2019. június 8.
Először nyerhetjük meg a Bajnokok Ligáját!
Ma este története során először játszik BL-döntőt az FTC-Telekom Waterpolo. Az ellenfél a címvédő Olympiakosz.

A címvédő és a tavalyi Euro Kupa-győztes találkozik a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2019-es döntőjében. Az Olympiakosz Pireusz harmadszor hódíthatja el a serleget, a Ferencváros viszont először ülhet fel Európa trónjára, a magyar bajnok ugyanis még soha nem jutott el a BL-döntőig.

A FINAL8 BRAVÚRJA A GÖRÖGÖKÉ

A tegnap esti elődöntők után mindenki a Pro Recco-Olympiakosz mérkőzésről beszélt, hiszen a tavalyi szezon döntősei rettentően feszült és izgalmas összecsapást vívtak, ahol többször is állt a játék verekedés és páros kiállítások miatt. A BL toronymagas esélyesének tartott olaszok a meccs elején már 4-1-es hátrányban is voltak és jóformán végig futottak az eredmény után. A harmadik negyedben 8-8-nál ugyan sikerült utolérniük a Pireuszt, ám újra háromgólosra nőtt a hátrányuk. 11-8 után már úgy tűnt mindennek vége, de még innen is egyenlítettek 11-11-re. A görögök azonban nem törtek meg és utolsó támadásukból eldöntötték a meccset és kiütötték a rekordert. A Pro Recco ezzel zsinórban negyedik éve képtelen megnyerni a Bajnokok Ligáját, az Olympiakosz pedig azok után, hogy 2018-ban a fináléban tudta legyőzni az olaszokat, most az elődöntőben is megtette ezt.  

A mérkőzés összefoglalója:

FRADI-FELTÁMADÁS

A Reccóhoz hasonlóan a Ferencváros is végig futott az eredmény után, ám szerencsénkre a Barceloneta sem brillírozott az elődöntőben. A magyar bajnok négyszer is egyenlített a meccs során, de a vezetés csak nem akart összejönni. Ráadásul a negyedik negyedben 7-5-re ellépett a spanyol csapat és a játékunk képe egyáltalán nem azt mutatta, hogy sikerül innen fordítani. Varga Dénes viszont előhúzta világklasszis énjét és olyat tett, amire kevesen lennének képesek a mai vízilabdában. Négy perc alatt mesterhármast szerzett és adott egy remek gólpasszt Jansik Szilárdnak, így a Fradi 9-7-re megfordította az elődöntőt és története során először bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába!

A teljes mérkőzés:

IDÉN MÁR LEGYŐZTÜK AZ OLYMPIAKOSZT

190 napja már találkozott egymással a két csapat. Akkor a teltházas Császár-Komjádi Sportuszodában rendezték meg az Európai Szuperkupa döntőjét a BL-címvédő Olympiakosz Pireusz és az Euro Kupa-győztes Ferencváros között. A rendkívül kiélezett meccs döntetlennel zárult, az ötmétereseket pedig a mieink nyerték meg.

Az ötméterespárbaj:

Ez a siker erőt adhat a játékosainknak! Hiszen bármennyire is az Olympiakosz a döntő esélyese, egy meccsen bármi megtörténhet. Sokan elmondták már, hogy a BL végső szakaszában (Final4, Final6, Final8) kell a rutin ahhoz, hogy minden mérkőzést megnyerve elhódítsa egy csapat a legrangosabb európai klubtrófeát. A Ferencváros azonban megmutatta, hogy újoncként, korábbi BL-győzteseket megállítva bármire képes lehet. Ugyan vannak a keretben olyanok, akik már felemelhették a serleget korábbi csapataikkal, de a társaság fele még soha nem játszott ilyen téttel bíró meccseket. Varga Dénes nyilatkozta a Barceloneta legyőzése után, hogy nem szokták elkérni tőle a labdát, ha épp lövésre szánja el magát, de az első BL-elődöntőjében szereplő Jansik Szilárd ezt megtette 7-7-nél és gyönyörű gólt szerzett, amivel nemcsak kivívta a csapatkapitány elismerését, de át is lendítette a Fradit a holtponton, hiszen először vezetett akkor a mérkőzésen. Ezek azok a momentumok, amik megmutatják az FTC erejét!

