2019. június 7.
Póló Final8: A döntőért küzdünk!
Ma este a fináléba jutásért játszik az FTC-Telekom Waterpolo a 2014-es győztes Barceloneta ellen Hannoverben!

Az FTC-Telekom Waterpolo tegnap délután megnyerte első meccsét a Bajnokok Ligája hannoveri nyolcas döntőjében, így készülhet a ma esti elődöntőre! Győzelmünkkel illusztris társaságba kerültünk, hiszen a négy közé jutó csapatok közül csak mi nem nyertük még meg a BL-t, így mondhatni a Fradi a kakukktojás. Ott van a legjobb négy között a házigazda Hannovert búcsúztató Pro Recco, amely rekordnak számító nyolc alkalommal diadalmaskodott. Az olasz sztárcsapat ellenfele a kétszeres győztes és címvédő Olympiakosz Pireusz lesz, amely a Bresciát győzte le egy kiélezett meccsen. A Ferencváros pedig azzal a Barcelonetával találkozik majd, amely 2014-ben nyerte meg a sorozatot, tavaly pedig bronzérmes volt. A spanyolok a BPM Sport Managementet ütötték el a továbbjutástól a negyeddöntőben.

Azzal, hogy az FTC legyőzte a csoportelső Jugot olyat tett, amit korábban még soha senki. Az első csapat lett, amely csoportja negyedik helyén végzett, majd bejutott az elődöntőbe!

A BAJNOKOK MARADTAK ÁLLVA

A csapatok tettek arról, hogy az esemény hű maradjon a nevéhez, hiszen a Bajnokok Ligája legjobb négy együttese közül mind bajnok lett idén hazájában. A Pro Recco olasz (33), az Olympiakosz görög (33), a Barceloneta spanyol (19), míg a Ferencváros a magyar bajnoki címet (23) hódította el a Final8 előtt! A kiesők közül egyedül a horvát Jug Dubrovnik mondhatja el ezt magáról. 

ESÉLYEK

Az elmúlt évek tapasztalata és az egymás elleni meccsek eredményei mind a Barceloneta mellett szólnak. A spanyol csapat ugyanis állandó résztvevőnek számít a BL végső szakaszában, amely alatt a játékosok jókora rutinra tudtak szert tenni. Ez már az ötödik elődöntőjük, viszont korábban csak egyszer jutottak tovább, amikor 2014-ben megnyerték a BL-t. Tavaly például az Olympiakosz győzte le őket 6-4-re. Említettük az egymás elleni eredményeket… Nos, az FTC és a Barceloneta az idei szezon csoportküzdelmei során már találkozott és sajnos mind a kétszer kikaptunk a katalánoktól. A Komjádiban 9-8-ra, majd idegenben 9-6-ra. De, ahogy szokták mondani, egy meccsen bármi megtörténhet…

TÖRTÉNELMET ÍRHATUNK

Azóta, hogy négyes, hatos majd nyolcas döntőt rendeznek a Bajnokok Ligájában, soha nem jutott be a Ferencváros a végső szakaszba, egészen eddig a szezonig. Ebben a tekintetben ez a magyar csapat legjobb eredménye. Ám amikor még oda-visszavágós rendszerben zajlottak a küzdelmek, akkor az FTC elődöntőt játszott 1989-ben. Akkor egy másik barcelonai csapattal, a Catalunnyával mérkőztünk meg a fináléért. A párharc méltán sorolható a sportág kupaklasszikusai közé, hiszen az első meccs Fradi-győzelme után hosszabbításba torkollott a spanyolországi visszavágó. Miután a kétszer három percben egy-egy gól esett, jöhetett a hirtelen halál, vagyis a heroikus csata, amiben az utolsó gól döntött. Már a harmadik háromperces ráadásnál tartottunk, amikor a hazaiak egy távoli lövésből bevették Ambrus Tamás kapuját és bejutottak a BEK-döntőbe, megfosztva ezzel a Fradit a fináléról szőtt álmától.

Ma, 30 évvel később ismét lehetőségünk van arra, hogy bejussunk a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe! Reméljük, hogy ezúttal sikerül legyőzni egy spanyol klubcsapatot.

Hajrá, Fradi!

LEN BAJNOKOK LIGÁJA FINAL8

Elődöntő, 2019.06.07., péntek 20:30

Németország, Hannover Stadionbad

FTC-TELEKOM – CNA BARCELONETA

Élő közvetítés: Duna World

 

A BAJNOKOK LIGÁJA FINAL8 PROGRAMJA:

2019.06.06., csütörtök, negyeddöntő:

FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik 10-9

CNA Barceloneta - BPM Sport Management 12-7

Pro Recco - Waspo Hannover 14-10

Olympiakosz - Bresica 8-7

 

2019.06.07., péntek, elődöntő:

Pro Recco - Olympiakosz 19.00

FTC-Telekom Waterpolo - CNA Barceloneta 20.30

 

2019.06.08., szombat:

a 7. helyért 15.00

az 5. helyért 16.30

a 3. helyért 19.00

döntő 20.30

Cikkajánló

Jaksic: Világliga-arany mellé olimpiai kvóta

A FTC-s Nikola Jaksiccsal a soraiban Szerbia nyerte a vízilabda Világligát, így kijutott az olimpiára.

Ötödik helyen zártunk a Világligán

Kanada és Japán legyőzése után az ötödik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világligán.

Visszavonul világbajnokunk!

Az FTC-Telekom Waterpolo játékosa, Gór-Nagy Miklós befejezi pályafutását, de marad a klub kötelékében!

Nem jutottunk be az elődöntőbe

Ötméteresekkel vesztette el a negyeddöntőt a magyar férfi vízilabda-válogatott a Világliga Szuperdöntőben.

Német Toni vezérletével nyertünk Japán ellen

Remek hajrájával győzött a magyar férfi vízilabda-válogatott és második helyen jutott tovább a Világligában.

BL-győzelem, nyári tábor, kapusedzés

Az FTC-Telekom kapusa, Gárdonyi András a szezon befejeztével a nyári táborban segít és már tervezi jövőjét.

Vihar után jött a feltámadás

Nem mindennapi meccset nyert meg ötméteresekkel a magyar válogatott a Világliga Szuperdöntőben.

Vereség Kanadától

Megbosszulta magát a rossz kezdés, így vereséggel indult a magyarok számára a Világliga Szuperdöntő.

close
Facebook Youtube Instagram Linkedin
close
Fradi most
Fradi most