2022. június 4.
Remek játékkal megvan a bronzérem a BL-ben!
Varga Zsolt csapata 14-12-re legyőzte a Bresciát a Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén.

A LEN Bajnokok Ligája pénteki elődöntőjében ugyan három góllal alul maradtunk a címvédő Pro Reccóval szemben, a meccs utáni csalódottságon hamar túl kellett lendülnie játékosainknak, hiszen szombaton még várt rájuk egy nagyon fontos feladat, a bronzcsata az olasz Brescia ellen.

I. negyed

Rögtön ötmétereshez jutottunk, amit Vámos Márton értékesített is, ám Boris Vapenski emberelőnyből egyenlített. Nem sokkal később egy végletekig kijátszott akció végén megint Vámos volt eredményes, majd Fekete Gergő is betalált. (1-3) Továbbra is remekül sültek a kezek, Daniil Merkulov növelte az előnyünket. Videóbírózás után született meg a Brescia második találata, de Luca Damonte gondoskodott róla, hogy háromgólos maradjon a különbség. (2-5) 

II. negyed

Hamar megszületett a harmadik Brescia-gól, majd Varga Dénes lövése a kapufán csattant. Ezt követően Vogel Somának kellett óriásit védenie, ám a következő támadásnál már ő sem tudott segíteni, gyorsan felzárkóztak az olaszok. (4-5) Varga a lehető legjobbkor szerezte meg 28. BL-gólját. Sajnos Dorde Lazic is szép találatot jegyzett, ahogyan Vicenzo Dolce is, egyenlített az ellenfél. (6-6) A nagyszünet előtt Vigvári Vendel újra vezetéshez juttatta az FTC-t.

III. negyed

Egy gyors időkérés után ugyan Vigvári rövid időre kétgólosra növelte az előnyünket, de Dolce bombájára nem volt ellenszer. (7-8) A következő akciónkból Damonte talált a kapuba, de a Bresciát nem tudtuk leszakítani. Egy gyors akció végén Jansik Szilárd is feliratkozott a gólszerzők közé. (8-10) Szépen járatta a labdát a Brescia, de a figura végén Vogel Sománál kötött ki a labda, mehettünk a közte háromért és Fekete centerből be is tuszkolta a labdát a hálóba, hátul pedig hol mi védekeztünk jól, hol pedig a Brescia játékosai voltak pontatlanok, így előnyből várhattuk a záró negyedet.

IV. negyed

Lazic-góllal kezdődött az utolsó felvonás, majd Cristian Presciutti megpattanó lövése is bement, de Jansik a legjobbkor meglőtte a 12. Fradi-gólt, megint kettővel mentünk. (10-12) Dolce erősen vitatható szituáció végén talált be Vogel kapujába, a bírók nyolc másodpercig nem engedték be a kiállítás letelte után a szankcionált Fradi-játékost. Azonban Feketét ez sem zavarta meg, aki harmadik találatát jegyezte, majd Nemanja Ubovic egy szép támadás után megszerezte első gólját a meccsen egy perccel a találkozó vége előtt. (11-14) A Brescia kapott még egy ötméterest, amit értékesített is, de ez csak a szépítésre volt jó, a Varga Zsolt csapata 14-12-re megnyerte a Bajnokok Ligája bronzmérkőzését és ezzel az FTC-Telekom Waterpolo zsinórban harmadszor is éremmel zárta a BL-t. A 2019-es győzelem és a tavalyi ezüst után idén bronzérmesek lettünk!

 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, Final8
Bronzmeccs
Brescia (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo 12-14 (2-5, 4-2, 2-4, 4-3)
Az FTC gólszerzői: Fekete 3, Vámos 2, Vigvári 2, Damonte 2, Jansik 2, Varga, Merkulov, Ubovic 1-1

 

Cikkajánló

„Játszottunk magunkért, egymásért, a szurkolókért”

A hetedik hely megszerzése után Varga Dénes és Nagy Ádám értékelt - VIDEÓ!

Montenegró legyőzésével a 7. helyen zártuk a vb-t

A magyar férfi vízilabda-válogatott 8-6-ra győzte le Montenegrót a hetedik helyért vívott harcban.

„Ilyenkor én is magamba nézek, mert ez nem tetszik”

Az USA elleni vb-meccs után Varga Dénes értékelt a FradiMédia kamerája előtt.

Ötméteresdráma, a 7. helyért játszhatunk a vb-n

Hullámzó meccsen az élesebb Egyesült Államok játszhat az 5. helyért.

„Ismertem őket, Soma meg engem, ki is védte a lövésem”

Fradisták egymás ellen, azaz magyar-olasz pólórangadó, amelyből az olasz Damonte jött ki győztesen - VIDEÓ

Vereség a Vb-negyeddöntőben

Helyenként kapkodó, türelmetlen játékkal sajnos csak az 5. helyért folytathatja férfiválogatottunk.

Veretlenül csoportelső a magyar válogatott

Bizonytalan kezdés után látványos játékkal győzelem Georgia ellen. A csoportelsőségért jár a plusz pihenőnap.

Pazar szezon, nyaralás, festés – videó

Varga Zsolttal a duplázásról, a szezon nehéz pillanatairól és a feltöltődésről is beszélgettünk.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin
close
Fradi most
Fradi most