STATISZTIKÁK, ÉRDEKESSÉGEK

A tavalyi Final8 MVP-je, vagyis legértékesebb játékosa az Olympiakosz Pireusz kapusa, Josip Pavic lett, aki már betöltötte 37. életévét, míg a Ferencváros kapusa, Vogel Soma mindössze 22 éves lesz júliusban. A Fradi saját nevelésű játékosa azonban korát meghazudtoló nyugalommal védett az eddigi két meccsen, melyen összesen 61,8%-os védési mutatót produkált. A Nyolcas Döntő eddigi mérkőzéseit nézve ez a legjobb teljesítmény. Pavic a lövések 48,6%-át védte.

Az FTC remekül védekezik emberhátrányban, hiszen 30 alkalommal kapott kiállítást, amely alatt csak hét gólt szereztek az ellenfelek. A Barceloneta 15 előnyből csupán egyszer talált a kapunkba. A görögök 21 emberhátrányos szituációban 8 gólt kapott.

A negyedik első támadásait majdnem mindig a Ferencváros vezetheti! A labdára úszó Sedlmayer Tamás, Vámos Márton és Jansik Szilárd nyolc próbálkozásból hétszer is elhozta a labdát. Ezzel szemben az Olympiakosz egyetlen egyszer sem tudta megnyerni az úszóversenyt.

A görögök legeredményesebb játékosa a 37 gólos Konstantinos Genidounias, aki a mindent eldöntő találatot szerezte a Pro Recco ellen. A Fradiból Varga Dénes szerezte a legtöbb gólt (30).

Az Olympiakosz Pireusz - FTC-Telekom Waterpolo döntő szombat este 20:30-kor kezdődik és az M4 Sport, az m4sport.hu élőben közvetíti. 

LEN BAJNOKOK LIGÁJA FINAL8

Elődöntő, 2019.06.08., szombat 20:30

Németország, Hannover

OLYMPIAKOSZ PIREUSZ – FTC-TELEKOM WATERPOLO

Élő közvetítés: M4 Sport / m4sport.hu

 

A BAJNOKOK LIGÁJA FINAL8 PROGRAMJA:

2019.06.06., csütörtök, negyeddöntő:

FTC-Telekom Waterpolo - Jug Dubrovnik 10-9

CNA Barceloneta - BPM Sport Management 12-7

Pro Recco - Waspo Hannover 14-10

Olympiakosz - Bresica 8-7

 

2019.06.07., péntek, elődöntő:

Pro Recco - Olympiakosz 11-12

FTC-Telekom Waterpolo - CNA Barceloneta 9-7

 

2019.06.08., szombat, helyosztók:

a 3. helyért – CNA Barceloneta – Pro Recco  19.00

döntő – Olympiakosz Pireusz – FTC-Telekom Waterpolo 20.30

Cikkajánló

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

Megszenvedtünk ezért a sikerért

Ismét nagy csatára kényszerítette a Szolnok Nyéki Balázs csapatát, amely végül 12-9-re nyert.

A Szolnok ellen zárjuk a meccsdömpinget

A bajnoki elődöntő szempontjából is fontos lehet, hogy férfi pólósaink nyerjenek szombaton a Komjádiban.

Óriási BL-rangadót nyertünk meg Barcelonában!

Hatalmas csata után 10-8-ra győzött az FTC-Telekom a Barceloneta otthonában a BL második csoportkörében.

Nyerni megyünk Barcelonába!

A BL-csoportban két győzelemmel álló férfi pólósaink újabb lépést tennének a Final4 felé.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin