját és bejutottak a BEK-döntőbe, megfosztva ezzel a Fradit a fináléról szőtt álmától.

Ma, 30 évvel később ismét lehetőségünk van arra, hogy bejussunk a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe! Reméljük, hogy ezúttal sikerül legyőzni egy spanyol klubcsapatot.

Hajrá, Fradi!

LEN BAJNOKOK LIGÁJA FINAL8

Elődöntő, 2019.06.07., péntek 20:30

Németország, Hannover Stadionbad

FTC-TELEKOM – CNA BARCELONETA

Élő közvetítés: Duna World

 

A BAJNOKOK LIGÁJA FINAL8 PROGRAMJA:

2019.06.06., csütörtök, negyeddöntő:

FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik 10-9

CNA Barceloneta - BPM Sport Management 12-7

Pro Recco - Waspo Hannover 14-10

Olympiakosz - Bresica 8-7

 

2019.06.07., péntek, elődöntő:

Pro Recco - Olympiakosz 19.00

FTC-Telekom Waterpolo - CNA Barceloneta 20.30

 

2019.06.08., szombat:

a 7. helyért 15.00

az 5. helyért 16.30

a 3. helyért 19.00

döntő 20.30

Cikkajánló

Újabb gólzápor a címvédőtől

Harmadik bajnokiját is magabiztosan nyerte meg az FTC-Telekom Waterpolo, melyben a fiatalok is...

Csak a gólarány lesz a kérdés?

Újabb hazai bajnoki vár az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapatára, amely a Tatabányát fogadja a Népligetben.

Marseille-ből kell hazahozni a Szuperkupát

Franciaországban szerezheti meg idei első trófeáját az FTC férfi vízilabdacsapata!

Aranydiplomát kaptak vízilabdacsapatunk tagjai

Klubunk ügyvezető alelnöke, Nyíri Zoltán adta át az elismerést a Groupama Arénában egy vacsora keretében.

Lerohantuk az UVSE-t hét perc alatt

Szezonbeli második meccsén is nagyarányú győzelmet aratott az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata.

BL-győztesként térünk vissza a Népligetbe

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata szerdai győzelme után péntek este az UVSE-t fogadja a...

Remek szezonrajt a címvédőtől

Kiváló teljesítménnyel rukkolt el az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata a bajnokság első fordulójában!

Újdonságok a szezonrajton

Szegeden kezdi a bajnoki szezont az FTC-Telekom Waterpolo férfi együttese, amely címvédőként száll vízbe.

close
Facebook Youtube Instagram Viber Linkedin
close
Fradi most
Fradi most