2022. június 4.
Remek játékkal megvan a bronzérem a BL-ben!
Varga Zsolt csapata 14-12-re legyőzte a Bresciát a Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén.

A LEN Bajnokok Ligája pénteki elődöntőjében ugyan három góllal alul maradtunk a címvédő Pro Reccóval szemben, a meccs utáni csalódottságon hamar túl kellett lendülnie játékosainknak, hiszen szombaton még várt rájuk egy nagyon fontos feladat, a bronzcsata az olasz Brescia ellen.

I. negyed

Rögtön ötmétereshez jutottunk, amit Vámos Márton értékesített is, ám Boris Vapenski emberelőnyből egyenlített. Nem sokkal később egy végletekig kijátszott akció végén megint Vámos volt eredményes, majd Fekete Gergő is betalált. (1-3) Továbbra is remekül sültek a kezek, Daniil Merkulov növelte az előnyünket. Videóbírózás után született meg a Brescia második találata, de Luca Damonte gondoskodott róla, hogy háromgólos maradjon a különbség. (2-5) 

II. negyed

Hamar megszületett a harmadik Brescia-gól, majd Varga Dénes lövése a kapufán csattant. Ezt követően Vogel Somának kellett óriásit védenie, ám a következő támadásnál már ő sem tudott segíteni, gyorsan felzárkóztak az olaszok. (4-5) Varga a lehető legjobbkor szerezte meg 28. BL-gólját. Sajnos Dorde Lazic is szép találatot jegyzett, ahogyan Vicenzo Dolce is, egyenlített az ellenfél. (6-6) A nagyszünet előtt Vigvári Vendel újra vezetéshez juttatta az FTC-t.

III. negyed

Egy gyors időkérés után ugyan Vigvári rövid időre kétgólosra növelte az előnyünket, de Dolce bombájára nem volt ellenszer. (7-8) A következő akciónkból Damonte talált a kapuba, de a Bresciát nem tudtuk leszakítani. Egy gyors akció végén Jansik Szilárd is feliratkozott a gólszerzők közé. (8-10) Szépen járatta a labdát a Brescia, de a figura végén Vogel Sománál kötött ki a labda, mehettünk a közte háromért és Fekete centerből be is tuszkolta a labdát a hálóba, hátul pedig hol mi védekeztünk jól, hol pedig a Brescia játékosai voltak pontatlanok, így előnyből várhattuk a záró negyedet.

IV. negyed

Lazic-góllal kezdődött az utolsó felvonás, majd Cristian Presciutti megpattanó lövése is bement, de Jansik a legjobbkor meglőtte a 12. Fradi-gólt, megint kettővel mentünk. (10-12) Dolce erősen vitatható szituáció végén talált be Vogel kapujába, a bírók nyolc másodpercig nem engedték be a kiállítás letelte után a szankcionált Fradi-játékost. Azonban Feketét ez sem zavarta meg, aki harmadik találatát jegyezte, majd Nemanja Ubovic egy szép támadás után megszerezte első gólját a meccsen egy perccel a találkozó vége előtt. (11-14) A Brescia kapott még egy ötméterest, amit értékesített is, de ez csak a szépítésre volt jó, a Varga Zsolt csapata 14-12-re megnyerte a Bajnokok Ligája bronzmérkőzését és ezzel az FTC-Telekom Waterpolo zsinórban harmadszor is éremmel zárta a BL-t. A 2019-es győzelem és a tavalyi ezüst után idén bronzérmesek lettünk!

 

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája, Final8
Bronzmeccs
Brescia (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo 12-14 (2-5, 4-2, 2-4, 4-3)
Az FTC gólszerzői: Fekete 3, Vámos 2, Vigvári 2, Damonte 2, Jansik 2, Varga, Merkulov, Ubovic 1-1

 

Cikkajánló

Elvették szezonbeli veretlenségünket

Hiába küzdött az FTC-Telekom férfi vízilabdacsapata, kikapott az Olympiakosz otthonában a BL-ben.

Harc az athéni katlanban

Akár már kedd este bejuthat a BL Final Fourba az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata az Olympiakosz ellen.

A döntőért küzd mindkét csapatunk

Az FTC női együttesének a Dunaújvárost, a férfi pólósoknak az OSC-t kell legyőzniük a fináléért.

20/20 – veretlenül fordulunk rá a rájátszásra

Az FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 16-7-re nyert a Kaposvár ellen a középszakasz utolsó fordulójában.

Már az elődöntőre és a BL-rangadókra készülünk

A bajnokság középszakaszának utolsó mérkőzését a Kaposvár együttese ellen játszák férfi pólósaink.

Vásárolj jegyet elővételben két BL-rangadóra is!

Május 3-án a Brescia, majd május 14-én a Barceloneta ellen küzdenek férfi pólósaink a Komjádiban.

Kiütéses siker a Honvéd otthonában

A BL-re készülő FTC-Telekom Waterpolo férfi csapata 23-9-re legyőzte a Honvédot a bajnokság középszakaszában.

Nagy küzdelemre készülünk a Honvéd ellen

Két BL-rangadó előtt a Honvéd és a Kaposvár ellen zárják férfi pólósaink a bajnoki középszakaszt.

close
Facebook Youtube Instagram TikTok
Viber Spotify Linkedin